vragen
bol - niveau 2
 • Start:augustus of februari
 • Crebonummer:23068
 • Duur:1 tot 2 jaar
Download Brochure
Administratieve dienstverlening

Ondersteunende administratieve beroepen

Voor deze opleiding kun je je niet meer aanmelden voor locatie Prins Alexanderlaan 55. Er is nog wel plaats op locatie Elritsstraat 11 in Hoogvliet.

Als medewerker in een ondersteunend administratief beroep bied je ondersteuning bij verschillende administratieve werkzaamheden. Je verwerkt bijvoorbeeld de post, ontvangt bezoekers of houdt de voorraad bij.

 • De opleiding

  Tijdens de opleiding Ondersteunende administratieve beroepen word je opgeleid tot medewerker secretariaat en receptie of medewerker (financiële) administratie. Lees snel verder over de opleiding Ondersteunende administratieve beroepen.

  Mbo Administratie

  • Meer over deze opleiding

   Ben je benieuwd wat de opleiding Ondersteunende administratieve beroepen precies inhoudt? Lees hier welke uitstroomrichtingen er zijn en welke werkzaamheden er bij het beroep horen. Ook kun je hier vinden wat je kunt doen als je het diploma Ondersteunende administratieve beroepen hebt behaald.

   Mbo Administratie

   Uitstroomrichtingen

   De opleiding Ondersteunende administratieve beroepen duurt 2 jaar en heeft 2 uitstroommogelijkheden:

   • Medewerker secretariaat en receptie
   • Medewerker (financiële) administratie

   Medewerker secretariaat en receptie (crebo 25150)
   Je kunt deze uitstroomrichting volgen op locaties Elritsstraat 11 (Campus Hoogvliet) en Prins Alexanderlaan 55 (Rotterdam Oost). Naast de vakken Nederlands, Engels en rekenen zijn de vakken Secretariaatspraktijk, oriëntatie op ondernemen en kassatraining een belangrijk onderdeel van de opleiding. Met projecten en simulaties ga je vervolgens oefenen hoe je in de praktijk te werk gaat. Dit is de eerste kennismaking met je toekomstige beroep, maar daarnaast ga je ook stage lopen. Verder volg je nog interessante lessen die je helpen voorbereiden op stage en werk, maar eventueel ook op je vervolgopleiding.

   Medewerker (financiële) administratie (crebo 25149)
   Je kunt deze uitstroomrichting volgen op locatie Elritsstraat 11 (Campus Hoogvliet). Naast de vakken Nederlands, Engels en rekenen zijn de vakken Bedrijfsadministratie en Calculatie een belangrijk onderdeel van de opleiding. Met projecten en simulaties ga je vervolgens oefenen hoe je in de praktijk te werk gaat. Dit is de eerste kennismaking met je toekomstige beroep, maar daarnaast ga je ook stage lopen. Verder volg je nog interessante lessen die je helpen voorbereiden op stage en werk, maar eventueel ook op je vervolgopleiding.

   Sprinten: niveau 2 in 1 jaar
   • De opleiding Medewerker secretariaat en receptie wordt ook aangeboden als een 1-jarige opleiding, op zowel de locatie Elritsstraat 11 (Hoogvliet) als de locatie Prins Alexanderlaan 55 (Rotterdam Oost). De school zorgt voor een stageplaats. 
   • Op locatie Elritsstraat 11 in Hoogvliet kun je ook de opleiding Medewerker (financiële) administratie in 1 jaar volgen. De school zorgt voor een stageplaats. 
   Je kunt voor een versnelde opleidingen in aanmerking komen als je met succes een capaciteitentest hebt gemaakt.
  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Elritsstraat 11
  Elritsstraat 11, 3192 CE, Rotterdam Hoogvliet (51.8570761,4.3600474)
  Prins Alexanderlaan 55
  Prins Alexanderlaan 55, 3067 GB, Rotterdam (51.9507303,4.5508539000000008)
  • Elritsstraat 11

   Elritsstraat 11
   3192 CE Rotterdam Hoogvliet
   T (010) 295 06 66

   In het gebouw aan de Elritsstraat op Campus Hoogvliet biedt Zadkine mbo 2-opleidingen in de richting administratie, handel, dienstverlening en horeca. Komt u met de auto? Navigeert u dan naar de Lengweg.

  • Prins Alexanderlaan 55

   Prins Alexanderlaan 55
   3067 GB Rotterdam
   T (088) 945 10 00

   Opleidingen in de richtingen administratie, financieel, secretarieel, juridisch, marketing & communicatie, commercie, detailhandel (retail) en sport & bewegen.

   Download locatiegids 

   Prins Alexanderlaan 55: een grote, mooie locatie direct naast het trein- en metrostation Rotterdam Alexander. Je kunt ons dan ook uitstekend bereiken per openbaar vervoer.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Met dit diploma kun je gaan werken in een ondersteunend administratief beroep, als medewerker secretariaat en receptie of als medewerker (financiële) administratie. Je kunt er ook voor kiezen om aansluitend een mbo-opleiding te volgen op niveau 3.

   Mbo Administratie 

   Het beroep
   Als medewerker in een ondersteunend administratief beroep werk je in uiteenlopende organisaties binnen de zakelijke en commerciële dienstverlening en non-profit organisaties. Je krijgt opdrachten om alleen of samen met anderen ondersteuning te geven bij verschillende administratieve werkzaamheden. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met:

   • Ontvangen en registreren van bezoekers
   • Beheren van de agenda
   • Verwerken van verzoeken tot korte schriftelijke mededelingen
   • In ontvangst nemen van goederen
   • Verwerken van inkomende en uitgaande post
   • Gebruiken van een archief
   • Voeren van een urenregistratie
   • Bijhouden van voorraad
   Medewerker secretariaat en receptie
   Als medewerker secretariaat en receptie zorg je voor het uitwerken en afhandelen van allerlei vormen van schriftelijke communicatie en verricht je administratieve werkzaamheden. Ook behandel je het telefoonverkeer en ontvang je bezoekers in het Nederlands of een vreemde taal. Je bent dus het ‘visitekaartje’ van de organisatie.

   Medewerker (financiële) administratie
   Als medewerker (financiële) administratie ben je werkzaam op de (financiële) administratie van een bedrijf of bij een administratiekantoor. Je werkzaamheden bestaan meestal uit het invoeren van boekingsdocumenten in een geautomatiseerde administratie en de daarmee verbonden taken.

   Past dit beroep bij jou?
   Je bent nauwkeurig en kunt geordend werken. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Verder ben je representatief en heb je een goede beroepshouding. Herken jij jezelf hierin? Misschien past dit beroep dan bij jou.

  • Vervolgopleiding

   Doorstromen
   Met dit diploma kun je er ook voor kiezen om aansluitend een mbo-opleiding te volgen op niveau 3.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen? Kom langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier. De data van de Open dagen in schooljaar 2018-2019 zijn:

   • Donderdag 8 november 2018
    15.00 – 20.00 uur
   • Vrijdag 18 januari 2019
    15.00 – 20.00 uur
   • Zaterdag 19 januari 2019
    10.00 – 14.00 uur
   • Dinsdag 12 maart 2019
    15.00 – 20.00 uur

   Lees meer over de Open dagen.

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Zadkine blog

  Op het Zadkine blog lees je hoe studenten hun opleiding ervaren.

bol - niveau 2
 • Start:augustus of februari
 • Crebonummer:23068
 • Duur:1 tot 2 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.