Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik bied graag zorg, maar het liefst op een afstand”

Toen Demi leerde over de richting apothekersassistent dacht ze maar één ding: dit past precies bij me. Een opleiding in de zorg mét cijfers? Dat is voor Demi ideaal.

Demi: “Voordat ik begon aan de opleiding Apothekersassistent, heb ik na de havo een jaar HBO-Verpleegkunde gedaan. Helaas kwam ik er na een jaartje achter dat Verpleegkunde niet voor mij was weggelegd. Ik kwam vervolgens een beetje in een dipje omdat ik niet meer wist wat ik wilde doen. Ik wilde graag de zorg in en mensen helpen, alleen wel meer op afstand.

Na een jaar schreef ik me in bij Apothekersassistent bij Zadkine. Ik was eigenlijk altijd wel geïnteresseerd in biologie en ik was goed met cijfers. Dit vak moest dus wel voor mij weggelegd zijn!”

Over de opleiding

“Ik ben nu op de helft van de opleiding. Ik heb er al anderhalf jaar op zitten en eigenlijk bevalt het me heel goed en verloopt het vrij soepel. De stof die ik leer, vind ik allemaal erg interessant. Ik had natuurlijk wel al een kleine voorsprong omdat ik havo gedaan heb en dus al wat meer wist van scheikunde, biologie en natuurkunde. En als ik een keer wel een vraag heb of iets niet begrijp, kan ik altijd bij de docenten terecht. Zij staan elke dag klaar om te helpen.”

Vakken

“Mijn favoriete vakken zijn Farmaceutische Patiënten Zorg (FPZ) en Zelfzorg. Bij FPZ werk je vooral aan medicijnen die op recept verkrijgbaar zijn. Je leert een recept aan te nemen, een dosering op recept te controleren, het recept in te voeren in het apotheek informatiesysteem, de geneesmiddelen klaar te maken met de juiste etiketten én het geneesmiddel af te leveren met de juiste informatie en instructie. Veel verantwoordelijkheid dus!

Tijdens het vak Zelfzorg, wat ik ook heel leuk vind, worden medicijnen besproken die in de handverkoop verkrijgbaar zijn. Dit betekent dat geneesmiddelen zonder recept in de apotheek te vinden zijn. Daar moet je natuurlijk ook wat van afweten en dat leren we bij dit vak.

Tijdens al onze vakken leer je wat je moet weten als apothekersassistent. Je leert wat voor verschillende kwalen er zijn, wat de oorzaken kunnen zijn, welke factoren het kunnen verergeren, hoe het te behandelen is en hoe dat het medicijn werkt. Heel interessant.”

Toekomst

“Hopelijk kan ik later in de apotheek werken waar ik nu stage loop. Ik heb het daar heel erg naar mijn zin met mijn collega’s, ik leer er veel en het werk is leuk. Het is een hele gezellige en professionele omgeving waar ik hopelijk mag blijven na mijn studie.”

Ontdek Zadkine

Match

Apothekersassistent versneld

Wil je graag in de zorg gaan werken en heb je grootse plannen? 
Kies dan voor de versnelde mbo opleiding Apothekersassistent bij Zadkine. Met dit diploma op zak kun je na 2 jaar aan het werk als apothekersassistent of je kunt doorstuderen op de hogeschool. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding HBO Verpleegkunde of HBO Voeding en diëtiek.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan