Future Financials

In het kort
Werken met cijfers. Dat lijkt jou leuk. Als bedrijfsadministrateur zorg jij ervoor dat het management altijd weet hoe het bedrijf ervoor staat. Verantwoordelijk werk. Tijdens de sprintopleiding Future Financials leer je alles over dit vak. Deze speciale opleiding is voor studenten van 18 jaar of ouder. Je kunt binnen 2 jaar tijd je niveau 4-diploma behalen. Ook voor havisten erg interessant.
Echt alles wat je wilt weten over de opleiding
Over jouw opleiding
Jij bent 18 jaar of ouder en je zoekt een financiële opleiding. Misschien wil jij je kennis uitbreiden. Of je hebt al een vak geleerd, maar je wilt graag de financiële kant op. Samen met het bedrijf Pro Management Onderwijs Support bieden wij de speciale opleiding Future Financials. ’s Ochtends werk je bij het bedrijf. ’s Middags krijg je les van school op dezelfde locatie of je volgt workshops en trainingen. Zo heb je wel de structuur van een opleiding, maar doe je ook veel praktijkervaring op.
Bij Pro Management Onderwijs Support (een groeiend bedrijf) werk je met de allernieuwste software (computerprogramma’s). Ook krijg je allerlei trainingen. Zo word jij specialist en kun je na je opleiding werken als adviseur naar bedrijven. Hierdoor ben je voor een bedrijf meteen breed inzetbaar.
Om je zo goed mogelijk te helpen, krijg je tijdens je opleiding heel veel begeleiding. Er zijn 4 praktijkbegeleiders van Pro Management Onderwijs Support. En vanuit school heb je ook een studieloopbaanbegeleider.
Je wordt zodanig opgeleid dat je kunt deelnemen aan externe examens, zoals het Praktijkdiploma Boekhouden. Tijdens je opleiding leer je dit vak daadwerkelijk in de praktijk bij het bedrijf.
Als jij je werk heel goed doet bij Pro Management Onderwijs Support krijg je misschien een baan aangeboden bij het bedrijf. Of je kunt misschien tijdens je opleiding al bij het bedrijf gaan werken. In ieder geval helpt het bedrijf bij het zoeken naar werk als jij je opleiding hebt afgerond.
Wat ga ik doen?
Met de opleiding Future Financials word je opgeleid tot een goede bedrijfsadministrateur. Jij leert de vaardigheden die steeds belangrijker worden in de toekomst (de 21st century skills).
De komende jaren maken bedrijven financieel administratieve informatie steeds meer digitaal. Daarom is het belangrijk om veel te leren over werkprocessen en rapportages die automatisch gaan. Tijdens deze opleiding werk je ook helemaal digitaal. Zo leer je omgaan met deze manier van werken. En je gaat de administratieve organisatie en interne controle begrijpen.
Ook krijg je verschillende trainingen en workshops, gericht op de financiële sector. Ook die stomen jou klaar voor je beroep. Dit zijn inleidingen over:
- Communicatie en bewegen
- Horizontaal toezicht
- Solliciteren
- Virtueel werken
- Gebruik van specifieke software
- Presentatievormen
- Uiterlijke verzorging
- Klantencontact
Een deel van de lesstof zul je zelfstandig verwerken. Daarvoor krijg je zelfstudie-uren. Dit zijn verplichte uren, die je zelf inricht met keuzedelen of lesstof waar je extra tijd aan moet besteden. Een actieve studiehouding is dus erg belangrijk. Natuurlijk kunnen jouw klasgenoten en jij elkaar helpen. En je wordt begeleid door je docent en/of je mentor.
Tijdens je opleiding leer jij dagboeken bijhouden, zoals:
- Inkoopboek
- Verkoopboek
- kasboek
- bankboek
Ook leer je alles over:
- Debiteurenadministratie
- Crediteurenadministratie
- Voorraadadministratie
- Urenregistratie
- Periodeafsluiting
- Omzetbelasting
Als afsluiting van je opleiding maak je instellingsexamens, zoals het instellingsexamen Bedrijfsadministratie 1. Ook doe je diverse proeven van bekwaamheid, bijvoorbeeld voor de debiteuren- en crediteurenadministratie. Hiermee laat je zien dat je er helemaal klaar voor bent om te gaan werken als bedrijfsadministrateur.
Tijdens je opleiding kies je ieder leerjaar één of enkele keuzedelen. Dit zijn vakken die je zelf kunt kiezen. Bijvoorbeeld als je meer wilt leren over een bepaald onderwerp. Of omdat je jouw kansen op werk en/of je vervolgopleiding wilt vergroten. Ieder keuzedeel sluit je met een examen af.
Je kunt uit deze vakken kiezen (dit aanbod kan per locatie en/of per studiejaar wijzigen):
- Ondernemend gedrag
- Nederlands 3F
- Inspelen op innovaties
- Rekenvaardigheid 3F
- Fiscale werkzaamheden in de praktijk
Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.
Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website de van DUO.
Stage lopen
Tijdens de hele opleiding loop je stage bij Pro Management Onderwijs Support. Elke dag werk je ’s ochtends bij het bedrijf. En ’s middags krijg je les van Zadkine op dezelfde locatie. Of je volgt workshops en beroepsgerichte trainingen. Je krijgt ook ruimte om te studeren.
Je hebt een 40-urige leer- en werkweek:
- 20 uur les
- 12 uur praktijk
- 8 uur zelfstudie
Aan het werk
Met jouw diploma werk je als bedrijfsadministrateur (BA). Je werkt:
- Op de administratie van een bedrijf. Dat kan een bedrijf of organisatie in elke sector zijn. Denk aan een bank, makelaarskantoor, boetiek of een groot merk. Of een gemeente, school of zorginstelling.
- Bij een administratiekantoor.
Werkzaamheden
Of bedrijven nu groot zijn of klein, ze moeten allemaal hun financiën bijhouden. Jij helpt daarbij. Jij controleert en onderzoekt de financiële gegevens. En je brengt hier verslag over uit aan het management. Jij zorgt ervoor dat een bedrijf financieel gezond is én blijft.
Dankzij jou weet de leiding van het bedrijf altijd hoe het bedrijf er financieel voor staat. En zijn ze op de hoogte van de rechten en plichten die daarbij horen. Al het werk dat jij doet, is bedoeld om aan externe partijen te laten zien dat de boekhouding in orde is. Zoals aan banken, de belastingdienst en aandeelhouders.
Als administrateur werk je vaak zelfstandig. Je taken zijn afwisselend en best een beetje ingewikkeld. Dat maakt het werk uitdagend. Je werkt meestal vanuit een back office op kantoor, maar je hebt ook externe contacten. Soms adviseer je ook het management. En coördineer je het werk van collega’s.
Doorstroom naar het hbo
Startsalaris
Vervolgopleidingen
Met je niveau 4-diploma kun je:
- Een aansluitende opleiding volgen op het hbo
Een Associate degree behalen op de Rotterdam Academy (2-jarige opleiding op hbo-niveau).
Veelgestelde vragen
Houd rekening met deze toelatingseisen:
- Meld je op tijd aan: voor 1 april. Anders kun jij misschien niet starten bij de opleiding van jouw keuze.
- Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd.
- Volg de verplichte intake-activiteiten. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek.
Lees hier alles over aanmelding en toelating.
De sprintopleiding Future Financials maakt het mogelijk om in 2 jaar een niveau 4-diploma te behalen. Dit kan aantrekkelijk zijn:
- Voor mbo’ers met enige jaren werkervaring, die zich willen omscholen tot bedrijfsadministrateur.
- Wanneer je wilt doorstromen naar het hbo (2-jarige Associate degree of 4-jarige Bachelor).
- Voor havisten. Mocht je onverhoopt uitvallen op het hbo, dan kun je terugvallen op je mbo-diploma en werk zoeken.
Het is belangrijk dat je al voldoende niveau (kennis/ervaring) hebt om een niveau 4-opleiding binnen 2 jaar succesvol af te ronden. Daarnaast heb je doorzettingsvermogen en een goede studiehouding nodig. Ook bepaalde studie- en werknemersvaardigheden zijn belangrijk, die studenten vaak hebben als zij al ietwat ouder zijn. Daarom is deze sprintopleiding voor studenten van 18 jaar of ouder.
Maatwerk
Ook leveren we zoveel mogelijk maatwerk waar het kan. Kom je van het hbo en heb je al vakken behaald? Dat kan vrijstellingen opleveren. Vraag ons naar de mogelijkheden!
Het lesgeld voor deze opleiding is vastgesteld op € 1.202,- (schooljaar 2020/2021)
Je betaalt dit lesgeld als je:
- Op 1 augustus 18 jaar of ouder bent
- Een bol-opleiding volgt op het mbo
- Een voltijdopleiding volgt in het volwassenenonderwijs (vavo)
Je betaalt het lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (IB Groep/DUO). De IB Groep/DUO stuurt je in december bericht over de betaling van het lesgeld.
Voor deze opleiding heb je een laptop of tablet nodig. Daarnaast zal het boekengeld ongeveer € 300,- zijn.
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo.
- Klik op de knop ‘meld je aan’ op deze pagina
- Vul het aanmeldingsformulier in
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek
- Samen bekijken we of de opleiding bij je past. Ook vragen we je om mee te doen aan intake-activiteiten.
- Na de intake-activiteiten krijg je een studiekeuzeadvies
- Past de opleiding bij jou, dan schrijf je je definitief in. Je start in februari of augustus.
De sprintopleiding is een verkorte variant van de opleiding Financieel administratieve beroepen.
Als jij je hebt aangemeld voor de opleiding, doe je een intaketest en een toets Nederlands en rekenen. Daarna bespreken we tijdens een intakegesprek jouw motivatie en capaciteiten. Op basis daarvan kun je in aanmerking komen voor een plek bij Future Financials. Als dat zo is, neem je vervolgens deel aan de sollicitatieprocedure bij Pro Management. Als je daar bent aangenomen, kun je starten bij Future Financials. Meer weten over Future Financials? Neem contact met ons op.
Reguliere opleiding Financieel administratieve beroepen
Deze sprintopleiding is een verkorte variant van de reguliere opleiding Financieel administratieve beroepen, niveau 4. Als je niet in aanmerking komt voor een plek bij Future Financials, kun je de reguliere opleiding volgen.
Kom langs
Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.
Hulp nodig?
Finette Kegge
Docent op locatie Benthemplein 15 in RotterdamHeb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.
