Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
 hairstylist bij Zadkine

Hairstylist heer

Gekozen leertype School & Stage (BOL)

Wat zal ik doen met mijn haar? Kun jij een hip, strak kapsel met matching baard verzorgen? Mensen vragen jou om raad voor bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist heer kun jij straks zowel dames als heren adviseren, knippen en kleuren. In het tweede jaar van de opleiding Hairstylist heer specialiseer je je volledig in herenkapsels en scheren. Houd jij van lekker zelfstandig werken? Vind jij herenkapsels interessant? En kun je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist heer worden iets voor jou. 

Over jouw opleiding

In twee jaar leer jij alles over het kappersvak. Bij deze opleiding leer je in het eerste jaar om zowel dames als heren een passend advies over hun haar te geven en dit vervolgens uit te voeren. In het tweede jaar van de opleiding specialiseer je je in herenkapsels. Je leert allerlei technieken nog verder verfijnen zoals opknippen, snijden, trimmen en scheren. Na de opleiding kun je dit allemaal volledig zelfstandig. 

Je brengt veel tijd door op school. Op de Campus in Hoogvliet, of in het centrum van Rotterdam. Dit zijn echt fijne, moderne locaties. Met mooie praktijklokalen en salons. Hier volg je theorie- en praktijklessen. Goed om te weten: als jij in februari de opleiding Hairstylist heer (bol) start, zit je op de Campus in Hoogvliet. 

Je oefent in de salon op school eerst op oefenhoofden en later met echte klanten. Misschien willen je familie en vrienden wel door jou geknipt worden? Bereid ze maar vast voor. Maar je krijgt ook klanten die je niet kent. In de salon oefen je niet alleen de verschillende technieken, je geeft ook advies en je leert om nog beter producten te verkopen. 

Er is een mogelijkheid tot versnellen van de opleiding.

Wat ga ik doen?

In twee jaar tijd word jij een echte specialist in herenkapsels. Je werkt lekker zelfstandig. Dat betekent dat je de meeste behandelingen niet hoeft te overleggen met collega’s. Door jouw ervaring kun jij steeds zelf een passend advies geven. Je bent een ster in het knippen, scheren, snijden en trimmen. Maar ook specifiekere technieken zoals gedekt opknippen, heren kort en kleur inzetten komen aan bod. 

Natuurlijk leer je ook meer over verkoop, klantgericht handelen en hoe je met klanten moet omgaan. Bijvoorbeeld met een klant die iets wil wat niet mogelijk is.

Stage lopen

Vanaf het eerste jaar loop je één dag per week stage. Op je stageplaats voer je opdrachten uit die je van ons krijgt. Ook neem je, in overleg met het bedrijf, regelmatig zelf modellen mee naar stage én naar school. Dan kun je veel oefenen en goed laten zien wat je al kan.

Het zoeken van een stageplaats doe je zelf, maar natuurlijk helpen we je hierbij. We leggen uit wat werknemersvaardigheden zijn, wat er van je verwacht wordt op stage en wat jij mag verwachten. We bieden verschillende vacatures aan en helpen je met je sollicitatiebrief.

Je begint in het vak bij de basis. Dat betekent dat je eerst helpt met het verzorgen van de salon en de klanten. Denk hierbij aan schoonmaken, klanten ontvangen en collega’s assisteren. Zodra je meer ervaring hebt, mag je vaak ook behandelingen gaan doen. Jij bent tenslotte een echte specialist in het kappersvak aan het worden! 

In het 2e jaar loop je twee dagen stage per week.

Ben je nieuwsgierig geworden naar waar je stage kan lopen? Kijk dan op stagemarkt.nl. Hier vind je alle erkende leerbedrijven voor jouw opleiding.

Locaties

Kom je ook lekker studeren op de Campus in Hoogvliet? Dit is een kleinere locatie waar je studenten én docenten snel leert kennen. De locatie is heel modern, heeft een eigen salon en zit op twee minuten lopen vanaf metro Zalmplaat.

Of toch studeren in het centrum van Rotterdam? Deze pas verbouwde locatie is ook goed bereikbaar. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Goed om te weten: de opleiding Hairstylist (bol) start in februari alleen op de Campus in Hoogvliet.

Aan het werk

Daar sta je dan na twee jaar. Een diploma als Hairstylist heer op zak. Je bent een echte specialist in herenkapsels nu. Maar kunt ook allround ingezet worden. Met een flinke dosis praktijkervaring al op zak. Dit kun jij verwachten na je diploma. 

Het zal niet heel moeilijk zijn voor jou om een stap in je carrière te maken. Je werkt in een trendy (heren)kapsalon of barbier. Hier houd jij je bezig met knippen, snijden, scheren, kleuren en stylen van het haar. Ook geef je adviezen over de verzorging van het haar en verkoop je producten. Je werkt lekker zelfstandig. Samen met collega’s, maar iedereen doet zijn eigen ding.

Tevreden studenten

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Na je diploma Hairstylist is het mogelijk om een opleiding op niveau 4 te gaan volgen. Een voorbeeld is Salonmanager heer of Salonmanager dame. Maar ook een andere richting voor een niveau 4 opleiding is mogelijk.   

Je kunt bijvoorbeeld Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4 volgen. Zo ben je behalve in Haarverzorging straks ook een kei in Schoonheidsverzorging. 

Match

Salonmanager heer

Welke specialistische behandelingen ga je vandaag uitvoeren? Welke training heb je volgende week in petto voor je personeel? En hoe loopt de nieuwe campagne eigenlijk om klanten te werven? Als Salonmanager heer ben jij van alle markten thuis. Je hebt een eigen zaak of geeft leiding in een kapsalon. Het is belangrijk voor jou dat het personeel met veel plezier werkt en steeds nieuwe dingen leert. En dat de goede sfeer en de kwaliteit die jullie leveren tot een vaste groep klanten leidt.

Je begint deze opleiding met dezelfde basisvakken voor Salonmanager dame als voor heer. In leerjaar 2 specialiseer je je als Salonmanager heer. Het derde leerjaar volg je in bbl vorm. Dit betekent werken en leren. Er is een mogelijkheid tot versnellen van de opleiding.

Match

Salonmanager dame

Welke specialistische behandelingen ga je vandaag uitvoeren? Welke training heb je volgende week in petto voor je personeel? En hoe loopt de nieuwe campagne eigenlijk om klanten te werven? Als Salonmanager dame ben jij van alle markten thuis. Je hebt een eigen zaak of geeft leiding in een kapsalon. Het is belangrijk voor jou dat het personeel met veel plezier werkt en steeds nieuwe dingen leert. En dat de goede sfeer en de kwaliteit die jullie leveren tot een vaste groep klanten leidt.

De opleidingen Salonmanager dame en Salonmanager heer beginnen met dezelfde basisvakken. In leerjaar 2 specialiseer je je als Salonmanager dame. Het derde leerjaar volg je in bbl vorm. Dit betekent werken en leren.

Match

Allround Schoonheidsspecialist (kopjaar)

Vind jij het leuk om mensen mooi te maken? Als Allround schoonheidsspecialist verzorg jij het gezicht en lichaam van jouw klanten. Rimpels, littekens of een slappere huid? Na een specialistische huidbehandeling ziet de huid er weer jonger en frisser uit. Daar doe jij het voor.  In het kopjaar krijg je veel specialistische en extra behandelingen onder de knie. Ook krijg je ondernemen op een hoger niveau. 

Heb jij al eerder de opleiding Schoonheidsspecialist gedaan op niveau 3, dan kun jij deze opleiding in slechts één jaar doen. Zo heb je in drie jaar toch een niveau 4 diploma.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Angelique Wuyster

Docent Haarverzorging

Voor al jouw vragen over de opleidingen Haarverzorging

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Beauty & Fashion
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan