Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Jij zorgt ervoor dat het kledingstuk in perfecte staat vanaf het ontwerp via de fabriek en winkel bij de klant aankomt”

Seda zou later het liefst een eigen bedrijf willen hebben. Kleding ontwerpen en uitbrengen onder haar label in haar winkel.

Voordat Seda aan de opleiding begon was ze eigenlijk op zoek naar een opleiding styling. Maar toen ze de opleiding Junior Productmanager Fashion zag, dacht ze “dit is eigenlijk alles in één. Deze opleiding heet vanaf dit schooljaar: Fashion product coordinator. Een commerciële opleiding, waar je ook achter de naaimachine zit, lekker afwisselend dus”.

Seda volgt de mbo-opleiding Fashion productcoördinator bij Zadkine

Het achter de naaimachine zitten was eerst spannend, maar bevalt eigenlijk heel goed. Het zelf maken en in handen hebben van kleding vindt ze daarvan het leukst. Het moeilijkst vindt ze dat je een hoge werkdruk kunt ervaren door deadlines en dit levert soms flink wat irritatie op. “Maar uiteindelijk als je het eindresultaat ziet ben je er wel weer heel blij mee. Om deze opleiding goed af te kunnen ronden moet je stressbestendig zijn. Je moet er wel echt voor gaan en het echt willen. Als je het niet echt wilt, ga je het niet halen”.

“De vakken die wij hebben zijn voor een mode-opleiding best uniek, o.a. : Economie, Logistiek en we leren ook veel op de computer zoals InDesign, Photoshop en Ilustrator”.

Het belangrijkste kenmerk van de opleiding vindt Seda het ondernemende, “jij zorgt ervoor dat het kledingstuk in perfecte staat vanaf het ontwerp via de fabriek en winkel bij de klant aankomt”. Je bent hierbij verantwoordelijk voor o.a. de kwaliteit en pasvorm en het samenstellen van de collectie.

“Als ik een merk zou mogen noemen dat dit echt supergoed doet, zou ik Most Wanted kiezen”, zegt Seda. Dat is een groot voorbeeld voor mij omdat het haar eigen label is waarin zij alles zelf ontwerpt en echt mooie dingen maakt”.

In haar eerste jaar heeft Seda met haar klasgenoten de Comfy collectie (pyjama’s) ontworpen die zij in de grote modeshow van Club Villa Thalia gepresenteerd hebben. Dat was best spannend om te doen, maar het ging gelukkig super goed.

Er zijn een paar jongens op de opleiding, maar het zijn meestal meisjes. Er heerst echt een gezellige sfeer en de competitiviteit valt mee. Seda heeft in korte tijd al vriendinnen gemaakt. “Fijn, want zo kunnen we elkaar helpen, we staan altijd voor elkaar klaar”.

Ontdek Zadkine

Match

Fashion Product Coordinator

De laatste mode? Zeg maar gerust: de eerste mode, want alles wat jij draagt is in. Jij weet precies wat mensen graag dragen en je bent op de hoogte van alle trends. Die liefde voor mode kun je kwijt in deze opleiding. Als Fashion Product Coordinator denk je met alles mee. Naar jou wordt geluisterd, want jij weet niet alleen wat de behoeften in de markt zijn, je brengt ook verkoopresultaten in kaart. Je werkt aan de product ontwikkeling en kijkt bijvoorbeeld hoe lang een kledingstuk meegaat. Wil jij een collectie ontwikkelen? Kleding inkopen? Dan past deze opleiding bij jou.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan