Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Ik vind de opleiding niet alleen leerzaam, maar ook oprecht leuk”

Haci en Riciano, beiden 18 jaar en met een talent voor het werken met cijfers, kennen elkaar al vanaf de middelbare school. Hun vriendschap gaat al heel wat jaartjes mee en nu, in hun tweede studiejaar van de opleiding Financieel Adviseur*, zijn ze nog steeds goede maten.

Haci & Riciano studenten financieel adviseur

Voordat ze aan de studie begonnen hebben allebei de jongens goed onderzoek gedaan naar wat voor soort opleidingen er allemaal zijn. “Ik heb bij veel opleidingen gekeken voordat ik echt zeker wist wat bij mij paste. Ik wist dat ik altijd goed was met cijfers dus zo ben ik bij de opleiding Financieel Adviseur* terecht gekomen”, zegt Haci.

BREED VAKKENPAKKET

“De opleiding is erg breed. Je krijgt les in veel verschillende vakken. Van leren boekhouden tot werken in Excel, en van formele e-mails schrijven tot ondernemerschap. Het vakkenpakket is echt heel breed”, aldus Riciano. Hij vervolgt: “Ik vind de opleiding niet alleen leerzaam, maar ook oprecht leuk.” Er is echter één vak wat er voor hem met kop en schouders bovenuit steekt: “Als ik moet kiezen, dan vind ik het vak ‘Challenge’ het leukste. Dat is een vak waar je voor een bepaalde periode van meerdere weken met een groepje aan een origineel project zit. Deze challenges zijn uitdagend, maar wel heel goed om te doen. En je doet het ook samen dus dan lukt het.”

TOEKOMSTPLANNEN

Haci: “Ik wil na deze opleiding doorstuderen. Ik ben van plan om dan hbo-economie te gaan doen.” De ambities van Riciano liggen daar niet ver vanaf: “Ik wil na deze studie graag doorstuderen en een hbo diploma halen. Daarna wil ik ervaring opdoen bij een bedrijf en vervolgens wil ik mijn eigen bedrijf starten.“ Of de jongens elkaar bij hun volgende opleiding weer tegenkomen, dat weten ze nog niet. Maar de samenwerking bevalt hen nog erg goed dus wie weet!

* De opleiding Business Administration & Control Specialist heette hiervoor Financieel Adviseur

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan