Zoeken
Menu
StudieMatch

Verkoopmedewerker Optiek

School & stage (BOL)

Als Verkoopmedewerker Optiek ben jij het gezicht van de winkel.
Als Verkoopmedewerker Optiek ben jij het gezicht van de winkel.
Als Verkoopmedewerker Optiek ben jij het gezicht van de winkel.
Als Verkoopmedewerker Optiek weet jij welke bril in de mode is en welke accessoires daarbij horen

In het kort

Als Verkoopmedewerker Optiek maak jij mensen blij met een bril of lenzen. Je hebt oog voor detail. Jij weet vaak wat iemand leuk staat en je vindt het leuk om iemand te adviseren. Bovendien ben je vriendelijk en bijna altijd vrolijk. Check, check, dubbelcheck? Misschien is de opleiding Verkoopmedewerker Optiek iets voor jou.  

Over jouw opleiding

Als Verkoopmedewerker Optiek werk jij in een optiekwinkel. Hier adviseer jij mensen over monturen, brillenglazen en zonnebrillen op sterkte. Een veelzijdige baan waarbij het aankomt op jouw vakkennis en gevoel voor mode.  

Tijdens deze opleiding leer jij alles over het verkopen van brillen en het volgen van trends. Chic of trendy? Sportief of klassiek? Jij leert wat leuk is en wat leuk staat. Benieuwd hoe je het vindt om in een winkel te werken? Tijdens je stage doe je veel ervaring op. Ook in onze eigen optiekwinkel ‚ÄėThe Pupil‚Äô kun jij zelf brillen en zonnebrillen verkopen.¬†

Excursies

Wist je dat je tijdens deze opleiding ook op excursie kunt? Kies bijvoorbeeld nieuwe brillen uit bij optiekbeurs 'Hall of Frames'. Of ga¬†op excursie naar Itali√ę. Hier bezoek je MIDO, een grote optiekbeurs tijdens de Fashion Week.

Wat ga ik doen?

Tijdens je opleiding Verkoopmedewerker Optiek leer jij hoe je klanten in de winkel het beste helpt. Want jij bent straks het gezicht van de winkel. Eerst ga je dieper in op de basis. Hoe werkt een bril eigenlijk en hoe maak je er een? Daarna leer je verkoopvaardigheden. 

Als Verkoopmedewerker Optiek maak jij afspraken met klanten en geef jij hen advies.
Als Verkoopmedewerker Optiek maak jij afspraken met klanten en geef jij hen advies.

Stage lopen

In de praktijk leer jij pas echt de kneepjes van het vak. Het eerste half jaar breng je op school door. Daarna loop jij verschillende stages. Jij kiest zelf waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners, zoals Brand Vision, Specsavers, Hans Anders of Pearl. Of bij een zelfstandige opticien bij jou in de buurt. 

Aan het werk

Als Verkoopmedewerker Optiek werk jij in een optiekwinkel. Dat kan bij een grote keten zoals Hans Anders, Pearle of Specsavers. Of bij een kleinere opticien. Jij ontvangt klanten en bent het gezicht van de winkel.  

Woensdag is vaak een drukke dag en je verwacht veel mensen in de winkel. Samen met jouw collega’s adviseer jij klanten. Heeft een klant een mooi montuur uitgekozen, dan bereid jij het werk voor, zodat de opticien meteen aan de slag kan.  

Je rekent af bij de kassa en zwaait de klant vrolijk uit. Hierna zorg je dat de winkel er tiptop uitziet. Je bent blij met het team waarin je werkt. Iedereen staat voor elkaar klaar. Dat merk je overdag in de winkel, maar ook tijdens teamuitjes.  

Grote kans op werk

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlands een bril of lenzen nodig heeft? Dat betekent veel werk voor optiekwinkels. In een winkel werken gemiddeld drie tot vijf mensen, dus grote kans dat jij na je opleiding een baan vindt.  

Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar

Deze opleiding
74%
Landelijk gemiddelde
74%

Kans op werk in jouw vakgebied

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde

Startsalaris

Deze opleiding
-
Landelijk gemiddelde
‚ā¨ 12,59
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Wil jij doorleren? Je kunt na deze opleiding doorstromen naar de opleiding Allround Medewerker Optiek.  

Allround Medewerker Optiek

Tijdens de mbo-opleiding Allround Medewerker Optiek leer je hoe het oog werkt

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je barst van de vragen.  

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.  

Kelly Simons

Docent Optiek College

Heb je een vraag over deze opleiding? Neem contact met me op.