Zoeken
Menu
StudieMatch

010 E-com Academy (nieuw!)

School & stage (BOL)

Man in een vergadering op kantoor.
Meisje lacht in de camera met haar mobiele telefoon in de hand.
Producten zoeken op een webshop.
Zakenvrouw geeft presentatie op kantoor.

In het kort

Een nieuwe uitdaging. Daar heb jij zin in. Je bent gek op digitale ontwikkelingen en je wilt daar iets mee doen. Als E-commerce professional is dat je dagelijkse werk. De online verkoop van producten en diensten blijft groeien. Daarom hebben wij samen met bedrijven deze nieuwe opleiding ontworpen. Zodat jij alles leert over de supersnelle wereld van de E-commerce.

Let op: je meldt je aan voor locatie Benthemplein 15, maar je volgt je opleiding op een externe locatie in het centrum van Rotterdam.

Over jouw opleiding

Jij bent gek op innovatie. Je vindt het leuk om van alles te ondernemen en je wilt uitgedaagd worden. Dat komt goed van pas als E-commerce professional. Verschillende Rotterdamse bedrijven geven aan dat zij steeds vaker een praktische E-commerce professional op mbo-4-niveau nodig hebben.

Daarom hebben wij de nieuwe opleiding 010 E-com Academy ontwikkeld. Samen met bedrijven als FRMWRK, Eneco, Essent, Helloprint, Marlies Dekkers en Sunweb. Een opleiding helemaal in het teken van de actuele E-commerce.

Wat ga ik doen?

Tijdens deze opleiding leer je alles over E-commerce. Binnen de retail (winkels), maar ook binnen dienstverlening. Jij leert ingewikkelde praktijksituaties (opdrachten) aanpakken. Daarbij stap je in verschillende rollen die horen bij de E-commerce sector. Je bent bijvoorbeeld projectleider, online marketeer, community manager of content specialist.

Vrouw kijkt op mobiele telefoon en tablet.
Vrouw kijkt op mobiele telefoon en tablet.

Stage lopen

Tijdens de opleiding loop je stage. Je leert dan in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. We werken intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met deze bedrijven bereiden we jou zo goed mogelijk voor op een succesvolle toekomst.

  • In het 2e leerjaar loop je 3 maanden stage.
  • In het 3e leerjaar loop je 5 maanden stage.

Locatie

Let op: je meldt je aan voor locatie Benthemplein 15, maar je volgt je opleiding op een externe locatie in het centrum van Rotterdam.

Aan het werk

De E-commerce branche is altijd in beweging. Het is een wereld die draait om innoveren, ontwikkelen en kansen pakken. Als E-commerce professional weet jij veel over de E-commerce keten. Binnen winkels (retail), maar ook binnen de dienstverlening. Jij bent de spin-in-het-web en weet hoe je E-commerce kunt inzetten. Jij kunt je ontwikkelen als allrounder, iemand die overal iets van af weet. Of als specialist.

Als E-commerce professional werk je bijvoorbeeld als: community manager, webcare manager, online marketeer, content manager, webshopbeheerder of als zelfstandige in de E-commerce branche.

Met het diploma E-commerce manager kun je gaan werken bij bedrijven, zoals Eneco, Essent, Helloprint en Sunweb.

Vervolgopleidingen

Je kunt ervoor kiezen om door te stromen naar een hbo-opleiding, zoals:

  • E-commerce
  • Marketing en Sales
  • Creative Marketing & Sales
  • Marketing
  • Social Business

Ook kun je een Associate degree (Ad) behalen op de Rotterdam Academy (2-jarige opleiding op hbo-niveau), bijvoorbeeld:

  • Crossmediale communicatie
  • ICT internet of things
  • Ondernemen

Kijk voor meer informatie op de website van de Rotterdam Academy.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Hulp nodig?

Jelle Bakker

Coördinator

Heb je vragen over deze opleiding? Neem gerust contact op.