Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
mbo salonmanager

Salonmanager heer

School & Stage (BOL)

Welke specialistische behandelingen ga je vandaag uitvoeren? Welke training heb je volgende week in petto voor je personeel? En hoe loopt de nieuwe campagne eigenlijk om klanten te werven? Als Salonmanager heer ben jij van alle markten thuis. Je hebt een eigen zaak of geeft leiding in een kapsalon. Het is belangrijk voor jou dat het personeel met veel plezier werkt en steeds nieuwe dingen leert. En dat de goede sfeer en de kwaliteit die jullie leveren tot een vaste groep klanten leidt.

Je begint deze opleiding met dezelfde basisvakken voor Salonmanager dame als voor heer. In leerjaar 2 specialiseer je je als Salonmanager heer. Het derde leerjaar volg je in bbl vorm. Dit betekent werken en leren. Er is een mogelijkheid tot versnellen van de opleiding.

Over jouw opleiding

In drie jaar leer jij alles over het kappersvak. Je wordt een echte specialist in herenkapsels én in leiding geven. In je eigen zaak, of bijvoorbeeld in een salon van een kappersketen. Je leert alles wat komt kijken bij het starten van een eigen onderneming. Bijvoorbeeld hoe je jouw personeel gemotiveerd en getraind houdt. Hoe je de administratie doet. Óf hoe je een gave marketingcampagne opzet om klanten te werven. Echt alles om een goedlopend kappersbedrijf te hebben of te leiden. 

Natuurlijk beheers je zelf ook alle vaktechnieken. Dit is de basis om de salon goed te kunnen leiden. Daarnaast houd je alle ontwikkelingen in het vak en de trends bij. De keuze voor dames of heren kappersvak maak je al bij start van de opleiding. In het eerste half jaar van de opleiding leer je de basisvaardigheden voor dames- en herenkapsels. Na een jaar verdiep je je verder in het heren kappersvak.

Je brengt veel tijd door op school, op een van onze fijne, moderne locaties. Met mooie praktijklokalen en salons. Hier volg je theorie- en praktijklessen. Ook oefen je in de salon met klanten en met leidinggeven. Zo krijg je een goed gevoel wat het is om als Salonmanager in een (eigen) salon te staan.

Het derde leerjaar volg je in bbl vorm. Dit betekent werken en leren. Er is een mogelijkheid tot versnellen van de opleiding.Er is een mogelijkheid tot versnellen van de opleiding.

Verhalen van studenten

Dit is een nieuwe opleiding bij ons. Vanaf volgend schooljaar zullen wij hier verhalen van studenten plaatsen. Lees wel alvast het verhaal van Babette – Hairstylist dame/heer om een beetje een beeld van een haarverzorgingsopleiding bij Zadkine te krijgen.

Wat ga ik doen?

  • Een salonmanager heer is vakspecialist en ondernemer in één. Je werkt als kapper in de salon waar je leidinggevende of eigenaar van bent. Houd je van het kappersvak en ben je ondernemend ingesteld? Dan is deze opleiding echt iets voor jou
  •  Je volgt de laatste trends en adviseert klanten daarin
  •  Je ontwikkelt je eigen haarmodelijn die past bij de trends, de uitstraling van je salon en je klanten
  • Je bent een echte specialist in herenkapsels
  • Je begeleidt beginnende kappers
  • Je zorgt dat er altijd genoeg producten op voorraad zijn
  •  Je houdt je bezig met de administratie van klantafspraken, inkomsten en uitgaven
  •  Je houdt je bezig met het personeelsbeleid
  • Je bent een kei in het omgaan met klanten en met je personeel

Stage lopen

Vanaf het eerste jaar loop je één dag per week stage. Op je stageplaats voer je opdrachten uit die je van ons krijgt. Ook neem je, in overleg met het bedrijf, regelmatig zelf modellen mee naar stage én naar school. Dan kun je veel oefenen en goed laten zien wat je al kan.

Het zoeken van een stageplaats doe je zelf, maar natuurlijk helpen we je hierbij. We leggen uit wat werknemersvaardigheden zijn, wat er van je verwacht wordt op stage en wat jij mag verwachten. We bieden verschillende vacatures aan en helpen je met je sollicitatiebrief.

Je begint in het vak bij de basis. Dat betekent dat je eerst helpt met het verzorgen van de salon en de klanten. Denk hierbij aan schoonmaken, klanten ontvangen en collega’s assisteren. Zodra je meer ervaring hebt, mag je vaak ook behandelingen gaan doen. Ook zal je je ondernemersvaardigheden gaan oefenen op stage. Jij bent tenslotte een echte manager in het kappersvak aan het worden!

In het 2e en 3e jaar loop je twee dagen stage per week.

Ben je nieuwsgierig geworden naar waar je stage kan lopen? Kijk dan op stagemarkt.nl. Hier vind je alle erkende leerbedrijven voor jouw opleiding.

Locatie Benthemplein

Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed

Aan het werk

Daar sta je dan na drie jaar. Een diploma als Salonmanager heer op zak. Dit kun jij verwachten na je diploma.

Het zal niet heel moeilijk zijn voor jou om werk te vinden. In het eerste jaar op school heb jij gekozen voor specialisatie heer. Dit vind je gewoon het leukst en meest uitdagend. Je start in een trendy herenkapsalon in het winkelcentrum vlakbij. Ze zoeken hier iemand die meteen klaar is om leiding te gaan geven. Je vindt het nog best spannend maar je voelt je wel al goed voorbereid. In de grote salon houd jij je bezig met knippen, snijden, föhnen, trimmen, kleuren en stylen van het haar. De eerste maand word je ingewerkt door de huidige salonmanager. Daarna neem jij het stokje over.

Studie in cijfers

Deze opleiding is nieuw binnen het Zadkine. We laten wel graag alvast wat landelijke cijfers zien van afgelopen jaar.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Na je diploma Salonmanager is het mogelijk om een opleiding op hbo niveau te gaan volgen of een associate degree.  Je kunt met een diploma MBO-4 iedere HBO-opleiding gaan volgen die je wilt. Misschien wil je nog verder gaan met een economische opleiding, Commerciële Economie of juist iets in de Gezondheidszorg (Fysiotherapie of Verpleegkunde)

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Neem daarom een kijkje op ons Online Open dagen festival of kom eens langs op een Meeloopdag om sfeer te proeven.

Angelique Wuyster

Docent Haarverzorging

Voor al jouw vragen over de opleidingen Haarverzorging

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Beauty & Fashion
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan