StudieMatch
Zoeken
Menu

Kok i.s.m. Fletcher Hotels

Werk & School (BBL)

In het kort

Ontdek jouw passie voor koken en maak van jouw liefde voor lekker eten een bloeiende carrière! Bij de opleiding tot kok, aangeboden in samenwerking met Fletcher Hotel Restaurant Wings Rotterdam, krijg jij de unieke kans om jouw culinaire talenten te ontwikkelen en jezelf te onderscheiden als een meester in de keuken. 

Jouw opleiding bij Fletcher

Dankzij deze samenwerking ga jij direct aan de slag als leerling-medewerker bij het veelzijdige Fletcher Hotel-Restaurant Wings in Rotterdam.Onze unieke samenwerking met Fletcher Hotels maakt deze opleiding erg aantrekkelijk. Fletcher Hotels heeft ruim 110 hotels verspreid over ons hele land en is daarmee dé grootste hotelketen van Nederland. Fletcher Hotels groeit snel en biedt vele (carrière)mogelijkheden. 

En het beste nieuws? Onze opleidingen in samenwerking met Fletcher Hotels zijn volledig kosteloos voor jou! Fletcher Hotels neemt de kosten voor het lesmateriaal en jouw studie voor haar rekening. Daarnaast biedt Fletcher jou gegarandeerd een baan aan na het behalen van je diploma, waardoor je bij de start van je opleiding al verzekerd bent van een mooie carrière.

Wat ga ik doen?

Je leert alle belangrijke basisvaardigheden die je nodig hebt in de keuken, van het bereiden van overheerlijke gerechten tot het kiezen van de beste ingredi√ęnten. Daarnaast ontwikkel je een breed scala aan kooktechnieken en leer je hoe je goed kunt samenwerken in een team. Een schone en opgeruimde keuken is een absolute must voor elke kok, en daar besteden wij veel aandacht aan. Tijdens je opleiding word je bijgestaan door de ervaren koks van Fletcher.

Je leert:

  • Gerechten bereiden
  • Hygi√ęnisch werken
  • Samenwerken
  • De voorraad bewaken

Werken en leren

Vier dagen per week werk je in het bruisende Fletcher Hotel Restaurant Wings Rotterdam, waar je meteen kunt proeven van het echte werk in de horeca. Daarnaast kom je één dag per week naar school, waar je de nodige theoretische kennis opdoet om jouw kennis naar een hoger niveau te tillen.

Locaties

Locatie Zadkine 

Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station. 

Locatie Fletcher 

Het grootste gedeelte van jouw opleiding volg je bij Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam. Dit bruisende en moderne hotel beschikt onder andere tot 137 hotelkamers, een sfeervol à la carte restaurant en 42 event- en vergaderzalen. Het hotel biedt een inspirerende leeromgeving, een prachtig uitzicht op het vliegveld van Rotterdam, een gezellige sportsbar en een grote hanger waarin regelmatig evenementen plaatsvinden.

Aan het werk

Eén voordeel heb je al. Na het succesvol behalen van je diploma ben je verzekerd van een baan bij Fletcher!

Als kok voer je de dagelijkse werkzaamheden in de keuken uit. Je bereidt de mise en place voor, zoals het wassen en snijden van ingredi√ęnten. Daarna bereid je de maaltijden voor de gasten en presenteert deze op een mooi opgemaakt bord. Na het koken maak je de keuken schoon. Dankzij jou kunnen je gasten genieten van een heerlijke maaltijd.

Het werk van een kok betekent onregelmatige diensten en het kan druk zijn. Maar die afwisseling en contact met verschillende mensen maakt het werk

Vervolgopleiding

Vind je het leuk om toch nog even door te leren? Ook dat kan. Hierna kan je doorstromen en de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3) volgen.

Match

Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig kok aan het werk

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.