Zoeken
Menu
StudieMatch

Assistant Fashion Tailor

School & stage (BOL)

Fashion show Club Villa Thalia- thema The world of indigo
Fashion show Club Villa Thalia - Collectie Vutuka ku Afrika (back to Africa) by Jessica
werken in ons vermaakatelier CUSTOMIZE
Fashion show Club Villa Thalia - collectie Rambay by Ramazan
Achter de naaimachine in het praktijklokaal

In het kort

Jij bent creatief en houdt van mode. Je werkt in een confectieatelier of bij een ontwerper als assistent. Je maakt en ontwerpt kleding op verzoek, maar ook naar eigen inzicht. Je leert verschillende naaitechnieken en (digitaal) patroontekenen, maar ook klantgericht handelen. Zo weet jij straks hoe je de kleding die je maakt kunt verkopen.

Over jouw opleiding

Hoe gaaf zou het zijn om bij een ontwerper als assistent te werken? Kleding ontwerpen én maken. Lekker creatief bezig zijn. Maar ook medewerkers begeleiden. En meedenken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Het is belangrijk dat je zelfstandig en nauwkeurig kunt werken.

Tijdens de opleiding leer je naaitechnieken, (digitaal) patroontekenen, modevormgeving, maar ook klantgericht handelen. Zo word je echt allround. Ook ga je aan de slag in de praktijk door stage te lopen. Of je doet ervaring op in ons vermaakatelier CUSTOMIZE.  Hier kunnen klanten tijdens jouw praktijkles hun kleding brengen voor herstelwerkzaamheden.

Als kers op de taart werk je mee aan de jaarlijkse FASHION show. Daar presenteer je jouw zelfgemaakte outfit in een bepaald thema. Als je in je laatste jaar zit mogen modellen jouw creaties showen. De FASHION SHOW vindt plaats op gave locaties, zoals bijvoorbeeld Club Villa Thalia in Rotterdam.

Verhalen van studenten

Ben je benieuwd wat Merel Vigelius vindt van deze opleiding? Lees haar verhaal.
 

Wat ga ik doen?

In deze opleiding Assistant Fashion Tailor mode leer je kleding maken en ontwerpen. Het is een echte allround opleiding die heel afwisselend is.

Je volgt vakken als Praktijk naaitechniek, modevorming, textielwarenkennis, zelfstandig ondernemerschap, Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Je loopt tien weken stage per jaar, meestal vier dagen per week. Dit doe je in periode 3 van het schooljaar. Je zoekt zelf je stageplaats, maar je kunt hulp van school krijgen als dit niet lukt.

Stage lopen

Tijdens de opleiding doe je werkervaring op doordat je stage loopt bij een maatkledingbedrijf, atelier of in de confectie-industrie. Hier leer je hoe je binnen een bedrijf moet functioneren.

Locatie

Kom je ook lekker studeren in het centrum van Rotterdam? Deze locatie is goed bereikbaar en modern. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Aan het werk

Hoe ziet het werk van een Assistant Fashion Tailor eruit? Jouw dag is best divers. Je bent bezig met patronen en het maken van kleding. Je ontwerpt speciaal voor die ene klant een jurk die niemand heeft. Je werkt ook vaak samen in een team. Je begeleidt hen en bent daarmee ook verantwoordelijk voor hun werk. Om dat goed te doen maak je planningen.

Je assisteert ook de ontwerper die altijd aparte ideeën heeft. Je mag zelfs meedenken bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

Om te zorgen dat er opdrachten binnenkomen zorg je ook voor de marketing. Zo kan de kleding van jou en je team verkocht worden. Als dit goed lukt ben je erg trots.

Studenttevredenheid

Deze opleiding
7.6
Landelijk gemiddelde
7.4

Doorstroom binnen het mbo

Deze opleiding
81%
Landelijk gemiddelde
51%

Kans op stage

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Studenten die bij ons op goede wijze niveau 3  hebben afgerond, kunnen doorstromen naar niveau 4 opleiding Fashion Tailor.

Je bent op de hoogte van vaktechnische ontwikkelingen en modetrends. Je doet vakhandelingen aan kleding. Je bent deskundig en in staat om een eigen collectie te maken. Alle geleerde vaardigheden en kennis van niveau 3 moet je nu zelfstandig toepassen.

Je gaat stage lopen bij een modebedrijf of aan de slag als zelfstandig ondernemer. Je ontwikkelt een eigen collectie. Op de werkvloer begeleid je de Basismedewerker- en/of de Assistant Fashion Tailor en ben je medeverantwoor­delijk voor hun werk.

Verder denk je mee met het onder­nemingsbeleid van het atelier: je bespreekt het aanbod van het atelier en geeft advies over de inkoopbehoefte.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs  om sfeer te proeven bijvoorbeeld tijdens een Meeloopdag.

Of stel je vragen aan Anna Verkaik, onze contactpersoon voor de opleidingen Mode.

Anna Verkaik

Docent Mode/Kerndocent onderwijs Beauty & Fashion College

Voor al jouw vragen over de opleidingen Mode

Loop met ons mee over de catwalk!

Op het Zadkine Beauty & Fashion College ontdek je pas echt wat jij voor mensen kunt betekenen. Hoe jij mensen mooier kunt maken en daardoor zelfverzekerder. Bijvoorbeeld met geweldige kleding.

Onze Fashion studenten werken het hele studiejaar hard om kleding te ontwerpen en maken. Die showen ze dan vol trots in de jaarlijkse FASHION show. Met stoere filmpjes op de achtergrond, speciaal hiervoor gemaakt. De ene na de andere prachtige outfit komt voorbij. Soms lopen ze zelf. En soms hebben ze modellen bij zich. De 350 familieleden, vrienden en bedrijven in het publiek belonen hen met hard applaus. En af en toe hebben ze kippenvel. Bekijk hier de gave aftermovie van de laatste show. Loop jij komend jaar ook mee?