vragen
bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25147
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Marketing, Communicatie & Events

Medewerker evenementenorganisatie (Wentink Event Academy)

Als medewerker evenementenorganisatie ben je voornamelijk werkzaam bij een organisatie die zich bezighoudt met het organiseren van evenementen, zoals concerten, sportevenementen en beurzen. Je bereidt het evenement voor en onderhoudt contact met de opdrachtgever en toeleverende organisaties. Spreekt dit je aan? Lees dan snel verder.

 • De opleiding

  Tijdens de opleiding leer je alle aspecten die komen kijken bij het organiseren van een evenement. Je leert onder andere hoe je een draaiboek moet schrijven, het transport moet regelen en het promotiemateriaal moet (laten) maken. Ben jij goed in organiseren? Kun jij het overzicht houden in stress-situaties? Werk je graag samen met anderen en vind je het niet erg om in het weekend en 's avonds te werken? Dan is de opleiding Medewerker evenementenorganisatie vast iets voor jou.

   

  • Meer over deze opleiding

   Met deze 3-jarige opleiding kun je werken in de evenementenbranche. Tijdens de opleiding leer je alle aspecten die komen kijken bij het organiseren van een evenement. Dit kan een bedrijfsevenement, een congres, een beurs, een concert, een sportevenement of een festival zijn. Voorbeelden van vragen die je moet oplossen/regelen zijn: welke artiesten worden uitgenodigd? Wie gaat ze begeleiden? Waar kunnen ze slapen en hoeveel geld willen ze hebben voor hun optreden? Daarnaast leer je onder meer hoe je een draaiboek moet schrijven, het transport moet regelen, hoe je publiek moet trekken en het promotiemateriaal moet (laten) maken.

   Vakken die je tijdens de opleiding krijgt, zijn onder andere Nederlands, Engels, rekenen, Spaans, marketing, communicatie en natuurlijk evenementen.

   In het 1e schooljaar loop je oriënterende stages bij diverse organisaties. Tijdens het 2e en 3e leerjaar loop je een langere periode stage bij een bedrijf in de evenementenbranche.

   Wentink Event Academy

   De opleiding Medewerker evenementenorganisatie wordt onder de naam Wentink Event Academy gegeven. Frank Wentink is één van de meest toonaangevende evenementenorganisatoren van Nederland.

  • Het verschil tussen BOL en BBL

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

   Voor deze opleiding moet je een laptop aanschaffen.

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.
 • For young professionals

  Met jouw ambitie om aan de slag te gaan in het bedrijfsleven biedt het Zadkine Business College jou de beste start. Onze opleidingen zijn sterk verbonden met de echte praktijk. Naast het opdoen van een flinke dosis kennis over je vak, kom je tijdens je studie volop in contact met bedrijven. Gecombineerd met de juiste begeleiding en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling, stimuleren we je om het maximale uit jezelf te halen. Zo stap jij straks zelfverzekerd als young professional het Nederlandse of internationale bedrijfsleven binnen.

  Lees verder over het Zadkine Business College.

  Zadkine Business College 

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.
   download locatiegids

   Je vindt er opleidingen van Zadkine Beauty & Fashion College, Brood- & Banket College, Business College, Dienstverlening & Facility College, Gezondheid, Welzijn & Sport College, Horeca College en Travel & Leisure Colllege.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Na diplomering kun je gaan werken als medewerker evenementenorganisatie, waarin je mogelijk door kunt groeien naar een leidinggevende functie. Ook kun je verder studeren op het hbo.

   Het beroep medewerker evenementenorganisatie
   Als medewerker evenementenorganisatie ben je voornamelijk werkzaam bij een organisatie die zich bezighoudt met het organiseren van evenementen, zoals concerten, bedrijfsevenementen, festivals, tournees, sportevenementen en beurzen. Je bereidt het evenement voor, onderhoudt contact met de opdrachtgever en met toeleverende organisaties, zoals beveiliging, transportbedrijven, cateringbedrijven, ontwerpbureaus, enzovoort.

   Op de dag van het evenement is het belangrijk dat je op de locatie aanwezig bent om allerlei hand- en spandiensten te verrichten. Je bent vaak buiten kantoortijden en in het weekend aan het werk.

   Past dit beroep bij jou?
   In je functie werk je in een projectteam. Je hebt improvisatievermogen en oog voor detail. Verder ben je gemakkelijk in de omgang, je kunt goed samenwerken, inspireren en partijen samenbrengen. Je bent een duizendpoot, creatief, flexibel, stressbestendig en bovenal vind je organiseren leuk. Herken jij jezelf hierin? Dan past dit beroep vast bij jou.

  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar het hbo
   Je kunt er ook voor kiezen om door te stromen naar een hbo-opleiding, zoals:

   • Eventmanagement
   • Vrijetijdsmanagement
   Doorstuderen na je mbo? Overweeg het doorstroomprogramma mbo-hbo!
   Overweeg je een economische hbo-studie te gaan doen na je mbo? Dan kun je kiezen voor extra begeleiding bij het maken van de overstap naar het hbo: het doorstroomprogramma mbo-hbo. Dit is een samenwerking tussen de Rotterdamse scholen in het mbo en hbo: Zadkine, Albeda, STC Group, Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam.

   Het doorstroomprogramma is erop gericht om jouw kansen op het succesvol doorlopen van je hbo-studie te vergroten. Dit kun je al aan het eind van mbo jaar 2 doen door middel van een ontwikkelassessment, in mbo jaar 3 door het volgen van het keuzedeel ‘studeren in het hbo’ en tijdens je eerste jaar in het hbo met extra begeleiding.

   Wil je weten of het doorstroomprogramma mbo-hbo iets voor jou is? Kijk dan hier voor meer info.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

   De data voor het nieuwe schooljaar kun je zien op Open dagen 2019-2020.

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • OPEN DAG 😀 KOM JE OOK
  OP 10 MAART?
  Schrijf je in voor de Open dag!
 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  • Heb je een vraag over deze opleiding? Neem contact op met Zadkine. We zijn van dinsdag t/m donderdag van 10:00 tot 17:00 en op vrijdag van 10:00 tot 12:00.telefonisch bereikbaar op 088 945 38 88. We helpen je graag verder!
   (Studiekeuzecentrum - Benthemplein 15)

  Stel je vraag ...

 • Zadkine blog

  Op het Zadkine blog lees je hoe studenten hun opleiding ervaren.

 • Kennismaken met...

  Saar

  ‘Perfecte mix tussen kantoor- en locatiewerk’

  Na de mavo stond Saar Speksnijder (19) voor een lastige keuze. Zou ze de businesskant op gaan? Of juist kiezen voor een meer creatieve studie? Uiteindelijk bleek de opleiding Medewerker evenementenorganisatie de perfecte mix tussen kantoorwerk en werken op locatie.

  Mbo Medewerker evenementenorganisatie “Leuk, maar ook spannend aan de opleiding is dat deze heel praktijkgericht is. Het 1e studiejaar ga je al meteen twee evenementen organiseren. Gelukkig word je daarbij goed begeleid door docenten. Want er komt nogal wat op je af als je zoiets nog nooit eerder hebt gedaan: offertes opvragen, draaiboeken schrijven, zelfs berekenen hoeveel hekken of wc’s je voor een bepaald event nodig hebt.

  Dat maakt tegelijk dat je in de evenementenbranche vele kanten op kunt. Ik vind het regelwerk bijvoorbeeld heel leuk. Maar klasgenoten die meer hebben met de aankleding van een feest, of het managen van artiesten, komen evengoed aan hun trekken. De onderlinge sfeer is in ieder geval top. Omdat je vaak samen aan opdrachten werkt, leer je elkaar extra goed kennen.

  Ook mooi is dat de opleiding veel nadruk legt op ondernemend gedrag. Belangrijk, omdat je met een afwachtende houding niet ver komt in deze sector. Helemaal niet wanneer je, zoals ik, later liefst eigen baas wilt worden. Dan moet je echt wel van aanpakken weten, creatief zijn en stressbestendig. Maar school, met al z’n keuzevakken, workshops en twee 6 maanden lange stages in het 2e en 3e leerjaar, bereidt je daar prima op voor.

  Of ik hierna nog verder ga studeren, durf ik dan ook nog niet te zeggen. De hbo-opleiding Media Management is een optie. Maar als ik in mijn laatste jaar een leuke stageplek vind waar ik kan blijven hangen, zeg ik misschien ook geen nee. De ultieme droom – een eigen evenementenbureau beginnen – staat vast. Al het andere is nog variabel.”

 • De Rotterdamse Evenementen Fabriek

  Vol trots presenteren wij de Rotterdamse Evenementen Fabriek, het evenementenbureau van de Wentink Event Academy!

  Hierin werken onze studenten uit het 2e leerjaar aan “echte” opdrachten uit de praktijk. Voor externe opdrachtgevers, maar ook voor Zadkine zelf!

  Heb jij een evenement in de planning? Bijvoorbeeld een diploma-uitreiking, kerstborrel voor docententeams, personeelsuitje, een Open dag, een Zadkine talentenjacht, de Jaaropening, nieuwjaarsreceptie of iets anders? Vraag dan of de Rotterdamse Evenementen Fabriek iets voor je kan betekenen van de intake tot en met de uitvoer en evaluatie van het project.

  Meer over de Rotterdamse Evenementen Fabriek
bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25147
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.