Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Erkend leerbedrijf

Wil jij onze studenten inzetten? Dat kan als je erkend leerbedrijf bent.

Erkende leerbedrijven leiden studenten op tot vakkracht. Ze zijn een goed voorbeeld voor de branche waarin zij werken. Dat kunnen (middel)grote bedrijven zijn, maar ook zzp’ers. Als erkend leerbedrijf kom jij in aanmerking voor subsidies en fondsen.

Alles over erkend leerbedrijf
Erkend leerbedrijf worden

Erkend leerbedrijf worden

In principe kan ieder bedrijf of stichting in Nederland een erkend leerbedrijf worden. Wel moet je voldoen aan twee voorwaarden: 

  • Jouw bedrijf is in staat om studenten op te leiden. 
  • Jouw medewerkers zijn bereid om studenten op te leiden. 

Per branche kunnen er specifieke voorwaarden zijn waaraan jouw bedrijf moet voldoen. Deze voorwaarden voor erkenning vind je bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven op SBB.nl

Wil je een erkend leerbedrijf worden? Vraag dan een erkenning aan op SBB.nl.

Vormen van erkend leerbedrijven

Een belangrijk deel van een mbo-opleiding is het werken en leren in de praktijk. In het onderwijs noemen we dat beroepspraktijkvorming (bpv). Het mbo kent daarvoor twee vormen: stages (bol) en leerbanen (bbl). 

Subsidies als erkend leerbedrijf

Als je een erkend leerbedrijf bent, kom je in aanmerking voor de Subsidie Praktijkleren. Dit geldt alleen als een of meer bbl-studenten in jouw bedrijf stage lopen. Deze subsidie bedraagt maximaal € 2700,- per leerling per jaar, en kan ook achteraf worden aangevraagd. Voor meer informatie en het aanvragen van subsidie verwijzen wij je naar praktijkleren.online.

Aan de slag!

Is jouw bedrijf een erkend leerbedrijf? Wij leiden vakmensen op voor jouw bedrijf! Heb je een project of klus waarbij de hulp van een student van pas komt? Of heb je extra handjes nodig? Zet een stagiair van Zadkine in.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan