StudieMatch
Zoeken
Menu

Apothekersassistent

School & Stage (BOL)

Medicijnen geven aan pati√ęnt

In het kort

Zoek jij een beroep in de zorg? Leg je makkelijk contact met mensen en ben je klantvriendelijk? Werk je zorgvuldig? Dan is het vak van apothekersassistent iets voor jou! Je werkt aan de balie en zorgt dat de pati√ęnt de juiste medicijnen krijgt. Je controleert de gegevens van de pati√ęnt, maakt het recept klaar en geeft voorlichting over het gebruik van de medicijnen.

Over jouw opleiding

Als apothekersassistent weet je hoe geneesmiddelen werken, pati√ęnten zijn bij jou aan het juiste adres voor een deskundig advies.¬†

Je bereidt geneesmiddelen 

Geneesmiddelen komen meestal van de fabrikant, maar soms moet je ze zelf bereiden. Daarom leer je hoe je bijvoorbeeld capsules, zetpillen en crèmes moet bereiden. Om goed te bereiden moet je nauwkeurig kunnen werken en goed kunnen rekenen. 

Je werkt in een team 

Je werkt nauw samen met collega’s. Samen verwerk je de recepten die binnenkomen en controleer je elkaars werk, en samen zorg je ervoor dat de voorraad op peil blijft. 

Wat ga ik doen?

Je leert hoe je werkt in een apotheek: hoe je medicijnen maakt, omgaat met klanten, uitleg geeft over medicijngebruik en nog veel meer. 

Stage lopen

Bij voldoende studieresultaten en de juiste werkhouding ga je na een half jaar stage lopen. Je loopt gedurende de opleiding 1200 uur stage in één apotheek. Elke klas heeft twee vaste stagedagen in de week, de rest van de week volg je lessen op school. Op verschillende momenten zijn er ook blokstages: je loopt dan vijf dagen achtereen stage.  

Locaties

Je krijgt les in het gebouw van Zadkine op de Marten Meesweg 50. Daar vind je bijna alle opleidingen van Gezondheid, Welzijn en Sport. Je kunt er makkelijk komen met het openbaar vervoer: het is maar een minuutje lopen van station Rotterdam Alexander (trein en metro). Ook de bus stopt vlak bij ons pand.  

Aan het werk

Als je klaar bent met deze opleiding en aan het werk wilt, heb je de volgende mogelijkheden: 

  • Je wordt apothekersassistent in een (ziekenhuis)apotheek¬†
  • Je gaat werken bij een zorgverzekeraar¬†
  • Je gaat werken bij een gezondheidscentrum¬†

Studenttevredenheid

Deze opleiding
6.8
Landelijk gemiddelde
6.8

Doorstroom naar hbo

Deze opleiding
47%
Landelijk gemiddelde
30%

Afgestudeerden met werk

Deze regio
87%
Landelijk gemiddelde
93%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Vanuit deze mbo-opleiding kun je doorstromen naar diverse hbo-opleidingen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een andere niveau 4 opleiding bij Zadkine te volgen. 

Match

Doktersassistent

Doktersassistent in praktijk. Opleiding doktersassistent

Veelgestelde vragen

Kom langs

√Ėzlem Ezer

Docent Apothekersassistent

Heb je vragen over de opleiding? Neem contact op