Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Hospitality Manager

School & Stage (BOL)

hospitality manager
manager aan het werk
 hospitality manager
hospitality manager met tablet

In het kort

Ben je servicegericht, goed in plannen en organiseren? Dan past deze opleiding van de 010 Hospitality Academy echt bij jou!

Tijdens de opleiding leer je niet alleen leiding te geven in verschillende gastvrije omgevingen, zoals hotels, restaurants, vliegvelden of congrescentra, maar ook hoe je slimme marketingstrategie√ęn kunt opzetten om de ervaring van gasten te verbeteren. Ben jij dat organisatietalent?

Over jouw opleiding

Als je zoekt naar een opleiding Hospitality Management op mbo niveau, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hospitality is een ander woord voor gastvrijheid. Gastvrijheid betekent dat je graag anderen helpt en voor iedereen klaarstaat. Tijdens jouw opleiding leer je hoe je met jouw creativiteit en ideeen ervoor zorgt dat gasten een geweldige tijd hebben, zodat ze weer terugkomen en anderen vertellen over hun positieve ervaringen. Gastvrijheid is heel belangrijk in veel verschillende soorten bedrijven. Dit betekent dat je na het behalen van je diploma aan de slag kunt op diverse plekken, zoals hotels, luchthavens, congrescentra en ziekenhuizen.

Het unieke aan deze opleiding van de 010 Hospitality Academy is dat we het samen met het Rotterdamse bedrijfsleven hebben ontwikkeld. Dit houdt in dat jij naast de lessen van onze vakkundige docenten, ook veel praktijklessen of workshops volgt van professionals uit het vak. Maar belangrijker nog, we weten welke kennis en vaardigheden jij nodig hebt, zodat we dit meteen kunnen toepassen in onze lessen en jij later een passende baan of vervolgopleiding kunt vinden.

Praktijkopdrachten en internationale excursies 

Tijdens je opleiding ga je veel op pad. Samen met je klas bezoek je diverse beurzen en evenementen, volg je interessante workshops en neem je deel aan kunst- en cultuuractiviteiten. Onlangs hebben onze studenten een onvergetelijke tijd gehad als gastheren tijdens het ABN AMRO tennistoernooi. Ze ontvingen de gasten hartelijk en begeleidden hen naar hun zitplaatsen, waardoor iedereen een geweldige tijd had! Deze ervaring heeft niet alleen hun kennis van evenementen vergroot, maar ook hun vaardigheden in gastvrijheid versterkt.

Bovendien verkennen onze studenten tijdens studiereizen nieuwe culturen en omgevingen. Onlangs zijn ze bijvoorbeeld naar Barcelona gereisd, waar ze de prachtige Sagrada Familia en andere beroemde plekken zoals Parc Guell hebben bezocht.

Nieuw! Heb je een havo-diploma?

Heb je een havo-diploma en wil je meer praktijkervaring opdoen voordat je gaat werken of naar het hbo gaat? En leer je liever door te doen dan alleen maar uit boeken? Dan is deze opleiding iets voor jou! Met een havo-diploma kun je deze opleiding versneld volgen en in twee jaar je diploma halen.

Meer weten? Neem dan contact op met onze contactpersoon, Remco Nefs. Zijn contactgegevens vind je onderaan deze pagina. 

Wat ga ik doen?

Onze opleiding draait om het organiseren en plannen van (kleine) evenementen en het bieden van service. Je leert de vaardigheden die essentieel zijn voor het cre√ęren van gedenkwaardige ervaringen, of het nu gaat om een intiem feestje of een zakelijke bijeenkomst. Door middel van praktijkgerichte opdrachten en uitdagende projecten ontwikkel je de expertise om evenementen tot in de puntjes te co√∂rdineren, van de planning en logistiek tot de uitvoering en nazorg.

Je voert praktijkopdrachten uit bij verschillende bedrijven en gaat op excursies om te zien hoe professionals achter de schermen te werk gaan. Dit geeft je een waardevol kijkje in de praktijk en helpt je om je vaardigheden verder te ontwikkelen. We werken onder andere intensief samen met:

 • Concert- en congresgebouw de Doelen
 • Attractie- en vakantiepark Duinrell
 • Vakantieparken Landal Green Parks
 • Vakantieparken Europarcs
 • Boutique hotel Pincoffs¬†
 • Plaswijckpark

Je volgt vakken als management, marketing en economie en leer je hoe je inzicht krijgen in de markt. Ook krijg je les in toerisme, evenementenmanagement, gastheer- gastvrouwschap en frontoffice. 

  Stage lopen

  Bij deze niveau 4-opleiding staat het opdoen van praktijkervaring centraal. Ieder schooljaar loop je stage en heb je praktijkgerichte dagen. In het derde jaar mag je ook stage volgen in het buitenland.   

  Locatie

  Je volgt de lessen op onze locatie op het Benthemplein. Dit is in hartje Rotterdam en slechts op een paar minuutjes lopen van het Centraal Station. De tram stopt praktisch voor de deur en met een paar minuten lopen sta je op de Coolsingel. 

  Aan het werk

  Van restaurants tot vliegvelden en van hotels tot congrescentra: als hospitality manager kun je overal aan de slag. Een typische dag begint op¬†kantoor, waar je samen met jouw¬†team de planning doorneemt.¬†Er staat een grootschalig congres gepland voor later in de week, dus je bespreekt de laatste details van het draaiboek en de marketingstrategie√ęn om ervoor te zorgen dat het evenement een succes wordt.

  Je inspecteert de opstelling van de zalen, controleert of de tafels perfect gedekt zijn en bekijkt of alle cateringarrangementen aan de verwachtingen voldoen. Alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn.

  Tijdens de lunch help je mee met het opzetten van thema-avonden in het restaurant en bied je ondersteuning waar nodig. De dag eindigt met een evaluatie met je team, klaar om morgen weer nieuwe uitdagingen aan te gaan en gasten te blijven betoveren met jouw gastvrijheid. 

  Opleiding in cijfers

  Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

  Vervolgopleiding

  Je niveau 4-diploma Hospitality management heb je in de pocket. En nu? Na het behalen van jouw diploma ben je klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Wil je verder studeren? Met deze diploma heb je veel praktijkervaring opgedaan en heb je een goede basis voor een hbo opleiding, zoals een hospitality management opleiding op hbo niveau.

  Veelgestelde vragen

  Maak kennis

  Jouw eigen mening is het belangrijkst. Ben je benieuwd naar deze nieuwe opleiding? Kom dan naar onze Open Dag of neem contact op met de contactpersoon onderaan deze pagina. 

  Remco Nefs

  Adviseur Plaatsing & Voorlichting

  Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.

  Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Dienstverlening & Facility
  150+
  Opleidingen op vier niveaus
  15+
  Goed bereikbare locaties
  Goede
  begeleiding
  Grote
  kans op een baan