vragen
bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25147
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Marketing, Communicatie & Events

Medewerker evenementenorganisatie (Wentink Event Academy)

Als medewerker evenementenorganisatie ben je voornamelijk werkzaam bij een organisatie die zich bezighoudt met het organiseren van evenementen, zoals concerten, sportevenementen en beurzen. Je bereidt het evenement voor en onderhoudt contact met de opdrachtgever en toeleverende organisaties. Spreekt dit je aan? Lees dan snel verder.

 • De opleiding

  Tijdens de opleiding leer je alle aspecten die komen kijken bij het organiseren van een evenement. Je leert onder andere hoe je een draaiboek moet schrijven, het transport moet regelen en het promotiemateriaal moet (laten) maken. Ben jij goed in organiseren? Kun jij het overzicht houden in stress-situaties? Werk je graag samen met anderen en vind je het niet erg om in het weekend en 's avonds te werken? Dan is de opleiding Medewerker evenementenorganisatie vast iets voor jou.

   

  • Meer over deze opleiding

   Met deze 3-jarige opleiding kun je werken in de evenementenbranche. Tijdens de opleiding leer je alle aspecten die komen kijken bij het organiseren van een evenement. Dit kan een bedrijfsevenement, een congres, een beurs, een concert, een sportevenement of een festival zijn. Voorbeelden van vragen die je moet oplossen/regelen zijn: welke artiesten worden uitgenodigd? Wie gaat ze begeleiden? Waar kunnen ze slapen en hoeveel geld willen ze hebben voor hun optreden? Daarnaast leer je onder meer hoe je een draaiboek moet schrijven, het transport moet regelen, hoe je publiek moet trekken en het promotiemateriaal moet (laten) maken.

   Vakken die je tijdens de opleiding krijgt, zijn onder andere Nederlands, Engels, rekenen, Spaans, marketing, communicatie en natuurlijk evenementen.

   In het 1e schooljaar loop je oriënterende stages bij diverse organisaties. Tijdens het 2e en 3e leerjaar loop je een langere periode stage bij een bedrijf in de evenementenbranche.

   Wentink Event Academy

   De opleiding Medewerker evenementenorganisatie wordt onder de naam Wentink Event Academy gegeven. Frank Wentink is één van de meest toonaangevende evenementenorganisatoren van Nederland.

  • Het verschil tussen BOL en BBL

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

   Voor deze opleiding moet je een laptop aanschaffen.

  • Toelatingseisen

   Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

   • Je hebt je uiterlijk 1 april aangemeld. Mocht je pas na 1 april je keuze maken, dan kan het zijn dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.

   download locatiegids

   Prachtig gerenoveerd gebouw in het hartje van Rotterdam

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Na diplomering kun je gaan werken als medewerker evenementenorganisatie, waarin je mogelijk door kunt groeien naar een leidinggevende functie. Ook kun je verder studeren op het hbo.

   Het beroep medewerker evenementenorganisatie
   Als medewerker evenementenorganisatie ben je voornamelijk werkzaam bij een organisatie die zich bezighoudt met het organiseren van evenementen, zoals concerten, bedrijfsevenementen, festivals, tournees, sportevenementen en beurzen. Je bereidt het evenement voor, onderhoudt contact met de opdrachtgever en met toeleverende organisaties, zoals beveiliging, transportbedrijven, cateringbedrijven, ontwerpbureaus, enzovoort.

   Op de dag van het evenement is het belangrijk dat je op de locatie aanwezig bent om allerlei hand- en spandiensten te verrichten. Je bent vaak buiten kantoortijden en in het weekend aan het werk.

   Past dit beroep bij jou?
   In je functie werk je in een projectteam. Je hebt improvisatievermogen en oog voor detail. Verder ben je gemakkelijk in de omgang, je kunt goed samenwerken, inspireren en partijen samenbrengen. Je bent een duizendpoot, creatief, flexibel, stressbestendig en bovenal vind je organiseren leuk. Herken jij jezelf hierin? Dan past dit beroep vast bij jou.

  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar het hbo

   Je kunt er ook voor kiezen om door te stromen naar een hbo-opleiding, zoals:

   • Eventmanagement
   • Vrijetijdsmanagement
 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Infoshop

   Het kan heel goed zijn dat je al lang precies weet welke richting je op wilt. Dat is fijn en scheelt zorgen!

   Maar soms valt het niet mee om de juiste keus voor een opleiding te maken, zeker als je nog jong bent. Waar moet je nu op letten? Is alleen maar bedenken of iets 'leuk' het enige wat telt, of moet je ook naar andere zaken kijken zoals kans op werk? En als je straks een baan hebt, passen jouw karakter en je eigenschappen wel bij wat er dan van jou gevraagd wordt? Dat kan lastig zijn om in je eentje te bedenken.

   Voor al deze vragen en veel meer is er de Infoshop. Daar zitten mensen voor je klaar om met je mee te denken en je te helpen een goede keus te maken. Een afspraak maken is wel verstandig, dan weet je zeker dat er genoeg tijd voor je is. De Infoshop is gevestigd in de Bibliotheek in Rotterdam-Centrum.

   meer over de infoshop

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Elk jaar organiseren we vier open dagen. De eerstvolgende Open dag van Zadkine is op dinsdag 13 maart 2018.

   Een Open dag is dé gelegenheid om eens rond te kijken en de sfeer te voelen. Je krijgt een goed beeld van het beroep als je bij een opleiding langs gaat, meedoet aan de eventuele activiteiten en vragen stelt. Dat kan aan docenten maar ook aan onze eigen leerlingen. 

   Het is belangrijk dat je een goede keus maakt, want de vakrichting moet een beetje bij je passen. Stel jezelf de vraag: zou ik dit werk (een tijdje) willen doen? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Als mijn vooropleiding niet voldoende is voor deze opleiding, wat moet ik doen om te zorgen dat ik wel met deze opleiding kan beginnen?

   Daarom organiseren wij Open dagen en helpen we je graag om samen met jou te kijken wat bij je past. Als je doorklikt op de button hieronder vind je een button waarmee je je kunt inschrijven. Dan weten we dat je komt en krijg je extra informatie.

   meer over de open dag

    

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Extra item

  Op het Zadkine blog lees je hoe studenten hun opleiding ervaren.

 • Extra item

  Ais

  “De droom is om uiteindelijk mijn eigen boekingskantoor voor bedrijfsevenementen op te starten”

  Mbo Medewerker evenementenorganisatieAis Tuhumury (23) gaat voor een hattrick. Na eerder de opleidingen Medewerker DTP en Facilitair medewerker te hebben afgerond, hoopt hij binnenkort zijn derde mbo-diploma aan dit rijtje toe te voegen. Om daarna, als afgestudeerd medewerker evenementenorganisatie, wellicht verder door te stromen naar het hbo.

  Althans, dat is nu het plan. Een voornemen dat kan veranderen wanneer hij tussentijds een baan krijgt aangeboden. Hij zou niet de eerste zijn. Studenten van de Wentink Event Academy, de naam waaronder de opleiding Medewerker evenementenorganisatie beter bekend staat, blijven wel vaker hangen bij hun stageadres.

  Die plek heeft Ais nog niet gevonden. Hij heeft net zijn eerste leerjaar achter de rug. Wel heeft hij er al 150 uur aan verschillende ‘snuffelstages’ op zitten. Bijvoorbeeld bij de Trouwbeurs Rotterdam, Lady’s Run en Brasa Dey, het grootste Surinaamse onafhankelijkheidsfeest. Maar kers op de taart was toch wel het kijkje achter de schermen bij het Toffler Festival. Een dj-event dat hij ook als betalende gast graag had bezocht.

  Welke (langere) stages er voor het tweede en derde leerjaar op het programma staan, weet hij nog niet. “Maar de droom is om uiteindelijk mijn eigen boekingskantoor voor bedrijfsevenementen op te starten. Dus liefst een stage in die hoek, om alvast zoveel mogelijk ervaring op te doen.”

  Duidelijk is wel dat Ais nu een opleiding heeft gevonden die hem op het lijf is geschreven. “Desktoppublishing en facilitaire dienstverlening had ook wel wat en de kennis die ik daar heb opgedaan, komt later zeker nog van pas… Maar een baan in de evenementenorganisatie is een stuk veelzijdiger en minder bureau gebonden. Ideaal dus!”

bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25147
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.