Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Als ik lekker kan tekenen en kan krassen, dan wordt het pas wat. ”

Merel liep stage bij een modelabel uit Rotterdam. Zij maken kledingstukken die verkocht worden in een young designers store in Utrecht. Samen met nog een andere stagiaire liep Merel hier van dinsdag tot en met vrijdag stage.

Toen Merel een opleiding ging kiezen wist ze meteen dat ze Mode / Maatkleding wilde gaan doen! (Haar opleiding heet sinds dit jaar: Assistant Fashion tailor). Ze kende een andere studente Mode, is een keer mee gaan lopen en heeft een Open dag bezocht. “Ik vind het elke keer echt heel erg leuk en ben thuis ook veel aan het naaien en aan het oefenen. Ik ben heel blij dat ik deze opleiding heb gekozen”.

“Hiervoor heb ik havo gedaan en heb een tussenjaar gehad. Toen ben ik begonnen op het Grafisch Lyceum met grafisch vormgeven. Dit heb ik maar twee maanden gedaan. Ik vond dat helemaal niet leuk en voelde me er niet op mijn plek. Ik moest vooral op de computer werken. En ik ben iemand die toch liever met papier en potloden werkt. Ik kon daar mijn creativiteit niet uiten. Als ik lekker kan tekenen en kan krassen, dan wordt het pas wat”.

“Hier op Zadkine Beauty & Fashion College vind ik het vak Atelier het leukst. Dit heb ik ongeveer zes uur per week. Patroontekenen is ook favoriet. “Je moet echt nadenken omdat het best wel ingewikkeld is met alle afmetingen, maar juist dat precieze werken vind ik erg leuk”. Je moet wel veel oefenen om echt goed te worden. Maar als het dan wel gelijk goed is ben je echt blij en geeft het een trots gevoel”.

Merel zou wel graag voor zichzelf willen beginnen met een eigen label. “Dat zou een droom zijn die uitkomt”. Omdat Merel veel tips op haar stageplek kreeg en ook veel mocht naaien, voelt het als iets dat ook haalbaar is voor haar. “Om echt succesvol te zijn in deze opleiding moet je wel durven en gedreven zijn. Durven ervoor te gaan. Durven anders of opvallend te zijn”.

 “Er hangt een hele goede sfeer op school. Iedereen is gewoon lekker zichzelf. Er zijn niet heel veel aparte mensen, maar sommigen zijn wel net weer een beetje anders en dragen lekker wat ze zelf leuk vinden”.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan