Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Hospitality Manager

School & Stage (BOL)

Of kom naar
hospitality manager
manager aan het werk
 hospitality manager
hospitality manager met tablet

In het kort

Als hospitality Manager is het bieden van de beste service het allerbelangrijkste. Met jouw creativiteit bedenk je nieuwe activiteiten en organiseer je evenementen. Tijdens de opleiding leer je alles over de vrijetijdssector en over de laatste ontwikkelingen op het gebied van service en ontwikkel je jouw managementvaardigheden. 

Zie jij jezelf als eventmanager of hospitality manager leiding geven in hotels, bij evenementen of bij beurzen en congressen? En ben je op zoek naar een brede opleiding waar je veel later kanten mee op kunt? Dan past deze  opleiding van de 010 Hospitality Academy echt bij jou!

Over jouw opleiding

Als je zoekt naar een opleiding Hospitality Management op mbo niveau, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hospitality is een ander woord voor gastvrijheid. Gastvrijheid betekent dat je graag anderen helpt en voor iedereen klaarstaat. In onze opleiding leer je hoe je gasten een warm welkom geeft, vanaf het moment dat ze aankomen tot het moment van vertrek. Gastvrijheid is heel belangrijk in veel verschillende soorten bedrijven. Na het behalen van je diploma kun je aan de slag op diverse plekken, zoals hotels, luchthavens, congrescentra en ziekenhuizen.

Het unieke aan deze opleiding van de 010 Hospitality Academy is dat we het samen met het Rotterdamse bedrijfsleven hebben ontwikkeld. Dit houdt in dat jij naast de lessen van onze vakkundige docenten, ook veel praktijklessen of workshops volgt van professionals uit het vak. Maar belangrijker nog, we weten welke kennis en vaardigheden jij nodig hebt, zodat we dit meteen kunnen toepassen in onze lessen en jij later een passende baan of vervolgopleiding kunt vinden.

Praktijkopdrachten en internationale excursies 

Tijdens je opleiding ga je veel op pad. Samen met je klas bezoek je diverse beurzen en evenementen, volg je interessante workshops en neem je deel aan kunst- en cultuuractiviteiten. Onlangs hebben onze studenten een onvergetelijke tijd gehad als gastheren tijdens het ABN AMRO tennistoernooi. Ze ontvingen de gasten hartelijk en begeleidden hen naar hun zitplaatsen, waardoor iedereen een geweldige tijd had! Deze ervaring heeft niet alleen hun kennis van evenementen vergroot, maar ook hun vaardigheden in gastvrijheid versterkt.

Bovendien verkennen onze studenten tijdens studiereizen nieuwe culturen en omgevingen. Onlangs zijn ze bijvoorbeeld naar Barcelona gereisd, waar ze de prachtige Sagrada Familia en andere beroemde plekken zoals Parc Guell hebben bezocht.

Wat ga ik doen?

Onze opleiding draait om het organiseren en plannen van (kleine) evenementen en het bieden van service. Je leert de vaardigheden die essentieel zijn voor het cre√ęren van gedenkwaardige ervaringen, of het nu gaat om een intiem feestje of een zakelijke bijeenkomst. Door middel van praktijkgerichte opdrachten en uitdagende projecten ontwikkel je de expertise om evenementen tot in de puntjes te co√∂rdineren, van de planning en logistiek tot de uitvoering en nazorg.

Je voert praktijkopdrachten uit bij verschillende bedrijven en gaat op excursies om te zien hoe professionals achter de schermen te werk gaan. Dit geeft je een waardevol kijkje in de praktijk en helpt je om je vaardigheden verder te ontwikkelen. We werken onder andere intensief samen met:

 • Concert- en congresgebouw de Doelen
 • Attractie- en vakantiepark Duinrell
 • Vakantieparken Landal Green Parks
 • Vakantieparken Europarcs
 • Boutique hotel Pincoffs¬†
 • Plaswijckpark

Je volgt vakken als management, marketing en economie en leer je hoe je inzicht krijgen in de markt. Ook krijg je les in toerisme, evenementenmanagement, gastheer- gastvrouwschap en frontoffice. 

  Stage lopen

  Bij deze niveau 4-opleiding staat het opdoen van praktijkervaring centraal. Ieder schooljaar loop je stage en heb je praktijkgerichte dagen. In het derde jaar mag je ook stage volgen in het buitenland.   

  Locatie

  Je volgt de lessen op onze locatie op het Benthemplein. Dit is in hartje Rotterdam en slechts op een paar minuutjes lopen van het Centraal Station. De tram stopt praktisch voor de deur en met een paar minuten lopen sta je op de Coolsingel. 

  Aan het werk

  Jouw werk als hosptality manager is afwisselend, vol uitdagingen en geen dag is hetzelfde. Het draait niet alleen om leidinggeven, maar vooral om het betoveren van gasten en hen een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

  Samen met jouw team bedenk je leuke acties en evenementen ¬†en slimme marketingstrategie√ęn om gasten te verleiden. Of het nu gaat om een grandioos congres voor 1200 gasten of een intieme meeting, jij zorgt ervoor dat alles perfect verloopt. Van het opstellen van het draaiboek tot het zorgen voor een vlekkeloze uitvoering, jouw creativiteit en organisatietalent maken het verschil.

  Je werkt deel op kantoor en deels ‚Äėop de vloer‚Äô, waar je met een kritisch oog de laatste checks doet. Of het nu gaat om de perfect gedekte tafels in het restaurant, de vlekkeloze catering, of de verzorgde programmaboekjes die klaarliggen, jij zorgt dat alles op rolletjes loopt.

  Deze opleiding biedt veel mogelijkheden omdat je later als hospitality manager in allerlei verschillende plaatsen kunt werken. Of het nu een hotel is, een camping, een restaurant of zelfs een luchthaven, overal waar gasten zijn, kun jij als hospitality manager aan de slag gaan.

  Opleiding in cijfers

  Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

  Vervolgopleiding

  Je niveau 4-diploma Hospitality Manager heb je in de pocket. En nu? Na het behalen van jouw diploma ben je klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Wil je verder studeren? Met deze diploma heb je veel praktijkervaring opgedaan en heb je een goede basis voor een hbo opleiding, zoals een hospitality management opleiding op hbo niveau.

  Veelgestelde vragen

  Maak kennis

  Jouw eigen mening is het belangrijkst. Ben je benieuwd naar deze nieuwe opleiding? Kom dan naar onze Open Dag of neem contact op met de contactpersoon onderaan deze pagina. 

  Remco Nefs

  Adviseur Plaatsing & Voorlichting

  Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.

  150+
  Opleidingen op vier niveaus
  15+
  Goed bereikbare locaties
  Goede
  begeleiding
  Grote
  kans op een baan