StudieMatch
Zoeken
Menu

Salonmanager dame

School & Stage (BOL)

Salonmanager dame / heer
Salonmanager dames
Salonmanager dames
Salonmanager in een mooie salon

In het kort

Welke specialistische behandelingen ga je vandaag uitvoeren? Welke training heb je volgende week in petto voor je personeel? En hoe loopt de nieuwe campagne eigenlijk om klanten te werven? Als Salonmanager dame ben jij van alle markten thuis. Je hebt een eigen zaak of geeft leiding in een kapsalon. Het is belangrijk voor jou dat het personeel met veel plezier werkt en steeds nieuwe dingen leert. En dat de goede sfeer en de kwaliteit die jullie leveren tot een vaste groep klanten leidt.

De opleidingen Salonmanager dame en Salonmanager heer beginnen met dezelfde basisvakken. In leerjaar 2 specialiseer je je als Salonmanager dame.

Over jouw opleiding

In drie jaar leer jij alles over het kappersvak. Je wordt een echte specialist in dameskapsels én in leiding geven. In je eigen zaak, of bijvoorbeeld in een salon van een kappersketen. Je leert alles wat komt kijken bij het starten van een eigen onderneming. Bijvoorbeeld hoe je jouw personeel gemotiveerd en getraind houdt. Hoe je de administratie doet. Óf hoe je een gave marketingcampagne opzet om klanten te werven. Echt alles om een goedlopend kappersbedrijf te hebben of te leiden. 

Natuurlijk beheers je zelf ook alle vaktechnieken. Dit is de basis om de salon goed te kunnen leiden. Daarnaast houd je alle ontwikkelingen in het vak en de trends bij. De keuze voor dames of heren kappersvak maak je al bij start van de opleiding. In het eerste half jaar van de opleiding leer je de basisvaardigheden voor dames- en herenkapsels. Na een jaar verdiep je je verder in het dames kappersvak.

Je brengt veel tijd door op school, op een van onze fijne, moderne locaties. Met mooie praktijklokalen en salons. Hier volg je theorie- en praktijklessen. Ook oefen je in de salon met klanten en met leidinggeven. Zo krijg je een goed gevoel wat het is om als Salonmanager in een (eigen) salon te staan.

Verhalen van studenten

Dit is een nieuwe opleiding bij ons. Vanaf volgend schooljaar zullen wij hier verhalen van studenten plaatsen. Lees wel alvast het verhaal van ex-studenten van de opleiding Hairstylist bij Zadkine, om een beetje een beeld te krijgen van een haarverzorgingsopleiding. 

Wat ga ik doen?

Een salonmanager dame is vakspecialist en ondernemer in één. Je werkt als kapper in de salon waar je leidinggevende of eigenaar van bent. Houd je van het kappersvak en ben je ondernemend ingesteld? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

  • Je volgt de laatste trends en adviseert klanten daarin
  • Je ontwikkelt je eigen haarmodelijn die past bij de trends, de uitstraling van je salon en je klanten
  • Je bent een echte specialist in dameskapsels
  • Je begeleidt beginnende kappers
  • Je zorgt dat er altijd genoeg producten op voorraad zijn
  • Je houdt je bezig met de administratie van klantafspraken, inkomsten en uitgaven
  • Je houdt je bezig met het personeelsbeleid
  • Je bent een kei in het omgaan met klanten en met je personeel

Stage lopen

Vanaf het eerste jaar loop jij één dag per week stage. Op je leerbedrijf voer jij opdrachten uit die je van ons krijgt. Maar je denkt ook zelf mee wat er beter of anders kan. Je mag behandelingen uitvoeren en ook meewerken met het management van de kapsalon. Jij bent tenslotte een echte specialist in het vak en ondernemer aan het worden.

Locatie Benthemplein

Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed. 

Aan het werk

Daar sta je dan na drie jaar. Een diploma als Salonmanager op zak. Dit kun jij verwachten na je diploma.

Het zal niet heel moeilijk zijn voor jou om werk te vinden. In het eerste jaar op school heb jij gekozen voor specialisatie dames. Dit vind je gewoon het leukst en meest afwisselend. Je start in een trendy kapsalon in het winkelcentrum vlakbij. Ze zoeken hier iemand die meteen klaar is om leiding te gaan geven. Je vindt het nog best spannend maar je voelt je wel al goed voorbereid. In de grote salon houd jij je bezig met knippen, snijden, föhnen, stylen, kleuren en omvormen van het haar. De eerste twee maanden mag je meekijken met de huidige Salonmanager. Zij gaat over twee maanden met zwangerschapsverlof. Dit geeft jou de kans om je eerste echte ervaring als Salonmanager op te doen.

Studie in cijfers

Deze opleiding is nieuw binnen het Zadkine. We laten wel graag alvast wat landelijke cijfers zien van afgelopen jaar.

Kans op stage

Deze regio
Landelijk gemiddelde

Kans op werk

Deze regio
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na je diploma Salonmanager is het mogelijk om een opleiding op hbo niveau te gaan volgen of een associate degree.  Je kunt met een diploma MBO-4 iedere HBO-opleiding gaan volgen die je wilt. Misschien wil je nog verder gaan met een economische opleiding, Commerciële Economie of juist iets in de Gezondheidszorg (Fysiotherapie of Verpleegkunde)

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Neem daarom een kijkje op ons Online Open dagen festival of kom eens langs op een Meeloopdag om sfeer te proeven.

Angelique Wuyster

Docent Haarverzorging

Voor al jouw vragen over de opleidingen Haarverzorging