StudieMatch
Zoeken
Menu

Zelfstandig werkend kok

kok maakt gerecht af
Gerecht kok Zadkine
kok aan het werk
Zelfstandig kok aan het werk

In het kort

Heb jij een passie voor koken en alles wat met lekker eten te maken heeft? Dan is deze opleiding voor jou gemaakt. Leer hoe je zelfstandig de mooiste gerechten maakt en hoe je moet werken in een professionele keuken. Wil je van koken jouw beroep maken?

Bekijk dan deze opleiding.

Over jouw opleiding

Oefenen, koken en proeven! Die elementen staan centraal tijdens deze opleiding. Jij leert in twee jaar hoe jij de lekkerste gerechten bereidt en welke ingrediënten je daarvoor het beste kan gebruiken.

Je leert hoe je een menukaart maakt en zelfstandig gerechten samenstelt. Presentatie is daarbij een belangrijk onderdeel. Het gerecht moet niet alleen lekker smaken, het moet er ook super uitzien. In deze functie kan je ook leidinggeven aan een team. Naast het bereiden van eten leer je daarom ook hoe je mensen moet aansturen zodat alles in de keuken goed en volgens planning verloopt.  

Praktijkervaring opdoen in professionele keukens 

Je mag heerlijk gaan koken in een van onze keukens die wij op locatie hebben. Onze keukens zijn voorzien van de modernste apparatuur. 

Wat ga ik doen?

Afhankelijk van je vooropleiding duurt deze opleiding 2 tot 3 jaar. Tijdens deze opleiding leer jij naast het bereiden van de lekkerste gerechten, ontwikkel jij ook jouw creativiteit in de keuken. Je leert hoe je planningen maakt en hoe je een team aanstuurt. Veel van jouw opdrachten en lessen doe je in de restaurants op school. 

Stage lopen

Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met toffe bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Locatie

Op het Benthemplein in hartje Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en state of the art keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie, koken!  

Het Centraal Station is op loopafstand en binnen een paar minuten sta je op de bekende Coolsingel. 

Aan het werk

Na het behalen van je diploma kan je aan het werk bij verschillende restaurants of hotels of cateringbedrijven. Werken als Zelfstandig Werkend Kok betekent hard werken en snel werken. Maar je bent wel iemand die alles onder controle heeft, ook wanneer het heel druk is. Natuurlijk zorg je ook dat alles schoon is: hygiëne is belangrijk.  

Samenstellen menukaart

Samen met je team ontwikkel jij de menukaart waarbij je de laatste trends op het gebied van eten in gaten houdt. Je maakt de planning, bereidt gerechten en werkt ze af voor de uitgifte aan de gasten. Bij ontvangst controleer jij alle producten, je zorgt ervoor dat de kwaliteit goed is. Daarnaast help je nieuwe en/of lerende medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.  

Verschil zelfstandig werkend kok en kok

Het verschil tussen een zelfstandig werkend kok en een kok is dat je als zelfstandig werkend kok, meedenkt bij het uitbreiden of verbeteren van de menukaart. Ook denk je mee over de vooraad en over kostenbesparing. 

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6.6
Landelijk gemiddelde
7.0

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
27%
Landelijk gemiddelde
53%

Afgestudeerden met werk

Landelijk gemiddelde
92%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Met je diploma op zak kan je als kok aan de slag aan de slag in de Horeca. Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Ook dat kan. Met dit diploma kun je als zelfstandig werkend kok aan de slag. Of stroom je door naar de opleiding Gespecialiseerd Kok (niveau 4).

Gespecialiseerd kok

  • Niveau 4 • 3 jaar
  • Werk & School (BBL)
  • Horeca

zelfstandig kok aan het werk

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.