StudieMatch
Zoeken
Menu

Verkoopmedewerker Optiek

School & Stage (BOL)

Als Verkoopmedewerker Optiek weet jij welke bril in de mode is en welke accessoires daarbij horen

In het kort

Als Verkoopmedewerker Optiek maak jij mensen blij met een bril of lenzen. Je hebt oog voor detail. Jij weet vaak wat iemand leuk staat en je vindt het leuk om iemand te adviseren. Bovendien ben je vriendelijk en bijna altijd vrolijk. Check, check, dubbelcheck? Misschien is de opleiding Verkoopmedewerker Optiek iets voor jou.  

Over jouw opleiding

Als Verkoopmedewerker Optiek werk jij in een optiekwinkel. Hier adviseer jij mensen over monturen, brillenglazen en zonnebrillen op sterkte. Een veelzijdige baan waarbij het aankomt op jouw vakkennis en gevoel voor mode.  

Tijdens deze opleiding leer jij alles over het verkopen van brillen en het volgen van trends. Chic of trendy? Sportief of klassiek? Jij leert wat leuk is en wat leuk staat. Benieuwd hoe je het vindt om in een winkel te werken? Tijdens je stage doe je veel ervaring op. 

Excursies

Wist je dat je tijdens deze opleiding ook op excursie kunt? Laat je inspireren en bekijk de laatste trends op de optiekbeurs 'Hall of Frames'. 

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding Verkoopmedewerker Optiek leer jij hoe je klanten in de winkel het beste helpt. Jij bent straks het gezicht van de winkel. Eerst ga je dieper in op de basis. Wat moet een verkoopmedewerker allemaal kennen en kunnen? Klanten begroeten en ontvangen, de winkel netjes op orde houden, de kassa bemannen, het uitvoeren van voormetingen en klanten adviseren bij het uitzoeken van een montuur.  

Als Verkoopmedewerker Optiek maak jij afspraken met klanten en geef jij hen advies.
Als Verkoopmedewerker Optiek maak jij afspraken met klanten en geef jij hen advies.

Stage lopen

Stage lopen vormt een belangrijk onderdeel van deze opleiding, want in de praktijk leer jij pas echt de kneepjes van het vak. Het eerste half jaar breng je door op school, daarna loop je verschillende stages. Jij kiest zelf waar je stage loopt. Bij een keten zoals Eye Wish, Hans Anders , Pearle of bij een zelfstandige opticien bij jou in de buurt.

Aan het werk

Het wordt vandaag een drukke dag. De agenda staat vol met afspraken. Jij ondersteunt de opticien door klanten hartelijk te ontvangen, koffie aan te bieden, klantgegevens te verzamelen en een voormeting te doen. De opticien kan nu de oogmeting gaan doen. Na de oogmeting vraagt de opticien of jij de klant wilt helpen een nieuw montuur uit te zoeken. Ook verricht je kassahandelingen, stelt af en toe een bril bij en zorg je ervoor dat de winkel er tiptop uitziet.

Grote kans op werk

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders een bril of lenzen nodig heeft? Dat betekent veel werk voor optiekwinkels. Een goede verkoopmedewerker optiek is vaak een enorme aanwinst voor een optiekwinkel.

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
55%
Landelijk gemiddelde
60%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Wil jij doorleren? Je kunt na deze opleiding doorstromen naar de opleiding Allround Medewerker Optiek.  

Match

Allround Medewerker Optiek

Tijdens de mbo-opleiding Allround Medewerker Optiek

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je barst van de vragen.  

Beperkt aantal plaatsen

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 22 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.  

Esther van Pijlen

Docent Optiek College

Heb je een vraag over deze opleiding? Neem contact met me op.