vragen
bol - niveau 3
 • Start:augustus
 • Crebonummer:23069
 • Duur:2 jaar
Download Brochure
Juridisch of Secretarieel

Secretaresse (junior managementassistent)

In studiejaar 2018/2019 kun je deze opleiding volgen op locatie Prins Alexanderlaan 55 in Rotterdam Oost. Je kunt deze opleiding ook volgen op locatie Sportlaan 15 in Spijkenisse.

Het beroep secretaresse is aan het veranderen. Dat merk je bijvoorbeeld aan de naam van het beroep. Junior Management Assistant en Junior Assistant zijn namen die je tegenwoordig vaker tegenkomt, omdat het beroep een andere invulling heeft gekregen. En dat is ook de reden waarom wij de opleiding samen met het bedrijfsleven hebben vernieuwd.

 • De opleiding

  Secretaresses (junior managementassistenten) zijn werkzaam binnen alle organisaties met een administratieve afdeling, groot, klein, profit & non-profit. In dit beroep ondersteun je een afdeling bij de organisatie en uitvoering van opdrachten. Omdat iedere leidinggevende andere wensen heeft, variëren de taken. Een secretaresse (junior managementassistent) stelt zich altijd zakelijk en professioneel op en is in staat om de eigen werkzaamheden te plannen en te organiseren. Het is een functie die veel zelfstandigheid vraagt, maar ook eist dat je in teamverband kunt werken. Je levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het werk van anderen.

  Mbo Secretaresse

  Met de opleiding Secretaresse (junior managementassistent) word je opgeleid om te kunnen werken in dit afwisselende beroep. Wil je leren plannen en organiseren? Durf je iemand aan te spreken? Kun je het overzicht bewaren en wil je in 2 jaar tijd op een praktische manier je diploma behalen? Dan is de opleiding Secretaresse misschien iets voor jou! Je krijgt tijdens je opleiding onder andere les in diverse praktijkprojecten en het zakelijk inzetten van social media. Ook leer je zakelijk communiceren en kleine bijeenkomsten organiseren. Lees snel verder!
  • Meer over deze opleiding

   Tijdens je hele opleiding staat het beroep centraal. Je ontwikkelt je competenties, doordat je werkt aan praktijkopdrachten en beroepsgerichte projecten. Zo leer je de juiste vaardigheden, vakkennis, houding en ontwikkel je praktijkervaring.

   Mbo Secretaresse

   Zakelijk communiceren
   Je krijgt training in zakelijke communicatie Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Je leert bijvoorbeeld hoe je gasten ontvangt, een telefoongesprek voert, zakelijke correspondentie behandelt en projectmatig werkt.

   Ook belangrijk
   Daarnaast krijg je les in economie, office skills en het zakelijk inzetten van social media.

   Natuurlijk zijn ook digitale vaardigheden erg belangrijk in dit beroep en leer je werken met het Office-pakket, bijvoorbeeld Word, PowerPoint en Excel. Ook leer je bijeenkomsten en evenementen organiseren. Je start met het organiseren van een ouderavond. In het 2e leerjaar organiseer je als onderdeel van je examen een kleine zakelijke bijeenkomst in de praktijk. 

   Keuzedelen
   Tijdens de opleiding worden er per leerjaar keuzedelen aangeboden. In het 1e leerjaar is dit ondernemend gedrag. De arbeidsmarkt vraagt om kennis van de Duitse taal en daarom is dit in het tweede leerjaar een verplicht keuzedeel. In leerjaar 2 kies je daarnaast nog een tweede keuzedeel. Daarover krijg je aan het eind van je eerste leerjaar meer informatie.

   Duur van de opleiding
   De opleiding op niveau 3 duurt 2 jaar.

   Stage
   Uiteraard loop je ook stage (beroepspraktijkvorming), dit is ieder leerjaar een belangrijk praktijkonderdeel van je opleiding.  

   Uitstroomrichtingen
   Je krijgt eerst een basisjaar. Dit is een gezamenlijk jaar voor niveau 3 en 4. Daarna ga je verder met je uitstroomrichting: Secretaresse (junior managementassistent) (niveau 3) of Managementassistent/directiesecretaresse (niveau 4).

   Secretaresse (junior managementassistent), niveau 3 (25152 )
   Met deze uitstroomrichting word je opgeleid om een afdeling bij de organisatie en uitvoering van opdrachten vakkundig te ondersteunen.

   Managementassistent/directiesecretaresse, niveau 4 (25151)
   Een managementassistent werkt zelfstandig en op organisatieniveau. Dit betekent dat je initiatief toont, plant en je eigen werkzaamheden organiseert. Je stelt prioriteiten en geeft leiding. Lees meer over de uitstroomrichting Managementassistent/directiesecretaresse.
  • Het verschil tussen BOL en BBL

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

   Voor deze opleiding moet je een laptop aanschaffen.

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Omdat je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Sportlaan 15
  Sportlaan 15, 3202 VW, Spijkenisse (51.8545032,4.3090097)
  Prins Alexanderlaan 55
  Prins Alexanderlaan 55, 3067 GB, Rotterdam (51.9507303,4.5508539000000008)
  • Sportlaan 15

   Sportlaan 15
   3202 VW Spijkenisse
   T (0181) 67 91 11

   Opleidingen in de richtingen Financieel, Secretarieel, Handel en ICT.

   Op deze locatie worden opleidingen verzorgd van het Business College.

  • Prins Alexanderlaan 55

   Prins Alexanderlaan 55
   3067 GB Rotterdam
   T (088) 945 10 00

   Opleidingen in de richtingen administratie, financieel, secretarieel, juridisch, marketing & communicatie, commercie, detailhandel (retail) en sport & bewegen.

   Download locatiegids 

   Prins Alexanderlaan 55: een grote, mooie locatie direct naast het trein- en metrostation Rotterdam Alexander. Je kunt ons dan ook uitstekend bereiken per openbaar vervoer.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Met het diploma Secretaresse kun je gaan werken als secretaresse, junior managementassistent of Junior Assistant. Je kunt vrijwel overal aan de slag. In bijna iedere organisatie is er administratieve ondersteuning nodig.

   Het beroep secretaresse (junior managementassistent)

   Met deze opleiding kies je voor een veelzijdig beroep. Je schakelt snel tussen verschillende werkzaamheden. Dit maakt het werk afwisselend. Je ondersteunt een afdeling bij de organisatie en uitvoering van opdrachten. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met:
   • Bewaken van agenda’s
   • Ontvangen van bezoek
   • Verwerken, bewaken en behandelen van zakelijke correspondentie en andere (digitale) documenten
   • Organiseren van kleine zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen
   In dit beroep is het belangrijk dat je een dienstverlenende instelling hebt. Veel werkzaamheden verricht je zelfstandig. Ook ben je een belangrijke spil in het onderhouden van goede werk- en klantrelaties.

   Past dit beroep bij jou?
   Je vindt organiseren leuk en je kunt meerdere dingen tegelijk. Je bent goed in Nederlands en Engels en beschikt over communicatieve vaardigheden. Je wilt je voortdurend ontwikkelen en daarnaast ben je representatief. Herken jij jezelf hierin? Dan vind je dit beroep vast interessant.
  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar Managementassistent/directiesecretaresse, niveau 4
   Met het diploma op niveau 3 kun je er ook voor kiezen om door te stromen naar het 3e leerjaar van de opleiding Managementassistent/directiesecretaresse op niveau 4. De niveau 4-opleiding duurt daarna nog maximaal 1,5 jaar. Voordat je geplaatst wordt op niveau 4, kijken we wel naar je kans op studiesucces, je studieresultaten op niveau 3 en naar je beroepshouding. Ook kunnen we je vragen deel te nemen aan een capaciteitentest.

   Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw J. Hanssen (locatie Prins Alexanderlaan): J.Hanssen@zadkine.nl
 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Elk jaar organiseren we vier open dagen. Op dit moment is de laatste Open dag van het schooljaar geweest.

   Maar dat betekent niet dat we je niet kunnen helpen! Heb je nog vragen? Bel of mail het Studiekeuzecentrum of meld je aan voor een meeloopdag en kom ervaren hoe jouw toekomstige opleiding er uitziet.

    

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • In de praktijk

  Lees meer: onze studenten houden hun ervaringen bij op het Zadkine blog.

   

bol - niveau 3
 • Start:augustus
 • Crebonummer:23069
 • Duur:2 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.