StudieMatch
Zoeken
Menu

Manager Ondernemer Bar

School & Stage (BOL)

horeca ondernemer
horecaondernemer
horeca ondernemer in de keuken
Aan het werk in een restaurant

In het kort

Ben je een geboren ondernemer en wil je alles leren over het runnen van je eigen bar, eetcaf√© of restaurant? Heb jij het in je om van jouw bedrijf een succes te maken en zit je vol idee√ęn? Dan is dit d√© opleiding voor jou!

En ben je in het bezit van een havodiploma? Dan kun je in het tweede leerjaar instromen. 

Over jouw opleiding

Je kunt meteen al oefenen in de praktijk. Zadkine heeft een hippe brasserie op locatie die gerund wordt door onze studenten. Hier leer jij alles over het gastvrij ontvangen van gasten, neem je bestellingen op en geef je leiding aan

Tijdens de opleiding ontwikkel je jezelf als ondernemer door inzicht te krijgen in de financi√ęn, het aansturen van personeel en de horecabranche. Wij werken veel samen met de beste horecaondernemers waar jij interessante workshops volgt en die jou tips & tricks geven over het horecavak en het ondernemen. Organiseren, controleren, delegeren, evalueren, innoveren √©n jouw social skills staan centraal.¬†

Wat ga ik doen?

Je leert alle vaardigheden die je nodig hebt bij runnen van een horecazaak. zoals leidinggeven, ondernemerschap en personeelsmanagement. Ook krijg je praktische vakken als koken en serveren. Naast praktijlessen krijg je ook les in bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, marketing, recht en personeel & organisatie. Je doet veel ervaring op door het volgen van meerdere stages en het volgen van workshops van topbedrijven uit de horecabranche. 

Uiteindelijk presenteer je jouw ondernemersplan en kan je aan de slag in je eigen (eet-)cafe, brasserie of bar. 

Stage lopen

Tijdens deze opleiding ga je veel oefenen en leren in de praktijk. In je eerste studiejaar loop je één dag per week stage en in het tweede jaar loop je een stage van drie maanden. 

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op¬†stagemarkt¬†‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant en een hippe brasserie waar jij alles leert over werken met een team, leidinggeven en het ontvangen van gasten. 

Jouw toekomst

Als ondernemer en eigenaar ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Je geeft leiding aan het team, je werkt mee in de keuken, bedient de gasten en je staat wanneer nodig ook achter de bar. Jij bepaalt het beleid, zoals de uitstraling van het bedrijf, de openingstijden en welk gerecht er op de menukaart komt. Je bent verantwoordelijk voor het aannemen van personeel- financiele resultaten en het maken van winst. 

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6.0
Landelijk gemiddelde
6.9

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
49%
Landelijk gemiddelde
69%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. 

De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor een vervolgstudie richting toerisme of commerci√ęle economie.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Benieuwd hoe de lessen eruit zien? Wie de docenten zijn en hoe de sfeer is op school? Meld je dan aan voor één van onze meeloopdagen. 

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.