Hospitality Manager

In het kort
Als Hospitality Manager is het bieden van de beste service het allerbelangrijkste. Met jouw creativiteit bedenk je nieuwe activiteiten en organiseer je evenementen. Tijdens de opleiding leer je alles over de vrijetijdssector en over de laatste ontwikkelingen op het gebied van service en ontwikkel je jouw managementvaardigheden.
Zie jij jezelf als eventmanager of hospitality manager leiding geven in hotels, bij evenementen of bij beurzen en congressen? En ben je op zoek naar een brede opleiding waar je veel later kanten mee op kunt? Dan past deze nieuwe opleiding van de 010 Hospitality Academy echt bij jou!
Echt alles wat je wilt weten over de opleiding
Studentenverhalen
Wat ga ik doen?
De opleiding bereidt je voor op een verdere studie of baan in de wereld van hospitality, gastvrijheid en evenementen. Aan de hand van inspirerende challenges werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Natuurlijk volg je lessen op school, maar je leert vooral door veel zelf te doen. Je volgt daarom verschillende gast- en praktijklessen, workshops en je gaat op interessante bedrijfsbezoeken.
We werken met een aantal bedrijven samen die jou ook zullen begeleiden en beoordelen bij deze challenges. In periode 1 en 2 volg je iedere woensdag gastlessen of workshops bij verschillende bedrijven uit regio Rotterdam. Wij werken onder andere samen met:
- Concert- en congresgebouw de Doelen
- Attractie- en vakantiepark Duinrell
- Vakantieparken Landal Green Parks
- Vakantieparken Europarcs
- Boutique hotel Pincoffs
- Plaswijckpark
Veelzijdig vakkenpakket
Naast managementvakken krijg je ook vakken als marketing en economie en leer je hoe je plannen opstelt. Ook krijg je les in toerisme, evenementenmanagement, gastheer- gastvrouwschap en frontoffice.
Aan de hand van inspirerende challenges werk je aan praktijkgerichte opdrachten. Je wordt begeleid en beoordeeld door experts uit het bedrijfsleven. Een schooljaar is opgedeeld in vijf blokken/ challenges en duren zes weken.
Thema 1: Hospitality (september – oktober)
Onderwerpen
- Personal Branding
- Wat is Hospitality (orientatie bij Hospitality branches)
- Etiquette
- Solliciteren met impact
Wat ga je onder andere doen?
- Bedrijfsbezoeken
- Praktijkopdrachten
- Les over etiquette door diverse gastsprekers
- Bezoek aan de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam
Thema 2: Food & Drinks periode (oktober- december)
Onderwerpen
- Eetcultuur en wensen
- Koken & serveren ( keuzedeel)
- Drinks ( wijn, koffie, thee, cocktail)
- Brood & Banket basis
- Binding (ontvangen van gasten)
Wat ga je onder andere doen?
- Praktijkopdrachten
- Helpen bij verschillende evenementen: zoals eindfeest, kerstborrel, etc.
- Les in serveren
- Marketinglessen
Thema 3: Customer Journey (Januari – februari)
Onderwerpen
- Marketing
- Persona maken
- Communicatie
- Klantbeleving & klantgevoel
Wat ga je onder andere doen?
- BPV 2 dagen
- Uitvoeren customer journey onderzoek bij een bedrijf
- Beursbezoeken (bijvoorbeeld vakantiebeurs in Jaarbeurs Utrecht)
Thema 4: Toerisme: Ontdek 010 & ontdek Voorne aan Zee (Maart - april)
Onderwerpen
- Toerisme
- Kunst en cultuur
- Food, bier, wijn, horeca route
Wat ga je onder andere doen?
- Brochure met highlight over Rotterdam & Voorne Putten
- Bedrijfsbezoeken
In de maanden mei, juni en juli staat alles in het teken van BPV en ga je 8 weken (304 uur) op stage.
Je start het tweede schooljaar met stage. Deze periode duurt van september tot en met oktober.
Thema 5: Citytrips & Trends (oktober – december)
Onderwerpen
- Trends
- Wellness, fietsen, watersport, bewust reizen
- Op jacht naar ervaringen
- Digitale vakantie VR
- Persoonlijk Touch
- Multigeneratie reizen
Wat ga je onder andere doen?
- Onderzoek
- Verzinnen en presenteren van een nieuwe trend ( wedstrijd, city trip)
- City-reis
Thema 6: Marketing en Social Media skills (januari - februari)
Onderwerpen
- Marketingstrategie
- Content schrijven voor bedrijf
- Mediawijsheid: formele communicatie
Wat ga je onder andere doen?
- Bedrijfsopdracht
Thema 7: Duurzaamheid (maart - april)
Onderwerpen
- Materiaal gebruik
- Duurzame bedrijfsvoering
- Energie
- Foodprint
- Biologisch
- Ecologisch
- Sociale omgeving
- Wet- en regelgeving
- Ecologisch voetafdruk
- Techniek
- Meten van duurzaamheid
- Afval, energie, verspilling grondstoffen
- Bewustwording
Wat ga je onder andere doen?
- Opstellen van een operationeel plan voor een bedrijf
- HACCP
- BHV
Thema 8: Community Building & Management (september - oktober)
Onderwerpen
- Bedrijfscultuur I
- Netwerken
- Interne en externe communicatie
- Management
Wat ga je onder andere doen?
- Onderzoeksopdracht praktijk
- Lessen van gastsprekers
- Online marketingopdracht
- Accountmanagement
Thema 9: Bedrijfscultuur & Mondiaal Toerisme (november - december)
Onderwerpen
- International Business
- Bedrijfscultuur 2
- International Business
- Interculturele diversiteit
- Formele gesprekken
- Leidinggeven
- Human Resources
Wat ga je onder andere doen?
- Kiezen uit keuzedelen internationalisering 1 en 2
- Gastlessen van bedrijven
In de maanden januari en februari vinden de examineringen plaats.
Van maart tot en met juli loop je stage.
- Nederlands
- Engels
- Duits
- Rekenen
- Burgerschap
Je mag zelf nog een keuze maken in de vakken die passen bij jouw ambitie en passie. Sommige keuzedelen kun je online volgen, zodat je dit op je eigen tijdstip kunt doen.
Aan het begin van de opleiding laten we je zien uit welke onderwerpen je kunt kiezen.
Over jouw opleiding
Hospitality betekent dat je mensen graag helpt en voor iedereen klaarstaat.
Jij leert hoe je een gast welkom laat voelen: van ontvangst tot vertrek. Gastvrijheid is ontzettend belangrijk in de meeste branches en daarom kan je straks na het behalen van je diploma op veel plekken terecht; van hotels tot luchthavens en van congrescentra tot ziekenhuizen.
Het unieke aan deze opleiding van de 010 Hospitality Academy is dat we het samen met het Rotterdamse bedrijfsleven hebben ontwikkeld. Dit houdt in dat jij naast de lessen van onze vakkundige docenten, ook veel praktijklessen of workshops volgt van professionals uit het vak. Maar belangrijker nog, we weten welke kennis en vaardigheden jij nodig hebt, zodat we dit meteen kunnen toepassen in onze lessen en jij later een passende baan of vervolgopleiding kunt vinden.
Stage lopen
Bij deze niveau 4 opleiding staat het opdoen van praktijkervaring centraal. Ieder schooljaar loop je stage en heb je praktijkgerichte dagen. In het derde jaar mag je ook stage volgen in het buitenland.
Locatie
Je volgt de lessen op onze locatie op het Benthemplein. Dit is in hartje Rotterdam en slechts op een paar minuutjes lopen van het Centraal Station. De tram stopt praktisch voor de deur en met een paar minuten lopen sta je op de Coolsingel.
Aan het werk
Jouw werkzaamheden zijn divers. Naast leidinggeven is jouw belangrijkste taak het tevreden stellen en houden van de gasten. Samen met jouw team bedenk je leuke acties en evenementen, maak je het draaiboek en zorg je ervoor dat alles vlekkeloos en volgens planning verloopt. Of het gaat om een groot congres met diner voor 1200 gasten, of een kleine meeting, jij bent eindverantwoordelijk en zorg je voor tevreden gasten.
Verder ben je onder andere verantwoordelijk voor de budgetten, bedenk je marketingactiviteiten, maak je planningen en stel je de roosters op.
Een supergroot voordeel van deze opleiding is dat je kan kiezen in welke branche je wilt werken. Je kan als eventmanager of hospitality manager werken bij zorginstellingen, hotels, campings, restaurants of luchthavens. Overal waar bezoekers, gasten of klanten komen, kan jij terecht.
Studenttevredenheid
Vervolgopleiding
Je niveau 4 diploma Hospitality Manager heb je in de pocket. En nu? Na het behalen van jouw diploma ben je klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Door middel van cursussen kun je je verder blijven ontwikkelen. Met deze diploma kun je ook doorstromen naar het hbo.
Veelgestelde vragen
Het lesgeld is vastgesteld op € 1357,- (schooljaar 2023/2024).
Je betaalt lesgeld als je:
- Op 1 augustus 18 jaar of ouder bent
- Een bol-opleiding volgt op het mbo
- Een voltijdopleiding volgt in het volwassenenonderwijs (vavo)
Je betaalt het lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (IB Groep/DUO). De IB Groep/DUO stuurt je in december bericht over de betaling van het lesgeld.
Houd rekening met deze toelatingseisen:
- Meld je op tijd aan (voor 1 april heb je recht op plaatsing).
- Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd.
- Volg de verplichte intake-activiteit. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intake-activiteit.
Om toegelaten te worden voor deze opleiding moet je eerst deelneme aan verschillende intake activiteiten.
Hospitality-CAMP
Als je je aanmeldt voor deze opleiding, word je uitgenodigd voor een Hospitality-camp. Samen met andere studiekiezers en onder begeleiding van docenten en bedrijven, werk je aan een actuele Hospitality praktijkopdracht. Hierbij wordt er gelet op skills als: samenwerken, creatief denken, kritisch denken en presenteren.
Persoonlijk gesprek
Omdat motivatie en enthousiasme binnen deze opleiding erg belangrijk zijn, wordt hiernaar gekeken en er vindt een persoonlijk gesprek plaats.
Advies
Naar aanleiding van jouw deelname aan de Hospitality-camp krijg je een advies.
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo.
- Meld je online aan met DigiD of je BSN.
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek.
- Samen bekijken we of de opleiding bij je past. Ook vragen we je om mee te doen aan intake-activiteiten.
- Na de intake-activiteiten krijg je een studiekeuzeadvies.
- Past de opleiding bij jou, dan schrijf je je definitief in. Je start in februari of augustus.
Voor bedrijfsbezoeken, gastlessen en stage is representatieve kleding , zoals een zwarte/donkerblauwe broek en wit overhemd/blouse verplicht.
Maak kennis
Jouw eigen mening is het belangrijkst. Ben je benieuwd naar deze nieuwe opleiding? Kom dan naar onze Open Dag of neem contact op met de contactpersoon onderaan deze pagina.
Yasemin Rousian
Senior Docent Zadkine Dienstverlening & Facility CollegeNieuwsgierig naar deze opleiding? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op!
