StudieMatch
Zoeken
Menu

Hospitality Manager

School & Stage (BOL)

hospitality manager
manager aan het werk
 hospitality manager
hospitality manager met tablet

In het kort

Als Hospitality Manager is het bieden van de beste service het allerbelangrijkste. Met jouw creativiteit bedenk je nieuwe activiteiten en organiseer je evenementen. Tijdens de opleiding leer je alles over de vrijetijdssector en over de laatste ontwikkelingen op het gebied van service en ontwikkel je jouw managementvaardigheden. 

Zie jij jezelf als eventmanager of hospitality manager leiding geven in hotels, bij evenementen of bij beurzen en congressen? En ben je op zoek naar een brede opleiding waar je veel later kanten mee op kunt? Dan past deze nieuwe opleiding van de 010 Hospitality Academy echt bij jou!

Wat ga ik doen?

De opleiding bereidt je voor op een verdere studie of baan in de wereld van hospitality, gastvrijheid en evenementen. Aan de hand van inspirerende challenges werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Natuurlijk volg je lessen op school, maar je leert vooral door veel zelf te doen. Je volgt daarom verschillende gast- en praktijklessen, workshops en je gaat op interessante bedrijfsbezoeken. 

We werken met een aantal bedrijven samen die jou ook zullen begeleiden en beoordelen bij deze challenges. In periode 1 en 2 volg je iedere woensdag gastlessen of workshops bij verschillende bedrijven uit regio Rotterdam.  Wij werken onder andere samen met: 

 • Concert- en congresgebouw de Doelen
 • Attractie- en vakantiepark Duinrell
 • Vakantieparken Landal Green Parks
 • Vakantieparken Europarcs
 • Boutique hotel Pincoffs¬†
 • Plaswijckpark

Veelzijdig vakkenpakket

Naast managementvakken krijg je ook vakken als marketing en economie en leer je hoe je plannen opstelt. Ook krijg je les in toerisme, evenementenmanagement, gastheer- gastvrouwschap en frontoffice. 

  Over jouw opleiding

  Hospitality betekent dat je mensen graag helpt en voor iedereen klaarstaat.

  Jij leert hoe je een gast welkom laat voelen: van ontvangst tot vertrek. Gastvrijheid is ontzettend belangrijk in de meeste branches en daarom kan je straks na het behalen van je diploma op veel plekken terecht; van hotels tot luchthavens en van congrescentra tot ziekenhuizen. 

  Het unieke aan deze opleiding van de 010 Hospitality Academy is dat we het samen met het Rotterdamse bedrijfsleven hebben ontwikkeld. Dit houdt in dat jij naast de lessen van onze vakkundige docenten, ook veel praktijklessen of workshops volgt van professionals uit het vak. Maar belangrijker nog, we weten welke kennis en vaardigheden jij nodig hebt, zodat we dit meteen kunnen toepassen in onze lessen en jij later een passende baan of vervolgopleiding kunt vinden.

  Stage lopen

  Bij deze niveau 4 opleiding staat het opdoen van praktijkervaring centraal. Ieder schooljaar loop je stage en heb je praktijkgerichte dagen. In het derde jaar mag je ook stage volgen in het buitenland.   

  Locatie

  Je volgt de lessen op onze locatie op het Benthemplein. Dit is in hartje Rotterdam en slechts op een paar minuutjes lopen van het Centraal Station. De tram stopt praktisch voor de deur en met een paar minuten lopen sta je op de Coolsingel. 

  Aan het werk

  Jouw werkzaamheden zijn divers. Naast leidinggeven is jouw belangrijkste taak het tevreden stellen en houden van de gasten. Samen met jouw team bedenk je leuke acties en evenementen, maak je het draaiboek en zorg je ervoor dat alles vlekkeloos en volgens planning verloopt. Of het gaat om een groot congres met diner voor 1200 gasten, of een kleine meeting, jij bent eindverantwoordelijk en zorg je voor tevreden gasten.

  Verder ben je onder andere verantwoordelijk voor de budgetten, bedenk je marketingactiviteiten, maak je planningen en stel je de roosters op.  

  Een supergroot voordeel van deze opleiding is dat je kan kiezen in welke branche je wilt werken. Je kan als eventmanager of hospitality manager werken bij zorginstellingen, hotels, campings, restaurants of luchthavens. Overal waar bezoekers, gasten of klanten komen, kan jij terecht. 

  Studenttevredenheid

  Deze opleiding
  6.7
  Landelijk gemiddelde
  7.0
  Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

  Vervolgopleiding

  Je niveau 4 diploma Hospitality Manager heb je in de pocket. En nu? Na het behalen van jouw diploma ben je klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Door middel van cursussen kun je je verder blijven ontwikkelen. Met deze diploma kun je ook doorstromen naar het hbo. 

  Veelgestelde vragen

  Maak kennis

  Jouw eigen mening is het belangrijkst. Ben je benieuwd naar deze nieuwe opleiding? Kom dan naar onze Open Dag of neem contact op met de contactpersoon onderaan deze pagina. 

  Yasemin Rousian

  Senior Docent Zadkine Dienstverlening & Facility College

  Nieuwsgierig naar deze opleiding? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op!