Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Leuk dat je regelmatig samenwerkt met echte bedrijven.”

Na twee keer te zijn gezakt voor haar havo-examen zag Amberley do Rosario (18) het even niet meer zitten. Wéér geen diploma. Gelukkig stuitte ze op de valreep van een nieuw schooljaar op de 010 E-com Academy. Een gloednieuwe mbo-opleiding die je klaarstoomt tot online marketeer, content manager of webshopbeheerder.

Student Amberley vertelt over haar opleiding 010 E-com Academy

“Weet je waarom ik op de havo tot twee keer toe zakte? Omdat ik er vakken had die mij totaal niet boeiden. Schei- en natuurkunde bijvoorbeeld. Daar kon ik mij voor corona al moeilijk toe zetten. Maar tijdens de crisis daalde mijn motivatie helemaal tot het nulpunt.

Betaald Instagrammen

De grote vraag toen was: wat nu? Een vervolgstudie had ik namelijk nog niet op het oog. Gelukkig kende mijn vader iemand bij Zadkine die hem vertelde over de nieuwe e-commerce opleiding. Kortom: het leren verkopen van producten of diensten op internet. Dat sprak aan. Al gaat de opleiding een stuk verder dan betaald Instagrammen alleen.

Zo draait de opleiding rondom een zestal vakken die je alle ins & outs van de elektronische handel leren. Je krijgt een stukje klantenservice, webshop management, online branding en marketing en leert van alles over het optimaliseren van de customer journey. Leuk is dat je daarbij regelmatig samenwerkt met echte bedrijven.

Influencer

Zo mocht ik het eerste jaar al meteen aan de rebranding werken van de website van Josie’s Agency, dat zich richt op social media-beheer en online marketing. Het verhaal van de eigenaar, influencer Valerie Josie, vond ik erg inspirerend. Zij heeft van haar hobby haar werk kunnen maken. Iets wat ik zelf ook graag zou doen.

Brede opleiding

Fijn is verder dat de opleiding heel breed is ingestoken. Je kunt na het behalen van je diploma nog alle kanten op. Ideaal dus voor studenten die nog niet helemaal weten of ze later liever de sales- of de marketingkant op willen. Die vrijheid is prettig. Mocht een en ander toch niet bevallen, kun je vrij gemakkelijk switchen naar een andere opleiding.”

Lees meer over de opleiding 010 E-com Academy.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan