Manager Ondernemer Bar

In het kort
Ben je een geboren ondernemer en wil je alles leren over het runnen van je eigen bar, eetcafé of restaurant? Heb jij het in je om van jouw bedrijf een succes te maken en zit je vol ideeën? Dan is dit dé opleiding voor jou!
En ben je in het bezit van een havodiploma? Dan kun je in het tweede leerjaar instromen.
Echt alles wat je wilt weten over de opleiding
Over jouw opleiding
Je kunt meteen al oefenen in de praktijk. Zadkine heeft een hippe brasserie op locatie die gerund wordt door onze studenten. Hier leer jij alles over het gastvrij ontvangen van gasten, neem je bestellingen op en geef je leiding aan
Tijdens de opleiding ontwikkel je jezelf als ondernemer door inzicht te krijgen in de financiën, het aansturen van personeel en de horecabranche. Wij werken veel samen met de beste horecaondernemers waar jij interessante workshops volgt en die jou tips & tricks geven over het horecavak en het ondernemen. Organiseren, controleren, delegeren, evalueren, innoveren én jouw social skills staan centraal.
Verhalen van studenten
Wat ga ik doen?
Je leert alle vaardigheden die je nodig hebt bij runnen van een horecazaak. zoals leidinggeven, ondernemerschap en personeelsmanagement. Ook krijg je praktische vakken als koken en serveren. Naast praktijlessen krijg je ook les in bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, marketing, recht en personeel & organisatie. Je doet veel ervaring op door het volgen van meerdere stages en het volgen van workshops van topbedrijven uit de horecabranche.
Uiteindelijk presenteer je jouw ondernemersplan en kan je aan de slag in je eigen (eet-)cafe, brasserie of bar.
- Koken
- Serveren
- Sociale hygiëne
- Ondernemen
- Leidinggeven
- Bedrijfsadministratie
- Marketing
- Economie
- Bedrijfsadministratie
- Nederlands
- Engels
- Duits of Spaans
- Rekenen
- Burgerschap
- Werken in het buitenland
- Organisatie van interne evenementen
- Wijnkennis
- Voorbereiding hbo
- Zakelijk Engels
- Bierkennis
Stage lopen
Tijdens deze opleiding ga je veel oefenen en leren in de praktijk. In je eerste studiejaar loop je één dag per week stage en in het tweede jaar loop je een stage van drie maanden.
Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.
Locatie
Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.
Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant en een hippe brasserie waar jij alles leert over werken met een team, leidinggeven en het ontvangen van gasten.
Jouw toekomst
Als ondernemer en eigenaar ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Je geeft leiding aan het team, je werkt mee in de keuken, bedient de gasten en je staat wanneer nodig ook achter de bar. Jij bepaalt het beleid, zoals de uitstraling van het bedrijf, de openingstijden en welk gerecht er op de menukaart komt. Je bent verantwoordelijk voor het aannemen van personeel- financiele resultaten en het maken van winst.
Studenttevredenheid
Percentage geslaagde studenten
Vervolgopleidingen
Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding.
De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor een vervolgstudie richting toerisme of commerciële economie.
Veelgestelde vragen
Houd rekening met deze toelatingseisen:
- Meld je op tijd aan (voor 1 april heb je recht op plaatsing).
- Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd.
- Volg de verplichte intake-activiteit. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intake-activiteit.
Je kunt met de beroepsopleiding Meewerkend Horeca Ondernemer beginnen als je in het bezit bent van een van onderstaande bewijzen of diploma's:
- Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
- Een mavo-diploma
- Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
- Een havo-diploma (je kunt dan instromen in het tweede leerjaar)
- Een diploma mbo niveau 2
Daarnaast beschik je over voldoende communicatieve vaardigheden en een sterke motivatie. Je bent representatief en goed in rekenen.
Het lesgeld is vastgesteld op € 1357,- (schooljaar 2023/2024).
Je betaalt lesgeld als je:
- Op 1 augustus 18 jaar of ouder bent
- Een bol-opleiding volgt op het mbo
- Een voltijdopleiding volgt in het volwassenenonderwijs (vavo)
Je betaalt het lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (IB Groep/DUO). De IB Groep/DUO stuurt je in december bericht over de betaling van het lesgeld.
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo.
- Meld je online aan met DigiD of je BSN.
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek.
- Samen bekijken we of de opleiding bij je past. Ook vragen we je om mee te doen aan intake-activiteiten.
- Na de intake-activiteiten krijg je een studiekeuzeadvies.
- Past de opleiding bij jou, dan schrijf je je definitief in. Je start in februari of augustus.
Kom langs
Benieuwd hoe de lessen eruit zien? Wie de docenten zijn en hoe de sfeer is op school? Meld je dan aan voor één van onze meeloopdagen.
Marco Hugens
Studieloopbaan - Intake coördinator / VoorlichterWil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.
