Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
Afstudeercollectie van modestudent

Fashion Tailor

School & Stage (BOL)

Jij bent creatief en werkt graag met je handen. Ook ben je altijd op de hoogte van de laatste modetrends. Bij de opleiding tot Fashion Tailor leer je om zelfstandig het perfecte kledingstuk te maken. In opdracht van anderen, maar ook je eigen collectie. Je bent niet alleen bezig met kleding maken: ook leer je tijdens de opleiding alles over het plannen, begroten en adviseren voor kledingopdrachten. 

Over jouw opleiding

Droom jij ervan om te werken voor ontwerpers, modebedrijven of mode-ateliers? Of wil jij je eigen collectie maken? Misschien is de opleiding Fashion Tailor dan iets voor jou. Fashion Tailor is echt een ambacht. Het is belangrijk dat je bergen geduld hebt. Want je leert het perfecte kledingstuk alleen te maken door heel veel vlieguren te maken achter de naaimachine.

Tijdens de opleiding krijg je onder andere les in naaitechnieken, de vele verschillende stoffen die er zijn, (digitaal) patroontekenen en modevormgeving. Ook leer je klantgericht handelen, Fashion Tailor Assistants begeleiden en plannen en begroten.

Je gaat ook aan de slag in de praktijk door stage te lopen. En je doet ervaring op in Studio Z. Dit is een uniek leerwerkbedrijf van Zadkine in De Wasserij, dé fashion hub van Rotterdam.

Als kers op de taart werk je mee aan de jaarlijkse FASHION SHOW. Daar presenteer je jouw zelfgemaakte outfit in een bepaald thema. Als je in je laatste jaar zit mogen modellen jouw creaties showen. De FASHION SHOW vindt plaats op gave locaties, zoals bijvoorbeeld Club Villa Thalia in Rotterdam.

Verhalen van studenten

Fashion Tailor niveau 4 is een nieuwe opleiding bij ons. Vanaf volgend schooljaar zullen wij hier verhalen van studenten plaatsen. Lees wel alvast het verhaal van ex-student Merel. Zij volgde de opleiding Fashion Tailor Assitant. 

Stage lopen

Tijdens de opleiding doe je werkervaring op doordat je stageloopt bij een maatkledingbedrijf, modemerk, atelier of in de confectie-industrie. Hier leer je hoe je binnen een bedrijf moet functioneren als Fashion Tailor.

Locatie

Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Af en toe heb je les in StudioZ in De Wasserij. Dé fashion hub voor innovatieve modemakers. Hier werken studenten van verschillende niveaus en opleidingen samen met elkaar én met mode-ondernemers.

Aan het werk

Als Fashion Tailor maak je kledingstukken, bijvoorbeeld voor een mode-atelier, een ontwerper of een groot modemerk. Ook kun je je eigen onderneming beginnen met een eigen kledingmerk en/of winkel. 

Je bent dagelijks bezig met patronen tekenen, zet proefmodellen in elkaar en zit veel achter de naaimachine. Jij vertaalt een creatief idee naar een uniek kledingstuk.

Ook ben je verantwoordelijk voor de Basismedewerkers en Assistant Fashion Tailors. Je begeleidt ze met bepalen van de werkvolgorde, het uitvoeren van het werk, het kiezen van materialen en het bedenken van oplossingen. Je maakt de planningen en zorgt ervoor dat iedereen die haalt.

Verder denk je mee met het onder­nemingsbeleid van het atelier: je bespreekt het aanbod van het atelier en geeft advies over de inkoopbehoefte. Om te zorgen dat er opdrachten binnenkomen zorg je ook voor de marketing.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven bijvoorbeeld tijdens een Meeloopdag. Of stel je vragen aan Anna Verkaik, onze contactpersoon voor de opleidingen Mode.

Ellen Haeser

Docent Fashion & Kerndocent begeleiding

Voor al jouw vragen over onze Fashion opleidingen

Docent Fashion & Kerndocent begeleiding

Loop met ons mee over de catwalk!

Op het Zadkine Beauty & Fashion College ontdek je pas echt wat jij voor mensen kunt betekenen. Hoe jij mensen mooier kunt maken en daardoor zelfverzekerder. Bijvoorbeeld met geweldige kleding.

Onze Fashion studenten werken het hele studiejaar hard om kleding te ontwerpen en maken. Die showen ze dan vol trots in de jaarlijkse FASHION show. Met stoere filmpjes op de achtergrond, speciaal hiervoor gemaakt. De ene na de andere prachtige outfit komt voorbij. Soms lopen ze zelf. En soms hebben ze modellen bij zich. De 350 familieleden, vrienden en bedrijven in het publiek belonen hen met hard applaus. En af en toe hebben ze kippenvel. Bekijk hier de gave aftermovie van de laatste show. Loop jij komend jaar ook mee?

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Beauty & Fashion
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan