StudieMatch
Zoeken
Menu

Zelfstandig werkend kok i.s.m. Fletcher Hotels

Werk & School (BBL)

In het kort

Ontdek jouw culinaire passie en bereid je voor op een smaakvolle carrière met de opleiding Zelfstandig Werkend Kok bij Fletcher!

Hou jij van lekker eten, zit je vol creatieve¬†idee√ęn¬†en wil je jouw kooktechnieken naar een hoger level tillen? Dan is deze opleiding Zelfstandig Werkend Kok zeker iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer jij hoe je zelfstandig de mooiste gerechten voorbereidt, nieuwe gerechten ontwikkelt en leiding geeft aan een team.¬†

Jouw opleiding bij Fletcher

Onze unieke samenwerking met Fletcher Hotels maakt deze opleiding erg aantrekkelijk. Fletcher Hotels heeft ruim 110 hotels verspreid over ons hele land en is daarmee dé grootste hotelketen van Nederland. Fletcher Hotels groeit snel en biedt vele (carrière)mogelijkheden. 

En het beste nieuws? Onze opleidingen in samenwerking met Fletcher Hotels zijn volledig kosteloos voor jou! Fletcher Hotels neemt de kosten voor het lesmateriaal en jouw studie voor haar rekening. Daarnaast biedt Fletcher jou gegarandeerd een baan aan na het behalen van je diploma, waardoor je bij de start van je opleiding al verzekerd bent van een mooie carrière.

Wat ga ik doen?

Tijdens deze BBL-opleiding draait alles om oefenen, koken en proeven. Je denkt mee over de menukaart en leert hoe je jouw kennis overdraagt aan lerende medewerkers. Naarmate je vordert in de opleiding, word je zelfstandiger in het runnen van een deel van de keuken en ontwikkel je een kostenbewuste mindset.

Als lerende werknemer ga je aan de slag in de keukens van Fletcher. Onder begeleiding van ervaren koks krijg je alle ruimte om jouw kookkunsten te ontwikkelen en leer je alle benodigde basisvaardigheden om kok te worden.¬†Fletcher staat bekend om zijn geweldige gerechten en gastvrijheid en in deze¬†omgeving krijg jij de kans om te groeien. Ontdek jouw passie en cre√ęer de meest overheerlijke gerechten!

De opleidingsduur is slechts een richtlijn. Laat jij uitstekende studieprestaties zien? Dan is er de mogelijkheid om de opleiding sneller af te ronden. Heb je wat meer tijd nodig? Geen probleem, we geven jou alle ruimte om jouw opleiding succesvol af te ronden. Daarnaast bieden we ook een versnelde instap naar een hogere opleiding zodat je kunt blijven groeien in functie én opleidingsniveau. Wel dien je te voldoen aan de juiste eisen voor de algemene vakken (Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap).

Werken en leren

Dit is een bbl-opleiding en dit houdt in dat je het grootste gedeelte van de week werkt in het bruisende Fletcher Hotel Restaurant Wings Rotterdam. Je doet zo veel praktijkervaring. Daarnaast kom je één dag per week naar school, waar je de nodige theoretische kennis opdoet om jouw kennis naar een hoger niveau te tillen.

Locaties

Locatie Zadkine

Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station.

Locatie Fletcher 

Een groot deel van jouw lessen volg je bij Fletcher Hotel Restaurant WIngs Rotterdam. Dit bruisende en moderne hotel beschikt onder andere tot 137 hotelkamers, een sfeervol à la carte restaurant en 42 event- en vergaderzalen. Het hotel biedt een inspirerende leeromgeving, een prachtig uitzicht op het vliegveld van Rotterdam, een gezellige sportsbar en een grote hanger waarin regelmatig evenementen plaatsvinden.

Aan het werk

Een voordeel heb je al. Na het succesvol behalen van je diploma ben je verzekerd van een baan bij Fletcher!

Als kok voer je de dagelijkse werkzaamheden in de keuken uit. Je bereidt de mise en place voor, zoals het wassen en snijden van ingredi√ęnten. Daarna bereid je de maaltijden voor de gasten en presenteert deze op een mooi opgemaakt bord. Na het koken maak je de keuken schoon. Dankzij jou kunnen je gasten genieten van een heerlijke maaltijd.

Het werk van een kok betekent onregelmatige diensten en het kan druk zijn. Maar die afwisseling en contact met verschillende mensen maakt het werk juist leuk en afwisselend. 

Vervolgopleiding

Wil je verder leren? Bij Fletcher kun je ook doorstromen naar een hoger niveau. Maar je kunt met dit diploma ook naar de hogere Hotelschool. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of meld je aan voor een Open Dag.

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.