StudieMatch
Zoeken
Menu

Manager Ondernemer Bar

School & Stage (BOL)

manager ondernemer bar
manager ondernemer bar 2
barman aan het werk

In het kort

Wil jij graag je eigen café of bar runnen? Werk je graag met mensen en geef je graag leiding aan en team? Met deze opleiding Manager Ondernemer Bar leer alles wat je nodig hebt om een succesvolle ondernemer te worden. 

Over jouw opleiding

Je kunt meteen al oefenen in de praktijk. Zadkine heeft een hippe brasserie op locatie die gerund wordt door onze studenten. Hier leer jij van onze (gast)docenten alle kneepjes van het vak.

Leren ondernemen

Risico's durven nemen, netwerken en een commercieel inzicht zijn essentieel voor een horecaondernemer. Je gaat aan de slag in de keuken, in de bediening en achter de bar.¬†Je ontwikkelt jezelf als ondernemer door inzicht te krijgen in de financi√ęn, het aansturen van personeel en 'de horecamarkt'.¬†Het runnen of opzetten van een horecabedrijf, start met het maken van plannen. Je leert hoe je een ondernemingsplan opstelt en hoe je jouw financi√ęn op orde houdt. Je wordt tijdens je opleiding aangemoedigd om zelf nieuwe idee√ęn te bedenken.¬†

Leidinggeven

Tevreden gasten zijn belangrijk. Tevreden en gemotiveerde medewerkers ook. Tijdens je opleiding oefen je veel met leidinggeven zodat jij straks op een positieve manier jouw team aanstuurt. Dit doe je ook in onze restaurants. 

Wat ga ik doen?

Je leert alles over het opzetten van een klein horecabedrijf, zoals leidinggeven, ondernemerschap en personeelsmanagement. Ook krijg je praktische vakken als koken en serveren. In de horeca heb je vaak te maken met mensen uit andere landen en daarom leer je ook verschillende talen en hoe je omgaat met gasten. 

Uiteindelijk presenteer je jouw ondernemersplan en kan je aan de slag in je eigen (eet-)cafe, brasserie of bar. 

Stage lopen

Tijdens deze opleiding ga je veel oefenen en leren in de praktijk. In je eerste studiejaar loop je één dag per week stage en in het tweede jaar loop je een stage van drie maanden. 

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op¬†stagemarkt.nl ‚ÄĮkun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant en een hippe brasserie waar jij alles leert over werken met een team, leidinggeven en het ontvangen van gasten. 

Aan het werk

Jij werkt straks in jouw eigen hippe koffiebar, een (grand) café of restaurant. Je geeft leiding aan het team maar je steekt ook graag de handen uit de mouwen en helpt mee in de keuken en bediening. Hierdoor heb je veel contact met je gasten.  

Als ondernemer en eigenaar ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Jij bepaalt het beleid, zoals de uitstraling van het bedrijf, de openingstijden en welk gerecht er op de menukaart komt. Je doet de inkoop waarbij je de kosten en uitgaven goed in de gaten houdt. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Benieuwd hoe de lessen eruit zien? Wie de docenten zijn en hoe de sfeer is op school? Bezoek dan onze open dagen of neem contact op met Deborah de Bruijn. Haar gegevens vind je hieronder. 

Deborah de Bruijn

Zadkine Horeca College

Heb je nog vragen over de Bar Academy? Neem dan contact met mij op.