Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Handhaver toezicht en veiligheid Openbare ruimte

School & Stage (BOL)

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden
Student Handhaver Toezicht en Veiligheid poseert in uniform.
Studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid doen praktijkoefening.
Studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid lopen rond op Campus in uniform.
Student HTV Zadkine Veiligheidsacademie doet praktijkoefening
Twee studenten HTV in school

In het kort

Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je gaat de straat op om in te grijpen als iemand fout parkeert, te veel herrie maakt of vernielingen pleegt. Zelf blijf je rustig, maar je zorgt ook dat de ander rustig blijft. Kies je voor het keuzedeel Oriëntatie op de Politie of Gebiedsgebonden Politie en Opsporing? Dan vergroot je je kans op een carrière bij de politie.

Is dit wat jij wilt? Meld je dan aan. 

Deze opleiding is vol, waardoor het op dit moment niet mogelijk om jezelf aan te melden. Vanaf september is het mogelijk om in te schrijven voor studiejaar 2025-2026. 

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Om straks bij Handhaving of Politie te werken is het belangrijk dat je goed met allerlei mensen om kan gaan. Tijdens deze opleiding leer je daar alles over. Bijvoorbeeld hoe je het beste praat met iemand die iets strafbaars doet. Je leert hoe je rustig blijft en wat je doet om iemand anders ook rustig te houden. En hoe je snel in de gaten krijgt wat er precies aan hand is. Je besteedt ook veel aandacht aan sport, want het is belangrijk om fit te zijn.

Je leert dit vak door het echt te doen. Daarom loop je per schooljaar negen weken stage bij een afdeling Handhaving van een gemeente.

Stage lopen

Het echte werk ontdek je tijdens je stage. Zo loop je in je eerste en tweede schooljaar negen weken stage bij Handhaving.

Door onze goede samenwerkingen met de politie en verschillende gemeenten, is jouw stageplek gegarandeerd!

Locatie

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Aan het werk

Als je klaar bent met deze opleiding kun je op verschillende plekken aan het werk. Bijvoorbeeld als handhaver of als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) bij een gemeente, bij de RET of bij Staatsbosbeheer. Je kan ook gaan werken bij de douane op Rotterdam Airport of Schiphol. Omdat we veel samenwerken met gemeenten en bedrijven in de regio Rotterdam, is de overstap naar werk makkelijk.

Je werkt op verschillende plekken. Bijvoorbeeld in het centrum van de stad, woonwijken of bij grote feesten. Het zijn plaatsen waar veel mensen zijn. Je loopt rond in uniform en houdt in de gaten of alles goed verloopt. Als mensen zich niet aan de regels houden, grijp je in. Je helpt ook mensen, bijvoorbeeld door ze de weg te wijzen of bij het oversteken.

Carrière bij de politie

Wil je bij de politie aan de slag? We werken in deze opleiding nauw samen met de politie en bereiden je met keuzedelen voor op een sollicitatie bij de Politie. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Met deze opleiding behaal je een mbo niveau 3-diploma. Hiermee kan je doorstromen naar een niveau 4-opleiding om jezelf verder te ontwikkelen.

Match

Leidinggevende team/afdeling/project

Heb jij een mbo-3 vooropleiding in zakelijke dienstverlening, veiligheid, zorg, welzijn of sport? En wil je jezelf verder ontwikkelen met leidinggevende en HRM-skills? Dat kan met deze éénjarige niveau 4 opleiding, die van jou een veelzijdige manager maakt. Je ontdekt je persoonlijke manier van leidinggeven én je kan met dit diploma naar het hbo! Is dit wat voor jou? Meld je dan nu aan!

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Beperkt aantal plaatsen

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dit heet Numerus Fixus. In het eerste studiejaar kunnen maximaal 54 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Wil je sfeer proeven op onze locatie en kennismaken met studenten & docenten? Kom dan bij ons langs. Kies een van onderstaande mogelijkheden. Je bent van harte welkom!

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Veiligheidsacademie
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan