Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Leren door te doen.”

Donallwey Nascimento Firmino (21) is medewerker evenementenorganisatie in opleiding. Dat hij op feestjes de eerste is die meehelpt achter de bar of garderobe, maakt dat de studie hem past als een jas.

Student Donallwey vertelt over de mbo-opleiding 010 Event Academy.

“Ik heb niets tegen studeren. Maar als vakken te theoretisch worden, verlies ik al gauw mijn focus. Liever leer ik door te doen. Dat je tijdens deze studie al direct in het eerste jaar twee evenementen mag helpen organiseren, was voor mij een mooie bonus. Dan weet je tenminste waarvoor je leert.

Deadlines halen

Dat je gaandeweg fouten maakt, is niet erg. Juist daar leer je vaak het meest van. Al heb ik mijn zaakjes over het algemeen goed op orde. Ik hou van duidelijke afspraken en op tijd je deadlines halen. Tja, wat dat betreft, ben ik best een perfectionist.

Hetzelfde geldt trouwens voor de vakdocenten, die vaak jarenlang in de praktijk actief zijn geweest. Zij vertellen graag uit eigen ervaring. Bijvoorbeeld dat het ‘normaal’ is dat dingen nooit zo gaan als gepland. Een 9-tot-5-mentaliteit kun je dus maar beter niet hebben in de evenementenbranche.

Ad hoc beslissingen

Of zulke ad hoc beslissingen straks ook nodig zijn bij mijn stage-examen? Ik hoop van niet. Op papier lijkt alles in ieder geval te kloppen. Ik ga een vijf uur durende salsatour door de stad organiseren met dans- en muziekworkshops, een quiz en ritjes met de Watertaxi. Allemaal op 1,5 meter afstand, in verband met corona.

Lees meer over de opleiding 010 Event Academy*.

* Donallwey volgt de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie. De naam van de opleiding is inmiddels veranderd in 010 Event Academy.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan