vragen
bol - niveau 3
 • Start:september
 • Crebonummer:23069
 • Duur:2 jaar
Download Brochure
Secretariele dienstverlening

Secretaresse (junior managementassistent)

In de zomervakantie verhuist deze opleiding van locaties Jan Ligthartstraat en Prins Alexanderlaan naar de mooie locatie Benthemplein 15 in Rotterdam Centrum. Je kunt deze opleiding ook volgen op locatie Sportlaan 15 in Spijkenisse.

Het beroep secretaresse is aan het veranderen. Dat merk je bijvoorbeeld aan de naam van het beroep. Junior Management Assistant en Junior Assistant zijn namen die je tegenwoordig vaker tegenkomt, omdat het beroep een andere invulling heeft gekregen. En dat is ook de reden waarom wij de opleiding samen met het bedrijfsleven hebben vernieuwd.

 • De opleiding

  Secretaresses (junior managementassistenten) zijn werkzaam binnen alle organisaties met een administratieve afdeling, groot, klein, profit & non-profit. In dit beroep ondersteun je een afdeling bij de organisatie en uitvoering van opdrachten. Omdat iedere leidinggevende andere wensen heeft, variëren de taken. Een secretaresse (junior managementassistent) stelt zich altijd zakelijk en professioneel op en is in staat om de eigen werkzaamheden te plannen en te organiseren. Het is een functie die veel zelfstandigheid vraagt, maar ook eist dat je in teamverband kunt werken. Je levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het werk van anderen.

  Mbo Secretaresse

  Met de opleiding Secretaresse (junior managementassistent) word je opgeleid om te kunnen werken in dit afwisselende beroep. Wil je leren plannen en organiseren? Durf je iemand aan te spreken? Kun je het overzicht bewaren en wil je in 2 jaar tijd op een praktische manier je diploma behalen? Dan is de opleiding Secretaresse misschien iets voor jou! Je krijgt tijdens je opleiding onder andere les in diverse office skills en het zakelijk inzetten van social media. Ook leer je zakelijk communiceren en kleine bijeenkomsten organiseren. Lees snel verder!
  • Meer over deze opleiding

   Tijdens je hele opleiding staat het beroep centraal. Je ontwikkelt je competenties, doordat je werkt aan praktijkopdrachten en beroepsgerichte projecten. Zo leer je de juiste vaardigheden, vakkennis, houding en ontwikkel je praktijkervaring.

   Zakelijk communiceren
   Je krijgt training in zakelijke communicatie Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Je leert bijvoorbeeld hoe je gasten ontvangt, een telefoongesprek voert, zakelijke correspondentie behandelt en projectmatig werkt.

   Ook belangrijk
   Daarnaast krijg je les in economie, office skills en het zakelijk inzetten van social media.

   Natuurlijk zijn ook digitale vaardigheden erg belangrijk in dit beroep en leer je werken met het Office-pakket, bijvoorbeeld Word, PowerPoint en Excel. Ook leer je bijeenkomsten en evenementen organiseren. Je start met het organiseren van een ouderavond. In het 2e leerjaar organiseer je als onderdeel van je examen een kleine zakelijke bijeenkomst in de praktijk. 

   Keuzedelen
   Tijdens de opleiding worden er per leerjaar keuzedelen aangeboden. In het 1e leerjaar is dit ondernemend gedrag. De arbeidsmarkt vraagt om kennis van de Duitse taal en daarom is dit in het tweede leerjaar een verplicht keuzedeel. In leerjaar 2 kies je daarnaast nog een tweede keuzedeel. Daarover krijg je aan het eind van je eerste leerjaar meer informatie.

   Duur van de opleiding
   De opleiding op niveau 3 duurt 2 jaar.

   Stage
   Uiteraard loop je ook stage (beroepspraktijkvorming), dit is ieder leerjaar een belangrijk praktijkonderdeel van je opleiding.  

   Uitstroomrichtingen
   Je krijgt eerst een basisjaar. Dit is een gezamenlijk jaar voor niveau 3 en 4. Daarna ga je verder met je uitstroomrichting: Secretaresse (junior managementassistent) (niveau 3) of Managementassistent/directiesecretaresse (niveau 4).

   Secretaresse (junior managementassistent), niveau 3 (25152 )
   Met deze uitstroomrichting word je opgeleid om een afdeling bij de organisatie en uitvoering van opdrachten vakkundig te ondersteunen.

   Managementassistent/directiesecretaresse, niveau 4 (25151)
   Een managementassistent werkt zelfstandig en op organisatieniveau. Dit betekent dat je initiatief toont, plant en je eigen werkzaamheden organiseert. Je stelt prioriteiten en geeft leiding. Lees meer over de uitstroomrichting Managementassistent/directiesecretaresse.
  • Leer en stagebedrijven

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

   Volg je deze opleiding op locatie Benthemplein, dan moet je een laptop aanschaffen.

  • Toelatingseisen

   De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  • Sportlaan 15

   Sportlaan 15
   3202 VW Spijkenisse
   T (0181) 67 91 11

   Opleidingen in de richtingen Financieel, Secretarieel, Handel en ICT.

  • Prins Alexanderlaan 55

   Prins Alexanderlaan 55
   3067 GB Rotterdam
   T (010) 251 10 00

   Opleidingen in de richtingen administratie, financieel, secretarieel, juridisch, marketing & communicatie, commercie, detailhandel (retail) en sport & bewegen.

   Download locatiegids 

  • Jan Ligthartstraat 250

   Jan Ligthartstraat 250
   3083 AM Rotterdam
   T (010) 423 79 10 (mbo) of (010) 281 11 00 (Educatie)
 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Met het diploma Secretaresse kun je gaan werken als secretaresse, junior managementassistent of Junior Assistant. Je kunt vrijwel overal aan de slag. In bijna iedere organisatie is er administratieve ondersteuning nodig.

   Het beroep secretaresse (junior managementassistent)

   Met deze opleiding kies je voor een veelzijdig beroep. Je schakelt snel tussen verschillende werkzaamheden. Dit maakt het werk afwisselend. Je ondersteunt een afdeling bij de organisatie en uitvoering van opdrachten. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met:
   • Bewaken van agenda’s
   • Ontvangen van bezoek
   • Verwerken, bewaken en behandelen van zakelijke correspondentie en andere (digitale) documenten
   • Organiseren van kleine zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen
   In dit beroep is het belangrijk dat je een dienstverlenende instelling hebt. Veel werkzaamheden verricht je zelfstandig. Ook ben je een belangrijke spil in het onderhouden van goede werk- en klantrelaties.

   Past dit beroep bij jou?
   Je vindt organiseren leuk en je kunt meerdere dingen tegelijk. Je bent goed in Nederlands en Engels en beschikt over communicatieve vaardigheden. Je wilt je voortdurend ontwikkelen en daarnaast ben je representatief. Herken jij jezelf hierin? Dan vind je dit beroep vast interessant.
  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar Managementassistent/directiesecretaresse, niveau 4
   Met het diploma op niveau 3 kun je er ook voor kiezen om door te stromen naar het 3e leerjaar van de opleiding Managementassistent/directiesecretaresse op niveau 4. Voordat je geplaatst wordt op niveau 4, kijken we wel naar je kans op studiesucces, je studieresultaten op niveau 3 en naar je beroepshouding. Ook kunnen we je vragen deel te nemen aan een capaciteitentest.

   Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw J. Hanssen (locatie Prins Alexanderlaan): J.Hanssen@zadkine.nl
 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Infoshop

   De Zadkine Infoshop is er voor iedereen die vragen heeft over (mbo)opleidingen, studiekeuze en vragen over studeren in het mbo. Bij de Zadkine Infoshop geven wij informatie en advies over alle mbo opleidingen binnen Zadkine en het maken van een passende studiekeuze. In onze manier van werken staat centraal ‘de juiste student op de juiste plaats in het mbo onderwijs’. Een passende en weloverwogen studiekeuze, is de basis voor een succesvolle studieloopbaan. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

   Lees meer over de Zadkine Infoshop

  • Meeloopdagen

   Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over Meeloopdagen

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Drie keer per jaar organiseren we Open dagen op onze locaties. Je kunt dan een kijkje nemen in de school om de sfeer te proeven en alles te weten komen over de opleidingen die je er kunt volgen. Studenten en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. En ben je enthousiast? Dan kun je je direct aanmelden! Lees meer over Open dagen

   Schrijf je in voor de Open dagen

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Leuk: in de praktijk!

  Lees meer: onze studenten houden hun ervaringen bij op het Zadkine blog.

   

bol - niveau 3
 • Start:september
 • Crebonummer:23069
 • Duur:2 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.