Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
leefstijlcoach-opleiding

Leefstijlcoach

School & Stage (BOL)

Wil jij graag bijdragen aan een gezondere leefstijl van mensen? Dan is de opleiding Leefstijlcoach misschien een goede optie voor jou. Je begeleidt, ondersteunt en motiveert mensen om meer te bewegen en het leefpatroon te verbeteren.

Over jouw opleiding

Als Leefstijlocach help je mensen om een gezonder leefpatroon te ontwikkelen. Samen met de deelnemers of cliënten werk je eraan om hun gezondheidsrisico’s te voorkomen, terug te dringen of tot stilstand te brengen. 

Je werkt meestal in sport-, wellness- of gezondheidsorganisaties die een totaalpakket aanbieden op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Dat kan bijvoorbeeld een (gespecialiseerde) praktijk voor fysiotherapie zijn. Vaak werk je in een team professionals met onder andere een dokter en paramedici. Je kunt je werkzaamheden ook ambulant uitvoeren. Dat betekent dat je niet altijd op één plek werkt en misschien ook mensen thuis bezoekt. 

De informatie over Leefstijlcoach begint bij 00:09.

Wat ga ik doen?

In deze leefstijlcoach opleiding ben je bezig met sport, maar dat niet alleen. Je leert hoe je op een creatieve, ondernemende en betrokken manier het verschil maakt bij andere mensen. Je wordt opgeleid tot een ondernemende professional die sport en bewegen inzet als middel om maatschappelijke impact te hebben. 

De opleiding bestaat uit een basisdeel en een profieldeel. In het basisdeel zitten alle onderdelen die gemeenschappelijk zijn voor het gehele kwalificatiedossier. Dit gedeelte krijg je dus bij alle opleidingen. In het profieldeel zitten de onderdelen die specifiek zijn voor deze opleiding. Zo leer je hoe je een sportprogramma voor een gezonde(re) leefstijl aanbiedt, maar ook hoe je een sportproject coördineert en uitvoert.

Stage lopen

Theorie is één ding, maar het echte werk leer je in de praktijk! Daarom loop je ook stage tijdens je opleiding. Hou er wel altijd rekening mee dat je de meeste stages ’s avonds en in het weekend loopt, want je werkt in de vrije tijd van deelnemers.

Op werk.nl kun je zien wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Wij bieden je een aantal stageplekken bij organisaties waar we mee samenwerken. Zo hebben wij contacten met fitnesscentra, zwembaden, basisscholen, Samen met deze organisaties bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op jouw succesvolle toekomst als leeftstijlcoach.

Aan het werk

Wil je meteen aan het werk? Met je diploma kun je aan de slag als leefstijlcoach, bijvoorbeeld bij een: 

  • De gehandicaptenzorg
  • Gezondheidscentrum
  • Een sportschool
  • Een verpleeghuis

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Met dit diploma kun je doorstromen naar elke hbo-opleiding. Veel van onze studenten kiezen voor: 

  • Academie voor lichamelijke oefening (ALO)
  • Leraar Basisonderwijs (Pabo)
  • Fysiotherapie
  • Sportmanagement

Veelgestelde vragen

Kom langs

Nancy Rizkalla

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Nancy:

Esther Cairo

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie in Spijkenisse of Hoogvliet? Neem contact op met Esther:

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan