Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Apothekersassistent

School & Stage (BOL)

apothekersassistent-opleiding

In het kort

Zoek jij een beroep in de zorg? Leg je makkelijk contact met mensen en ben je klantvriendelijk? Werk je zorgvuldig? Dan is het vak van mbo apothekersassistent iets voor jou! Je werkt aan de balie en zorgt dat de patiënt de juiste medicijnen krijgt. Je controleert de gegevens van de patiënt, maakt het recept klaar en geeft voorlichting over het gebruik van de medicijnen.

Goed om te weten: wil je in februari starten met de opleiding apothekersassistent? Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Over jouw opleiding

Als mbo apothekersassistent weet je hoe geneesmiddelen werken, patiënten zijn bij jou aan het juiste adres voor een deskundig advies. 

Je bereidt geneesmiddelen 

Geneesmiddelen komen meestal van de fabrikant, maar soms moet je ze zelf bereiden. Daarom leer je hoe je bijvoorbeeld capsules, zetpillen en crèmes moet bereiden. Om goed te bereiden moet je nauwkeurig kunnen werken en goed kunnen rekenen. 

Je werkt in een team 

Je werkt nauw samen met collega’s. Samen verwerk je de recepten die binnenkomen en controleer je elkaars werk, en samen zorg je ervoor dat de voorraad op peil blijft. 

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding mbo apothekersassistent leer je hoe je werkt in een apotheek: hoe je medicijnen maakt, omgaat met klanten, uitleg geeft over medicijngebruik en nog veel meer. 

Stage lopen

Bij voldoende studieresultaten en de juiste werkhouding ga je na een half jaar stage lopen. Je loopt gedurende de opleiding apothekersassistent 1200 uur stage in één apotheek. Elke klas heeft twee vaste stagedagen in de week, de rest van de week volg je lessen op school. Op verschillende momenten zijn er ook blokstages: je loopt dan vijf dagen achtereen stage.  

Locatie

Je krijgt les in het gebouw van Zadkine op de Marten Meesweg 50. Daar vind je bijna alle opleidingen van het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport college. Je kunt er makkelijk komen met het openbaar vervoer: het is maar een minuutje lopen van station Rotterdam Alexander (trein en metro). Ook de bus stopt vlak bij ons pand.  

Aan het werk

Als je klaar bent met deze opleiding tot mbo apothekersassistent en aan het werk wilt, heb je de volgende mogelijkheden: 

  • Je wordt apothekersassistent in een (ziekenhuis)apotheek 
  • Je gaat werken bij een zorgverzekeraar 
  • Je gaat werken bij een gezondheidscentrum 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Vanuit deze mbo-opleiding kun je doorstromen naar diverse hbo-opleidingen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een andere niveau 4 opleiding bij Zadkine te volgen. 

Match

Doktersassistent

De mbo-opleiding Doktersassistent is een zeer brede opleiding. Als doktersassistent ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten aan de telefoon en de balie. Daardoor moet jij soms belangrijke beslissingen nemen. Dat doe je samen met de arts of collega’s, maar soms ook zelfstandig. Ook voer jij bepaalde medisch-technische handelingen uit.  

Veelgestelde vragen

Kom langs

Maud Wolst

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College en het Optiek College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Marten Meesweg? Neem contact op met Maud:

Adviseur Plaatsing & Voorlichting GWSO, locatie MMW

Richard Wirtz

Adviseur Plaatsing & Voorlichting voor het Gezondheid, Welzijn & Sport College en het Optiek College

Heb je vragen over deze opleiding op onze locatie Marten Meesweg? Neem contact op met Richard:

Adviseur Plaatsing & Voorlichting GWSO, locatie MMW
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Gezondheid, Welzijn & Sport
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan