Zoeken
Menu
StudieMatch

010 Event Academy

School en stage (BOL)

Publiek tijdens een festival.
Collega's lopen door de gang op kantoor.
Publiek tijdens een concert.
Zakenvrouw op kantoor.

In het kort

De vibe die hangt op een festival of evenement, daar word je blij van. Samen met je vrienden dansen, zingen, lachen en genieten. Hoe leuk zou het zijn als je daar je werk van kunt maken? Goed nieuws: het kan! Als medewerker van een evenementenorganisatie bijvoorbeeld. Bij de 010 Event Academy leer je alles over het organiseren van een event.

Je meldt je aan voor locatie Benthemplein 15, maar je volgt deze opleiding op een externe locatie in Rotterdam.

Over jouw opleiding

Met deze opleiding kun je het diploma Medewerker Evenementenorganisatie behalen.

Een concert, festival of sportevenement. Welk event het ook is, jij wil erbij zijn. Tijdens deze opleiding leer je hoe een evenement ontstaat en hoe jij zelf een evenement organiseert. En dat leer je vooral door het te doen.

Daarom organiseer jij direct vanaf het eerste jaar allerlei evenementen, zoals een kerstfeest, eindejaarsuitje of introductieweek. Een leuke uitdaging, want alles is echt: de gasten, het geld en de uitvoer. 

Zo kom je erachter wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van events. Goed samenwerken, snel beslissingen nemen en overzicht houden in stresssituaties zijn bijvoorbeeld superbelangrijk in dit beroep. Je wordt dan ook goed begeleid door docenten en specialisten uit de praktijk. 

Eigen evenementenbureau

Uniek aan deze opleiding is dat we samenwerken met Rotterdamse bedrijven én met een eigen evenementenbureau: de Rotterdamse Evenementen Fabriek. Hierdoor krijg jij de kans om tijdens je opleiding mee te helpen met grote events in de regio Rotterdam. 

Wat ga ik doen?

De opleiding 010 Event Academy duurt 3 jaar. In deze 3 jaar leer jij alle onderdelen kennen die belangrijk zijn voor het organiseren van een event. Je maakt een draaiboek, boekt een locatie, regelt transport, catering, beveiliging en personeel. Je nodigt artiesten uit en maakt reclame, zodat mensen naar het event toe komen. 

Daarnaast leer je tijdens deze opleiding allerlei professionele vaardigheden die met jouw vak te maken hebben, zoals presenteren, zakelijk schrijven en samenwerken met collega’s. Ook ontwikkel je persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij straks sterker in je schoenen, want jij weet wat je kunt én nodig hebt. 

Zakenvrouw kijkt in haar map.
Zakenvrouw kijkt in haar map.

Stage lopen

Elk leerjaar loop je stage. Je regelt zelf je stageplek. Bijvoorbeeld bij een organisatie voor sportevenementen, het Rotterdamse Uitjesbureau, TU Delft, Sophia Kinderziekenhuis, Thuis Op Straat (TOS) of grote bedrijven zoals MOJO of IFFR. Check of jouw leerbedrijf wordt erkend door de SBB op stagemarkt.nl 

  • In het eerste leerjaar loop je 200 uur stage bij verschillende organisaties. Hier werk je mee aan de opbouw, uitvoer en afbouw van evenementen.¬†
  • In het tweede leerjaar loop je 500 uur stage. Je draait fulltime mee bij een erkend leerbedrijf.
  • In het derde leerjaar loop je 550 uur stage. Je draait fulltime mee bij een erkend leerbedrijf. Ook organiseer je een examenevenement.

Locatie

Je meldt je aan voor locatie Benthemplein 15, maar je volgt deze opleiding op een externe locatie in Rotterdam.   

Aan het werk

Als medewerker bij een evenementenorganisatie help je mee met het organiseren van verschillende evenementen, zoals een bedrijfsevent, congres, beurs, concert, festival, tournee of sportevenement. Denk aan Koningsdag, de marathon van Rotterdam, zomercarnaval, ABN AMRO World Tennis Tournament of het Bevrijdingsfestival. Je werkt vaak buiten kantoortijden en in het weekend. 

Werkzaamheden

Het is jouw taak dat een evenement goed verloopt. Jij bereidt het evenement helemaal voor en schrijft het productieprogramma. Ook onderhoud jij het contact met verschillende mensen, zoals de opdrachtgever, de beveiliging, het transportbedrijf, het ontwerpbureau en het cateringsbedrijf. 

Jij regelt vooraf alles wat nodig is: van locatie tot personeel. Van de aankleding tot aan het programma. Op de dag zelf ben je er natuurlijk ook bij. Want op zo’n dag is vaak nog van alles te doen. Jij kijkt rond of alles goed gaat en je helpt waar nodig. 

Studenttevredenheid

Deze opleiding
7,1
Landelijk gemiddelde
6,9

Kans op stage

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde

Startsalaris

Deze opleiding
-
Landelijk gemiddelde
‚ā¨ 9,78
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Met je niveau 4-diploma op zak kun je doorstromen naar veel hbo-opleidingen. Bijvoorbeeld: 

  • Communicatie
  • Eventmanagement¬†
  • Creative business¬†
  • Leisure & Eventmanagement¬†
  • Associate degree (2-jarige opleiding op hbo-niveau). Denk aan (Facilitair) Eventmanagement, Ondernemen of Crossmediale communicatie

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Hulp nodig?

Dagmar Veenstra

Docent op locatie Benthemplein 15 in Rotterdam

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.