Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Zelfstandig werkend kok i.s.m. Fletcher Hotels

Werk & School (BBL)

Ontdek jouw culinaire passie en bereid je voor op een smaakvolle carrière met de opleiding Zelfstandig Werkend Kok bij Fletcher!

Hou jij van lekker eten, zit je vol creatieve ideeën en wil je jouw kooktechnieken naar een hoger level tillen? Dan is deze opleiding Zelfstandig Werkend Kok zeker iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer jij hoe je zelfstandig de mooiste gerechten voorbereidt, nieuwe gerechten ontwikkelt en leiding geeft aan een team. 

Jouw opleiding bij Fletcher

Fletcher Hotels heeft ruim 110 hotels verspreid over ons hele land en is daarmee dé grootste hotelketen van Nederland. Fletcher Hotels groeit snel en biedt vele (carrière)mogelijkheden. 

Geen studiekosten voor jou en baangarantie na behalen diploma

De opleiding is volledig kosteloos voor jou! Fletcher Hotels neemt de kosten voor het lesmateriaal en jouw studie voor haar rekening. Daarnaast biedt Fletcher jou gegarandeerd een baan aan na het behalen van je diploma, waardoor je bij de start van je opleiding al verzekerd bent van een mooie carrière.

Sollicitatieprocedure 

Nadat je je hebt aangemeld, kijken we eerst of de opleiding bij je past. Je gaat daarom eerst op sollicitatiegesprek bij Fletcher. Blijkt de opleiding toch niet helemaal iets voor jou te zijn? Geen zorgen, er is altijd een plek beschikbaar bij een andere werkgever, zodat je altijd aan de slag kunt!

Wat ga ik doen?

Tijdens deze BBL-opleiding draait alles om oefenen, koken en proeven. Je denkt mee over de menukaart en leert hoe je jouw kennis overdraagt aan lerende medewerkers. Naarmate je vordert in de opleiding, word je zelfstandiger in het runnen van een deel van de keuken en ontwikkel je een kostenbewuste mindset.

Als lerende werknemer ga je aan de slag in de keukens van Fletcher. Onder begeleiding van ervaren koks krijg je alle ruimte om jouw kookkunsten te ontwikkelen en leer je alle benodigde basisvaardigheden om kok te worden. Fletcher staat bekend om zijn geweldige gerechten en gastvrijheid en in deze omgeving krijg jij de kans om te groeien. Ontdek jouw passie en creëer de meest overheerlijke gerechten!

De opleidingsduur is slechts een richtlijn. Laat jij uitstekende studieprestaties zien? Dan is er de mogelijkheid om de opleiding sneller af te ronden. Heb je wat meer tijd nodig? Geen probleem, we geven jou alle ruimte om jouw opleiding succesvol af te ronden. Daarnaast bieden we ook een versnelde instap naar een hogere opleiding zodat je kunt blijven groeien in functie én opleidingsniveau. Wel dien je te voldoen aan de juiste eisen voor de algemene vakken (Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap).

Werken en leren

Dit is een bbl-opleiding en dit houdt in dat je het grootste gedeelte van de week werkt in het bruisende Fletcher Hotel Restaurant Wings Rotterdam. Je doet zo veel praktijkervaring. Daarnaast kom je één dag per week naar school, waar je de nodige theoretische kennis opdoet om jouw kennis naar een hoger niveau te tillen.

Locaties

Locatie Zadkine

Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station.

Locatie Fletcher 

Een groot deel van jouw lessen volg je bij Fletcher Hotel Restaurant WIngs Rotterdam. Dit bruisende en moderne hotel beschikt onder andere tot 137 hotelkamers, een sfeervol à la carte restaurant en 42 event- en vergaderzalen. Het hotel biedt een inspirerende leeromgeving, een prachtig uitzicht op het vliegveld van Rotterdam, een gezellige sportsbar en een grote hanger waarin regelmatig evenementen plaatsvinden.

Aan het werk

Een voordeel heb je al. Na het succesvol behalen van je diploma ben je verzekerd van een baan bij Fletcher!

Als kok voer je de dagelijkse werkzaamheden in de keuken uit. Je bereidt de mise en place voor, zoals het wassen en snijden van ingrediënten. Daarna bereid je de maaltijden voor de gasten en presenteert deze op een mooi opgemaakt bord. Na het koken maak je de keuken schoon. Dankzij jou kunnen je gasten genieten van een heerlijke maaltijd.

Het werk van een kok betekent onregelmatige diensten en het kan druk zijn. Maar die afwisseling en contact met verschillende mensen maakt het werk juist leuk en afwisselend. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Marco Hugens

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Adviseur Plaatsing & Voorlichting
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Horeca
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan