Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Hairstylist heer

Scharen voor een opleiding Hairstylist bij Zadkine
Student hairstylist heer aan het werk
Studenten hairstylist heer aan het werk
Student is een heer aan het bijknippen

In het kort

Wat zal ik doen met mijn haar? Kun jij een hip, strak kapsel met matching baard verzorgen? Mensen vragen jou om raad voor bijzondere kapsels of technieken. Bij de opleiding Hairstylist heer leer jij in het eerste jaar zowel dames als heren adviseren, knippen en kleuren. In het tweede jaar verdiep je je volledig in herenkapsels en scheren. Je staat drie of vier dagen in een salon en gaat één of twee dagen naar school. Op deze manier kun je werken en leren combineren. Vind jij herenkapsels interessant? En kun je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist heer worden iets voor jou. 

Over jouw opleiding

Jij bent al bezig in het kappersvak en je wil je verder specialiseren in herenkapsels. Nieuwe technieken leren, terwijl je al aan het werk bent, dat is een win-winsituatie. Daarom is dit voor jou de perfecte oplossing! Werken en leren combineren. In slechts twee jaar in deeltijd haal je je mbo 3 diploma.  

Je leert om zowel dames als heren een passend advies over hun haar te geven en dit vervolgens zelf uit te voeren. In het tweede deel van de opleiding specialiseer je je in herenkapsels. Je leert allerlei technieken nog verder verfijnen zoals opknippen, snijden, trimmen en scheren. Na de opleiding kun je dit allemaal volledig zelfstandig. 

De meeste tijd breng je door in de praktijk. Per week drie of vier dagen. Je sluit hier ook een arbeidsovereenkomst af. De andere dag(en) ben je op school, in het centrum van Rotterdam of op de Campus in Hoogvliet. De locaties zijn modern met mooie praktijklokalen en salons. Hier volg je theorie- en praktijklessen.

Je oefent in de salon op school eerst op oefenhoofden en later met echte klanten. Misschien willen je familie en vrienden wel door jou geknipt worden? Bereid ze maar vast voor. Maar je krijgt ook klanten die je niet kent. In de salon oefen je niet alleen de verschillende technieken, je geeft ook advies en je leert om nog beter producten te verkopen. 

Er is een mogelijkheid tot versnellen van de opleiding.

Wat ga ik doen?

In twee jaar tijd word jij een echte specialist in herenkapsels. Je werkt lekker zelfstandig. Dat betekent dat je de meeste behandelingen niet hoeft te overleggen met collega’s. Door jouw ervaring kun jij steeds zelf een passend advies geven. Je bent een ster in het knippen, scheren, snijden en trimmen. Maar ook specifiekere technieken zoals gedekt opknippen, heren kort en kleur inzetten komen aan bod. 

Natuurlijk leer je ook meer over verkoop, klantgericht handelen en hoe je met klanten moet omgaan. Bijvoorbeeld met een klant die iets wil wat niet mogelijk is.

Werken en leren

Bbl’ers hebben een arbeidscontract bij hun werkplek. Je bent dan minimaal 24 uur per week op je werk, daarnaast volg je de opleiding op school. Op je werk voer jij opdrachten uit die je van ons krijgt. Je begint met de simpelere klussen, maar zodra deze goed gaan mag je ook andere behandelingen gaan doen.

Ook neem je, in overleg met het bedrijf, regelmatig zelf modellen mee naar het leerbedrijf én naar school. Dan kun je veel oefenen en goed laten zien wat je al kan.

Het zoeken van een baan bij een erkend leerbedrijf doe je zelf, maar natuurlijk helpen we je hierbij. We leggen uit wat werknemersvaardigheden zijn, wat er van je verwacht wordt in het leerbedrijf en wat jij mag verwachten. We bieden verschillende vacatures aan en helpen je met je sollicitatiebrief.

Ben je nieuwsgierig geworden naar waar je kan gaan werken? Kijk dan op stagemarkt.nl. Hier vind je alle erkende leerbedrijven voor jouw opleiding.

Locaties Hoogvliet en Rotterdam

Kom je ook lekker studeren op de Campus in Hoogvliet? Dit is een kleinere locatie waar je studenten én docenten snel leert kennen. De locatie is heel modern, heeft een eigen salon en zit op twee minuten lopen vanaf metro Zalmplaat.

Of kom je naar het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Op dit moment kunnen wij nog niet aangeven of deze opleiding op beide locaties of op één van bovenstaande locaties start. Houd hiervoor deze website in de gaten of neem contact met ons op.

Aan het werk

Daar sta je dan na twee jaar. Een diploma als Hairstylist heer op zak. Je bent een echte specialist in herenkapsels nu. Maar kunt ook allround ingezet worden. Met een flinke dosis praktijkervaring al op zak. 

Het zal niet heel moeilijk zijn voor jou om een stap in je carrière te maken. Je werkt in een trendy (heren)kapsalon of als barbier. Hier houd jij je bezig met knippen, snijden, scheren, kleuren en stylen van het haar. Ook geef je adviezen over de verzorging van het haar en verkoop je producten. Je werkt samen met collega’s, maar iedereen doet zijn eigen ding.

Kans op werk

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidigen

Na je diploma Hairstylist is het mogelijk om een opleiding op niveau 4 te gaan volgen. Een voorbeeld is Salonmanager dame of Salonmanager heer. Een andere richting voor een niveau 4 opleiding is ook mogelijk.  

Je kunt bijvoorbeeld Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4 volgen. Zo ben je behalve in haarverzorging straks ook een kei in schoonheidsverzorging. 

Altijd al gevoel voor Mode? Kijk dan of Fashion Product Coordinator niveau 4 bij je past. Hier ben je een echte regelaar in de Mode wereld. 

Match

Salonmanager heer

Welke specialistische behandelingen ga je vandaag uitvoeren? Welke training heb je volgende week in petto voor je personeel? En hoe loopt de nieuwe campagne eigenlijk om klanten te werven? Als Salonmanager heer ben jij van alle markten thuis. Je hebt een eigen zaak of geeft leiding in een kapsalon. Het is belangrijk voor jou dat het personeel met veel plezier werkt en steeds nieuwe dingen leert. En dat de goede sfeer en de kwaliteit die jullie leveren tot een vaste groep klanten leidt.

Je begint deze opleiding met dezelfde basisvakken voor Salonmanager dame als voor heer. In leerjaar 2 specialiseer je je als Salonmanager heer. Het derde leerjaar volg je in bbl vorm. Dit betekent werken en leren. Er is een mogelijkheid tot versnellen van de opleiding.

Match

Fashion Product Coordinator

De laatste mode? Zeg maar gerust: de eerste mode, want alles wat jij draagt is in. Jij weet precies wat mensen graag dragen en je bent op de hoogte van alle trends. Die liefde voor mode kun je kwijt in deze opleiding. Als Fashion Product Coordinator denk je met alles mee. Naar jou wordt geluisterd, want jij weet niet alleen wat de behoeften in de markt zijn, je brengt ook verkoopresultaten in kaart. Je werkt aan de product ontwikkeling en kijkt bijvoorbeeld hoe lang een kledingstuk meegaat. Wil jij een collectie ontwikkelen? Kleding inkopen? Dan past deze opleiding bij jou.

Match

Salonmanager dame

Welke specialistische behandelingen ga je vandaag uitvoeren? Welke training heb je volgende week in petto voor je personeel? En hoe loopt de nieuwe campagne eigenlijk om klanten te werven? Als Salonmanager dame ben jij van alle markten thuis. Je hebt een eigen zaak of geeft leiding in een kapsalon. Het is belangrijk voor jou dat het personeel met veel plezier werkt en steeds nieuwe dingen leert. En dat de goede sfeer en de kwaliteit die jullie leveren tot een vaste groep klanten leidt.

De opleidingen Salonmanager dame en Salonmanager heer beginnen met dezelfde basisvakken. In leerjaar 2 specialiseer je je als Salonmanager dame. Het derde leerjaar volg je in bbl vorm. Dit betekent werken en leren.

Veelgestelde vragen

Wat is bbl eigenlijk? Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Angelique Wuyster

Docent Haarverzorging

Voor al jouw vragen over de opleidingen Haarverzorging

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Beauty & Fashion
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan