Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan
Student aan het werk in het atelier

Assistant Fashion Tailor

School & Stage (BOL)

Jij bent creatief en houdt van mode. Je werkt in een confectieatelier of bij een ontwerper als assistent. Je maakt en ontwerpt kleding op verzoek, maar ook naar eigen inzicht. Je leert verschillende naaitechnieken en (digitaal) patroontekenen, maar ook klantgericht handelen. Zo weet jij straks hoe je de kleding die je maakt kunt verkopen.

Over jouw opleiding

Hoe gaaf zou het zijn om bij een ontwerper als assistent te werken? Kleding ontwerpen én maken. Lekker creatief bezig zijn. Maar ook medewerkers begeleiden. En meedenken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Het is belangrijk dat je zelfstandig en nauwkeurig kunt werken.

Tijdens de opleiding leer je naaitechnieken, (digitaal) patroontekenen, modevormgeving, maar ook klantgericht handelen. Zo word je echt allround. Je gaat ook aan de slag in de praktijk door stage te lopen. En je doet ervaring op in Studio Z. Dit is een uniek leerwerkbedrijf van Zadkine in De Wasserij, dé fashion hub van Rotterdam.

Als kers op de taart werk je mee aan de jaarlijkse FASHION show. Daar presenteer je jouw zelfgemaakte outfit in een bepaald thema. Als je in je laatste jaar zit mogen modellen jouw creaties showen. De FASHION SHOW vindt plaats op gave locaties, zoals bijvoorbeeld Club Villa Thalia in Rotterdam.

Verhalen van studenten

Ben je benieuwd wat Merel Vigelius vindt van deze opleiding? Lees haar verhaal.
 

Stage lopen

Tijdens de opleiding doe je werkervaring op doordat je stage loopt bij een maatkledingbedrijf, atelier of in de confectie-industrie. Hier leer je hoe je binnen een bedrijf moet functioneren.

Locatie

Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Af en toe heb je les in StudioZ in De Wasserij. Dé fashion hub voor innovatieve modemakers. Hier werken studenten van verschillende niveaus en opleidingen samen met elkaar én met mode-ondernemers.

Aan het werk

Hoe ziet het werk van een Assistant Fashion Tailor eruit? Jouw dag is best divers. Je bent bezig met patronen en het maken van kleding. Je ontwerpt speciaal voor die ene klant een jurk die niemand heeft. Je werkt ook vaak samen in een team. Je begeleidt hen en bent daarmee ook verantwoordelijk voor hun werk. Om dat goed te doen maak je planningen.

Je assisteert ook de ontwerper die altijd aparte ideeën heeft. Je mag zelfs meedenken bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

Om te zorgen dat er opdrachten binnenkomen zorg je ook voor de marketing. Zo kan de kleding van jou en je team verkocht worden. Als dit goed lukt ben je erg trots.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Studenten die bij ons op goede wijze niveau 3  hebben afgerond, kunnen doorstromen naar niveau 4 opleiding Fashion Tailor.

In de opleiding tot Fashion Tailor leer je om zelfstandig het perfecte kledingstuk te maken. In opdracht van anderen, maar ook je eigen collectie. Je bent niet alleen bezig met kleding maken: ook leer je tijdens de opleiding alles over het plannen, begroten en adviseren voor kledingopdrachten. 

Match

Fashion Tailor

Jij bent creatief en werkt graag met je handen. Ook ben je altijd op de hoogte van de laatste modetrends. Bij de opleiding tot Fashion Tailor leer je om zelfstandig het perfecte kledingstuk te maken. In opdracht van anderen, maar ook je eigen collectie. Je bent niet alleen bezig met kleding maken: ook leer je tijdens de opleiding alles over het plannen, begroten en adviseren voor kledingopdrachten. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs  om sfeer te proeven bijvoorbeeld tijdens een Meeloopdag.

Of stel je vragen aan Anna Verkaik, onze contactpersoon voor de opleidingen Mode.

Ellen Haeser

Docent Fashion & Kerndocent begeleiding

Voor al jouw vragen over onze Fashion opleidingen

Docent Fashion & Kerndocent begeleiding

Loop met ons mee over de catwalk!

Op het Zadkine Beauty & Fashion College ontdek je pas echt wat jij voor mensen kunt betekenen. Hoe jij mensen mooier kunt maken en daardoor zelfverzekerder. Bijvoorbeeld met geweldige kleding.

Onze Fashion studenten werken het hele studiejaar hard om kleding te ontwerpen en maken. Die showen ze dan vol trots in de jaarlijkse FASHION show. Met stoere filmpjes op de achtergrond, speciaal hiervoor gemaakt. De ene na de andere prachtige outfit komt voorbij. Soms lopen ze zelf. En soms hebben ze modellen bij zich. De 350 familieleden, vrienden en bedrijven in het publiek belonen hen met hard applaus. En af en toe hebben ze kippenvel. Bekijk hier de gave aftermovie van de laatste show. Loop jij komend jaar ook mee?

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Beauty & Fashion
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan