Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Een eigen bedrijf staat hoog op mijn lijstje.”

Met twee ouders die zelf erg ondernemend zijn, lag het voor de hand dat ook zoon Noah Driessen (17) voor de bedrijfskant zou kiezen. Hij koos voor de tweetalige opleiding International Business Studies. Een brede, praktijkgerichte opleiding, waarmee de tweedejaarsstudent nog alle kanten op kan.

Student Noah vertelt over zijn mbo-opleiding International Business Studies.

“Veel mensen denken dat ik deze studie volg, zodat ik in de voetsporten van mijn ouders kan treden. En inderdaad, dat zou een optie zijn. Al start ik later net zo lief mijn eigen onderneming. Ik wil niet zo’n ventje zijn dat alles maar in de schoot geworpen krijgt. Liever sta ik aan de basis van mijn eigen succes.

Tweetalige opleiding

Mede om die reden koos ik na de mavo voor deze tweetalige opleiding. Engels was nooit mijn beste vak. Maar hoe vaker je oefent, des te beter je wordt. Sinds ik de helft van de lessen in het Engels krijg, kan ik een aardig mondje meepraten.

Tof is ook dat je bij deze opleiding al gauw voor het ‘echie’ aan de slag gaat. Bijvoorbeeld toen we een heel marketingplan moesten schrijven om handgemaakte Italiaanse schoenen op de markt te brengen. Mijn businesscase won, waarna ik Zadkine mocht vertegenwoordigen bij de nationale finales van Skills Heroes. Helaas greep ik net naast het brons, maar de ervaring was super leerzaam.

Oprechte interesse

Bijzonder is verder hoe docenten je bijstaan tijdens je schoolcarrière. Op de middelbare school voelde het wel eens alsof leraren en leerlingen lijnrecht tegenover elkaar stonden. Maar hier zijn ze oprecht geïnteresseerd in hoe je in het leven staat en wat je wilt bereiken.

Wat mijn doelen zijn? Tja, dat weet ik nog niet zo goed. Als kind vond ik het heerlijk om met Koningsdag oude spullen te verkopen. Die drive heb ik nog steeds. Een eigen bedrijf staat dus hoog op mijn lijstje. Maar verder doorstuderen op het hbo of ergens in loondienst gaan, behoort evengoed tot de mogelijkheden. Het lijkt me allemaal leuk en kan ook allemaal met deze studie.”

Lees meer over de opleiding International Business Studies.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan