Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

International Business Studies

School & Stage (BOL)

Of kom naar
Studenten werken samen International Business Studies Zadkine mbo
International Business management mbo Zadkine studenten
International Business Studies Zadkine mbo schoolboeken
International Business Studies Zadkine mbo feestje
International Business Studies Zadkine mbo student
International Business Studies Zadkine mbo student internationaal

In het kort

Uitdaging. Dat heb jij nodig. Niet voor niets droom jij van een internationale carrière. Met deze tweetalige opleiding International Business Studies leer jij alles over zakendoen met het buitenland. Ook kun jij later gaan werken in het buitenland, want met het internationaal erkende BTEC-diploma kun jij in meer dan 120 landen aan de slag. Check deze opleiding. 

Over jouw opleiding

Met de opleiding International Business Studies kun je twee diploma’s behalen:

  • Het Nederlandse mbo 4-diploma Vestigingsmanager, (Junior) Accountmanager of Assistent-Manager Internationale Handel.
  • Het door de Engelse onderwijsorganisatie Pearson geëxamineerde BTEC-diploma: BTEC level 3 National Diploma in Business.

Jij hebt interesse in de zakelijke wereld. Bovendien ben je best goed in Engels en daar wil je iets mee doen. Tijdens deze brede praktijkopleiding leer jij dé zakelijke vaardigheden die je nodig hebt om later te shinen bij een internationale organisatie. 

Dat betekent veel theorie, maar gelukkig ga je al gauw voor het echie aan de slag. Bijvoorbeeld met challenges. Dat zijn uitdagende en realistische praktijkopdrachten die je uitvoert op school én bij bedrijven. 

Start je eigen bedrijf

In het tweede en derde leerjaar start jij zelf een onderneming. Samen met een groep klasgenoten schrijf je een ondernemingsplan en ontwikkel of koop je producten uit het buitenland om te verkopen. Na negen maanden presenteren jullie je bedrijf en producten aan een echt publiek. Daarna stop je het bedrijf en keer je de winst uit aan de aandeelhouders. 

Fijn om te weten: met deze opleiding kun je alle kanten op. Na het eerste leerjaar kies jij namelijk een uitstroomrichting in de richting van internationale handel, marketing & verkoop of logistiek. Ben je een internationale student, dan geldt zowel je GCSE-diploma als je high school diploma. 

Excellentieprogramma

Bovendien kun je ook een excellentieprogramma volgen. Hierbij kun je ook het BTEC Extended Diploma in Business behalen.

Wat ga ik doen?

De opleiding International Business Studies duurt 3 jaar. Tijdens deze 3 jaar leer je werken met internationale klanten. Je leert bijvoorbeeld hoe je presentaties geeft, een sales pitch houdt en hoe je onderhandelt met klanten en leveranciers. De opleiding is tweetalig. Dat betekent dat je de helft van de lessen in het Engels volgt.

Daarnaast leer je tijdens deze opleiding allerlei professionele vaardigheden die met jouw vak te maken hebben, zoals presenteren en zakelijk schrijven. Ook ontwikkel je persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij straks sterker in je schoenen, want jij weet wat je kunt én nodig hebt. 

Stage lopen

Tijdens je studie loop je stage bij (internationale) commerciële bedrijven. Je mag zelf kiezen bij welk bedrijf je stage loopt. Wil je zeker weten of het leerbedrijf is goedgekeurd door de SBB? Check ‘t op stagemarkt.nl 

Aan het werk

Met dit diploma ga je werken bij commerciële, internationale organisaties die producten of diensten verkopen. Dat kan in alle branches van de internationale handel, zoals een groothandel of productiebedrijf. Je wordt bijvoorbeeld vestigingsmanager van een groothandel, junior accountmanager of assistent-manager bij een internationaal bedrijf. 

Van bedrijven in de regio Rotterdam horen we dat ze interesse hebben in studenten die goed zijn in Engels en veel weten over internationale handel. Daar kun jij dus mooi je voordeel mee doen. 

Zo ziet je dag eruit

Je werkt bij een internationaal exportbedrijf. Vandaag verzend je drie containers van Rotterdam naar Singapore. Je regelt het papierwerk, je onderhandelt met de leverancier over de prijs en je maakt het contract. Jij houdt het overzicht en organiseert het hele traject. 

Werkzaamheden

Welke werkzaamheden je uitvoert, hangt af van het bedrijf en de functie die jij kiest. Omdat je breed bent opgeleid, heb je veel kennis en vaardigheden die je kunt inzetten. Een paar werkzaamheden die je uitvoert zijn: 

  • Producten importeren en exporteren 
  • Evenementen organiseren 
  • Logistiek regelen 
  • Marketing en sales inzetten 
  • Klantenservice inzetten

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Liever verder leren? Je kunt hierna doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals: 

  • Small Business and Retail Management
  • International Business and Management 
  • International Business and Languages

Je kunt ook een hbo-opleiding volgen in het buitenland, zoals bij Robert Gordon University in Aberdeen, London Metropolitan University en de University of Lincoln.

Je werkt bij deze opleiding met verschillende studieboeken
Je werkt bij deze opleiding met verschillende studieboeken

Veelgestelde vragen

Kom langs

Bas de Reus

Docent op locatie Benthemplein 15 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Business
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan