Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
Gerecht kok Zadkine

Zelfstandig werkend kok

Gekozen leertype School & Stage (BOL)

Heb je al een koksdiploma en wil jij je verder verdiepen in alle kooktechnieken? Ben je creatief genoeg om nieuwe recepten te verzinnen en durf je het aan om de leiding te nemen in de keuken? 

Bekijk dan deze opleiding.

Over jouw opleiding

Oefenen, koken en proeven! Die elementen staan centraal tijdens deze opleiding. Jij leert in twee jaar hoe jij de lekkerste gerechten bereidt en welke ingrediënten je daarvoor het beste kan gebruiken.

Je leert hoe je een menukaart maakt en zelfstandig gerechten samenstelt. Presentatie is daarbij een belangrijk onderdeel. Het gerecht moet niet alleen lekker smaken, het moet er ook super uitzien. In deze functie kan je ook leidinggeven aan een team. Naast het bereiden van eten leer je daarom ook hoe je mensen moet aansturen zodat alles in de keuken goed en volgens planning verloopt.  

Praktijkervaring opdoen in professionele keukens 

Je mag heerlijk gaan koken in een van onze keukens die wij op locatie hebben. Onze keukens zijn voorzien van de modernste apparatuur. 

Wat ga ik doen?

Afhankelijk van je vooropleiding duurt deze opleiding 2 tot 3 jaar. Tijdens de opleiding Kok leer je alle basistechnieken van het koken en hoe je gerechten presenteert. Bij deze niveau 3 opleiding verdiep je je meer in de verschillende kooktechnieken.

Je leert hoe je de mise en place voorbereidt en hoe nieuwe recepten en gerechten ontwikkelt. Ook leer je hoe je een menukaart samenstelt en inkopen moet doen. Je leert ook hoe je leiding geeft en lerende en nieuwe medewerkers begeleidt.  

Op school hebben wij een prachtig restaurant waar we dagelijks gasten ontvangen. Hier doe jij onder begeleiding van onze docenten veel praktijkervaring op.  

Stage lopen

Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met veel bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden. 

Locatie

Op het Benthemplein in hartje Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en state of the art keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie, koken!  

Het Centraal Station is op loopafstand en binnen een paar minuten sta je op de bekende Coolsingel. 

Aan het werk

Na het behalen van je diploma kan je aan het werk bij verschillende restaurants of hotels of cateringbedrijven. Werken als Zelfstandig Werkend Kok betekent hard werken en snel werken. Maar je bent wel iemand die alles onder controle heeft, ook wanneer het heel druk is. Natuurlijk zorg je ook dat alles schoon is: hygiëne is belangrijk.  

Samenstellen menukaart

Samen met je team ontwikkel jij de menukaart waarbij je de laatste trends op het gebied van eten in gaten houdt. Je maakt de planning, bereidt gerechten en werkt ze af voor de uitgifte aan de gasten. Bij ontvangst controleer jij alle producten, je zorgt ervoor dat de kwaliteit goed is. Daarnaast help je nieuwe en/of lerende medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.  

Wanneer de chef kok niet aanwezig is ben jij als sous-chef verantwoordelijk voor alles wat er in de keuken gebeurt en let je erop dat de gerechten op tijd geserveerd worden. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Marco Hugens

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Adviseur Plaatsing & Voorlichting
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Horeca
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan