Zoeken
Menu
StudieMatch

Hairstylist dame/heer

Student Hairstylist Babette heeft lol in haar opleiding bij Zadkine
Scharen voor een opleiding Hairstylist bij Zadkine
Barbier Reinier is gastdocent bij ons
Student Hairstylist Babette heeft lol in haar opleiding bij Zadkine
Ondernemend gedrag is belangrijk bij de opleiding Hairstylist

In het kort

Wat zal ik doen met mijn haar? En kun jij me helpen voor de grote dag? Mensen vragen jou ook om raad voor die hele bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist ben jij lekker allround.  Jij wordt een echte specialist in dames- of herenkapsels. Of je bent het al. Jij staat namelijk al drie of vier dagen in een salon en gaat één of twee dagen naar school. Je voert alle werkzaamheden zelfstandig uit. Ben jij nu al veel bezig met je uiterlijk? En kan je goed met mensen omgaan? Misschien is Hairstylist worden iets voor jou. Op deze manier kun je werken en leren combineren. 

Over jouw opleiding

Jij bent al bezig in het kappersvak maar wil je verder specialiseren. Nieuwe technieken leren, terwijl je al aan het werk bent, dat is een win-winsituatie. Daarom is dit voor jou de perfecte oplossing! Werken en leren combineren. In slechts twee jaar in deeltijd haal je dan je mbo 3 diploma.  

Je wordt dan een echte specialist in dames- of herenkapsels. Het fijne is ook dat je helemaal zelfstandig werkt. Je leert veel verschillende technieken verfijnen. Afhankelijk van je specialisatie zijn dit knippen, scheren, kleuren, opsteken, watergolven en permanenten.  

De meeste tijd breng je door in de praktijk. Per week drie of vier dagen. Je sluit hier ook een arbeidsovereenkomst af. De andere dagen ben je op school. Dat kan op de Campus in Hoogvliet zijn, maar ook in het centrum van Rotterdam. Beide locaties zijn modern en hebben mooie praktijklokalen en salons. Hier volg je theorie- en praktijklessen.

Je oefent in de salon op school met klanten. Bereid je familie en vrienden maar vast voor. Maar je krijgt ook klanten die je niet kent. In de salon oefen je niet alleen de verschillende technieken,  je geeft ook advies en je leert om nog beter producten te verkopen.  

Wat ga ik doen?

In twee jaar wordt jij een echte specialist in het kappersvak. Je kunt dit mooi combineren met je huidige werk. Als specialisatie kies je voor dames of heren. En je werkt lekker zelfstandig. Dat betekent dat je de meeste behandelingen niet hoeft te overleggen met collega’s. Door jouw ervaring kun jij steeds zelf een passend advies geven. Naast de verschillende technieken, zoals knippen, scheren, kleuren, opsteken, watergolven en permanenten, leer je nog veel meer technieken verfijnen. 

Je leert ook verkoop, klantgericht handelen en hoe je met klanten moet omgaan (bijvoorbeeld met een klant die iets wil wat niet mogelijk is). 

Stage lopen

Bbl’ers hebben een arbeidscontract bij hun werkplek. Je bent dan minimaal 24 uur per week op je werk, daarnaast volg je de opleiding op school. Op je werk voer jij opdrachten uit die je van ons krijgt. Je begint met de simpelere klussen, maar zodra deze goed gaan mag je ook andere behandelingen gaan doen. Jij bent tenslotte een echte specialist in het kappersvak aan het worden!

Locaties Hoogvliet en Rotterdam

Kom je ook lekker studeren op de Campus in Hoogvliet? Dit is een kleinere locatie waar je studenten én docenten snel leert kennen. De locatie is heel modern, heeft een eigen salon en zit op twee minuten lopen vanaf metro Zalmplaat.

Of kom naar het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Aan het werk

Daar sta je dan na twee jaar. Een diploma als Hairstylist op zak. Je bent een echte specialist nu. Lekker allround ook. Met een flinke dosis praktijkervaring al op zak. Dit kun jij verwachten na je diploma. 

Het zal niet heel moeilijk zijn voor jou om een stap in je carrière te maken. Je werkt in een trendy kapsalon in het winkelcentrum vlakbij. Hier houd jij je bezig met knippen, snijden, föhnen, stylen, kleuren en omvormen van het haar. Ook geef je adviezen over de verzorging van het haar en verkoop je producten. Je werkt lekker zelfstandig. Samen met collega’s, maar iedereen doet zijn eigen ding.

Kans op werk

Percentage gediplomeerden met werk

Deze opleiding
91%
Landelijk gemiddelde
92%

Kans op leerbaan

Deze regio
Landelijk gemiddelde

Kans op werk in jouw vakgebied

Deze regio
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidigen

Na je diploma Hairstylist is het mogelijk om een opleiding op niveau 4 te gaan volgen. Een voorbeeld is Salonmanager Dame of Salonmanager Heer,. Deze wordt vanaf het schooljaar 2021/2022 bij ons aangeboden.  Een andere richting voor een niveau 4 opleiding is ook mogelijk.   

Je kunt bijvoorbeeld Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4 volgen. Zo ben je behalve in haarverzorging straks ook een kei in schoonheidsverzorging. 

Altijd al gevoel voor Mode? Kijk dan of Junior Product Manager niveau 4 bij je past. Hier ben je een echte regelaar in de Mode wereld. 

Veelgestelde vragen

Wat is bbl eigenlijk? Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.