Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
Eventmanagement door student 010 Event Academy

010 Event Academy

School & Stage (BOL)

De vibe die hangt op een festival of evenement, daar word je blij van. Samen met je vrienden dansen, zingen, lachen en genieten. Hoe leuk zou het zijn als je daar je werk van kunt maken? Goed nieuws: het kan! Als medewerker van een evenementenorganisatie bijvoorbeeld. Bij de 010 Event Academy leer je tijdens je opleiding alles over eventmanagement. En je werkt mee aan veel (grote) events in Rotterdam!

Over jouw opleiding

Met deze opleiding kun je het diploma Medewerker Evenementenorganisatie behalen.

Een concert, congres, festival of sportevenement. Welk event het ook is, jij wil erbij zijn. Tijdens deze mbo opleiding leer je hoe een evenement ontstaat en hoe jij zelf een evenement organiseert. Eventmanagement leer je vooral door het te doen. Bijvoorbeeld door een filmfestival te organiseren met het International Film Festival Rotterdam (IFFR) of door mee te helpen tijdens de Rotterdam Marathon.

Alles wat je leert is actueel en sluit aan bij wat bedrijven nodig hebben. Dat komt omdat we deze opleiding 010 Event Academy hebben ontwikkeld samen met tientallen Rotterdamse bedrijven, zoals Ahoy, IFFR en Culinesse. Dit houdt in dat jij naast de lessen van onze vakkundige docenten, ook veel praktijklessen of workshops volgt van professionals uit het vak.

Wat ga ik doen?

De opleiding 010 Event Academy duurt 3 jaar. In deze 3 jaar leer jij alle onderdelen kennen die belangrijk zijn voor het organiseren van een event. Bij eventmanagement komt veel kijken. Je maakt een draaiboek, boekt een locatie, regelt transport, catering, beveiliging en personeel. Je nodigt artiesten uit en maakt reclame, zodat mensen naar het event toe komen.

Daarnaast leer je tijdens deze opleiding allerlei professionele vaardigheden die met jouw vak te maken hebben, zoals presenteren, zakelijk schrijven en samenwerken met collega’s. Ook ontwikkel je persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij straks sterker in je schoenen, want jij weet wat je kunt én nodig hebt.

Mbo studenten Zadkine 010 Event Academy organiseren een evenement
Mbo studenten Zadkine 010 Event Academy organiseren een evenement

Aan het werk

Als medewerker bij een evenementenorganisatie help je mee met het organiseren van verschillende evenementen, zoals een bedrijfsevent, congres, beurs, concert, festival, tournee of sportevenement. Denk aan Koningsdag, de marathon van Rotterdam, zomercarnaval, ABN AMRO World Tennis Tournament of het Bevrijdingsfestival. Je werkt vaak buiten kantoortijden en in het weekend. 

Werkzaamheden

Het is jouw taak dat een evenement goed verloopt. Jij bereidt het evenement helemaal voor en schrijft het productieprogramma. Ook onderhoud jij het contact met verschillende mensen, zoals de opdrachtgever, de beveiliging, het transportbedrijf, het ontwerpbureau en het cateringsbedrijf. 

Jij regelt vooraf alles wat nodig is: van locatie tot personeel. Van de aankleding tot aan het programma. Op de dag zelf ben je er natuurlijk ook bij. Want op zo’n dag is vaak nog van alles te doen. Jij kijkt rond of alles goed gaat en je helpt waar nodig. Laat goed eventmanagement maar aan jou over!

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Met je niveau 4-diploma op zak kun je doorstromen naar veel hbo-opleidingen. Bijvoorbeeld: 

  • Communicatie
  • Eventmanagement 
  • Creative business 
  • Leisure & Eventmanagement 
  • Associate degree (2-jarige opleiding op hbo-niveau). Denk aan (Facilitair) Eventmanagement, Ondernemen of Crossmediale communicatie

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Edith van Rijn

Docent 010 Event Academy

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Business
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan