Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Retail Verkoopspecialist

Student helpt aan kassa
Verkoopspecialist presenteert kleding
Verkoper in overleg met manager winkel
Verkoopgesprek in een winkel.

In het kort

Tevreden klanten. Daar ga jij voor. Als verkoopspecialist kun jij klanten goed adviseren, zodat ze de winkel verlaten met het juiste product. Bovendien weten ze ook nog eens hoe ze het moeten gebruiken, want jij ként de producten die je verkoopt. Tijdens deze opleiding ontwikkel jij je tot expert, waardoor winkelen een beleving wordt.

Over jouw opleiding

Jij praat makkelijk en hebt interesse in mooie spullen. Die eigenschappen komen goed van pas tijdens de opleiding Retail Verkoopspecialist. Want jij leert alles over het werken in een winkel. Je voert bijvoorbeeld een verkoopgesprek, richt een winkel in en maakt reclame voor producten. Zo kun jij straks klanten adviseren, artikelen aanprijzen en collega’s helpen. 

Leren is beleven bij het Business College, daarom bestaat elk jaar uit thema’s en challenges. Via thema’s en challenges leer je om echte problemen uit het bedrijfsleven op te lossen. Deze thema’s en challenges zijn bedacht samen met 50 Rotterdamse bedrijven. Zo sluiten de vakken en lessen altijd aan bij jouw toekomstige baan.

Wat ga ik doen?

De opleiding Retail Verkoopspecialist duurt 2 jaar. In deze 2 jaar leer je om producten te presenteren, klanten te benaderen en mensen te helpen bij de klantenservice. Je onderzoekt de verkoopresultaten en je voert verkoopgesprekken. Tijdens deze opleiding ontwikkel jij je tot expert, waardoor winkelen een beleving wordt.

Ook ontwikkel je allerlei professionele vaardigheden, zoals presenteren, zakelijk schrijven en samenwerken met collega’s. En je leert jezelf beter kennen. Zo sta jij straks sterker in je schoenen, want jij weet wat je nodig hebt én wat je kunt. 

Overleg van verkoopspecialist met medewerker en manager
Overleg van verkoopspecialist met medewerker en manager

Aan het werk

Na de opleiding Retail Verkoopspecialist kun je gaan werken in een winkel, zoals een supermarkt, warenhuis, sportzaak of kledingwinkel. 

Hoe ziet een werkdag eruit?  

In een winkel is er altijd iets te doen. ’s Ochtends geef je bijvoorbeeld een nieuwe collega een rondleiding. Je vertelt welke producten jullie allemaal verkopen. Daarna leg je uit hoe de kassa werkt. ’s Middags zorg je ervoor dat alle schappen netjes gevuld zijn en check je de voorraad. Tussendoor help je klanten. Aan het eind van de dag veeg je nog even de vloer. Zo, dat ziet er weer keurig uit voor de volgende dag. 

Werkzaamheden 

Als verkoopspecialist kun jij: 

  • De winkel inrichten
  • De winkel aantrekkelijk maken voor klanten
  • Reclame maken voor de producten
  • Zorgen voor voldoende voorraad
  • Klanten alles vertellen over de producten die je verkoopt
  • Klanten adviseren bij hun vragen en wensen
  • Collega’s begeleiden

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Match

Retail Manager

Wil jij later in een winkel werken? En zie jij jezelf al leidinggeven aan een verkoopteam? Met de opleiding Retail Manager sta jij straks aan het hoofd van een filiaal. Jij zorgt ervoor dat de winkel goed draait. Zie je het al voor je: een kledingwinkel, sportwinkel, parfumerie of supermarkt? Waar je interesse ook ligt. Met deze opleiding kun jij overal in de retail terecht.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Annemieke Zwanenbeek

Contactpersoon voor deze opleiding op de Prins Alexanderlaan

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem gerust contact met me op.

Ariba Charif

Docent op locatie Benthemplein 15 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Bea Zahiri-Louwes

Docent op locatie Benthemplein 15 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Richard Vermaas

Contactpersoon voor deze opleiding op de Prins Alexanderlaan

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Business
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan