vragen
bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:23159
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Uiterlijke verzorging

Allround schoonheidsspecialist

Als allround schoonheidsspecialist voer je behandelingen uit gericht op de verzorging van gezicht en lichaam en de cosmetische verzorging van handen en voeten. Denk aan het geven van een massage en reinigen van de huid. Daarnaast voer je additionele behandelingen gericht op huidverbetering uit en specialistische behandelingen, zoals acne, huidverbeteringsmassage (bindweefsel/ pincements) of shiatsu. Ook moet je leiding geven in een onderneming.

 • De opleiding

  Tijdens de opleiding Allround schoonheidsspecialist leer je alles wat je moet weten voor dit interessante beroep. Jij weet straks hoe je een analyse maakt van de huid, hoe je een behandelplan opstelt en een klant adviseert. Ook leer je diverse behandelingen uitvoeren, zoals massagetechnieken, reinigen, aromatische-, thalasso- en acnebehandelingen. Daarnaast krijg je les in ondernemersvaardigheden en ondernemerschap. Ben jij klantvriendelijk, kun je goed communiceren en heb je een commerciële instelling? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou! 

  • Meer over deze opleiding

   Ben je benieuwd wat de opleiding Allround schoonheidsspecialist precies inhoudt? Lees hier wat je allemaal leert en welke werkzaamheden er bij het beroep horen. Ook kun je hier vinden wat je kunt doen als je het diploma Allround schoonheidsspecialist hebt behaald.

   Mbo Allround schoonheidsspecialist

    Tijdens de opleiding leer je alles over de technieken, materialen, apparaten en producten die je als allround schoonheidsspecialist gebruikt. Dit begint met een analyse van de huid. Je leert hoe je de huid inspecteert om vast te kunnen stellen welk huidtype of welke huidsoort de klant heeft, bijvoorbeeld een vette, droge of gevoelige huid. Je kunt dan vaststellen wat de mogelijkheden zijn. Ook leer je hoe je, op basis hiervan en de wensen van de klant, een behandelplan maakt. Daarnaast leer je hoe je de klant vervolgens een bepaalde behandeling adviseert en deze uitvoert. Denk aan:

   • Geven van een massage
   • Een (diepte)reiniging
   • Ontharen van gelaat (gezicht) of lichaam
   • Verven van wimpers/wenkbrauwen
   • Verwijderen van onzuiverheden

   Je leert diverse massagetechnieken voor zowel het gezicht als het lichaam. Ook leer je werken met bepaalde apparatuur, die een stimulerend, ontspannend, hydraterend of verstevigend effect kan hebben op het lichaam. Denk aan:

   • Borstelapparaat (voor het gelaat)
   • Apparaten die de doorbloeding stimuleren
   • Apparaten die met licht of waterdamp werken

   Naast deze basisbehandelingen krijg je ook les in additionele behandelingen gericht op huidverbetering, zoals:

   • Aromatische behandeling (essentiële oliën die je kunt inzetten tijdens alle onderdelen van de behandeling, zoals massages, maskers, reinigingen)
   • Thalassobehandeling (zoals klei, algen en modder)
   • Afslankmethoden (door het toepassen van massagetechnieken, producten of apparatuur)
   • Hoofdhuid-/oormassage
   • Kleuradvies
   • Bruiningsmethoden

   Je leert kennis en vaardigheden op het gebied van specialistische behandelingen. De specialisaties acne, Shiatsu en huidverbeterende massage (bindweefsel- en pincementsmassage) zijn vaste onderdelen van het programma. 

   Door het aanleren van deze kennis en vaardigheden, leer je hoe je de klant kunt stimuleren en adviseren over de aanschaf  van de juiste producten. Ook leer je jouw eigen werk organiseren. Omdat het belangrijk is dat een schoonheidsspecialist de salon onderhoudt en schoonhoudt, besteden we ook daar aandacht aan. Daarnaast krijg je les in ondernemersvaardigheden en ondernemerschap.

   Er wordt veel aandacht besteed aan de vakken:

   • Vaktheorie (onder andere huidoneffenheden, huidanalyse, productkennis en theorie van massage)
   • Biologie (onder andere huid-, cel- en weefselleer, bloed en lymfe, spierstelsel en spijsvertering)
   • Specifieke theorie van de additionele behandelingen en de specialisaties van acne; huidverbeterende massage (bindweefsel-  en pincementsmassage); shiatsu
   • Nederlands
   • Rekenen
   • Loopbaan & burgerschap
   • Engels
   • Ondernemen

   De opleiding is zo ingericht dat je vakkennis, vaardigheden en beroepshouding als één geheel aanleert.

   Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialist krijg je te maken met de eerste beginselen van het ondernemerschap. Je leert de hygiëneregels van de schoonheidsspecialist te hanteren om ervoor te zorgen dat je aan de kwaliteitseisen van de branche voldoet. Verder kies je tijdens je opleiding voor bepaalde keuzedelen, bijvoorbeeld Visagie, Wellness, Pedicure, Sportmassage of doorstroom HBO.

   Modellen
   De docent zal je regelmatig vragen een eigen model naar de les of het examen mee te nemen. Tijdens de les zul je op je eigen model mogen werken, maar er komen ook wel eens modellen van buitenaf. Op een examen kunnen modellen gewisseld worden, dit betekent dat je niet op je eigen model werkt. Je moet namelijk je technieken kunnen toepassen op iedere klant. Tijdens de lessen acne en camouflage zul je veel met specifieke modellen werken, een belangrijke tip hierbij is dat je op tijd modellen zoekt die aan de juiste eisen voldoen.

   Duur van de opleiding
   De opleiding duurt 3 jaar. Heb je het diploma Schoonheidsspecialist (niveau 3) al behaald, dan kun je het opleidingstraject versneld doorlopen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

    

  • Leer en stagebedrijven

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

   De kosten voor lesmaterialen (boeken, readers, licenties, bedrijfskleding en praktijkmaterialen) bedragen circa € 1000,-.

  • Toelatingseisen

   De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

   Aanvullend hierop adviseren we je om je alleen aan te melden voor deze opleiding als je voldoet aan de volgende voorwaarde:

   • Voor instromers met een diploma gemengde of kadergerichte leerweg: minimaal het cijfer 7 voor de vakken Nederlands en rekenen. 
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.

   download locatiegids

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Als allround schoonheidsspecialist kun je gaan werken bij een schoonheidssalon, spa, saunacenter, beauty- of welnesscentrum, parfumerie of op een cruiseschip of als vertegenwoordiger/ trainer van een cosmeticamerk. Je kunt ook leiding geven in een schoonheidssalon of een eigen schoonheidssalon starten. Je kunt je met je specialisaties onderscheiden naar de klant toe en/of samenwerken met gezondheidscentra en/of (para)medici. Je kunt ook doorstuderen.

   Het beroep allround schoonheidsspecialist

   Als allround schoonheidsspecialist voer je behandelingen uit gericht op de verzorging van gezicht en lichaam en de cosmetische verzorging van handen en voeten. Denk aan het geven van een massage, reinigen van de huid, ontharen, verven van wimpers/wenkbrauwen of het verwijderen van onzuiverheden. Daarnaast voer je additionele behandelingen gericht op huidverbetering uit op lichaam en/of gelaat en specialistische behandelingen, zoals acne, huidverbeteringsmassage (bindweefsel/ pincements) of shiatsu. Ook geef je bijvoorbeeld advies over thalassobehandelingen en afslankmethoden. Verder moet je leiding geven in een onderneming. Hierbij schakel je voortdurend tussen het uitoefenen van je vak en je ondernemerstaken.

   Omgaan met mensen is een belangrijk deel van je werk. Je bent klantvriendelijk, communicatief vaardig en zorgt dat klanten zich welkom voelen. Verder staan deskundigheid, systematisch en hygiënisch werken voorop in dit beroep. Daarnaast beschik je over een gezonde commerciële instelling. Je verkoopt immers behandelingen en producten! Als allround schoonheidsspecialist geef je leiding in een onderneming. Je stelt prioriteiten, maakt keuzes en treedt besluitvaardig op.

   Past dit beroep bij jou?

   Omgaan met mensen is een belangrijk deel van je werk. Je bent klantvriendelijk, communicatief vaardig en zorgt dat klanten zich welkom voelen. Verder staan deskundigheid, systematisch en hygiënisch werken voorop in dit beroep. Daarnaast beschik je over een gezonde commerciële instelling. Je verkoopt immers behandelingen en producten! Als allround schoonheidsspecialist geef je leiding in een onderneming. Je stelt prioriteiten, maakt keuzes en treedt besluitvaardig op.

  • Vervolgopleiding

   Doorstuderen

   Wil je verder leren, dan kun je doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld in de richting huidtherapie, diëtiek of fysiotherapie. Ook een Associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau) behoort tot de mogelijkheden.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Infoshop

   De Zadkine Infoshop is er voor iedereen die vragen heeft over (mbo)opleidingen, studiekeuze en vragen over studeren in het mbo. Bij de Zadkine Infoshop geven wij informatie en advies over alle mbo opleidingen binnen Zadkine en het maken van een passende studiekeuze. In onze manier van werken staat centraal ‘de juiste student op de juiste plaats in het mbo onderwijs’. Een passende en weloverwogen studiekeuze, is de basis voor een succesvolle studieloopbaan. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

   Lees meer over de Zadkine Infoshop

  • Meeloopdagen

   Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over Meeloopdagen

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Drie keer per jaar organiseren we Open dagen op onze locaties. Je kunt dan een kijkje nemen in de school om de sfeer te proeven en alles te weten komen over de opleidingen die je er kunt volgen. Studenten en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. En ben je enthousiast? Dan kun je je direct aanmelden! Lees meer over Open dagen

   Schrijf je in voor de Open dagen

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleiding? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Leuk: in de praktijk!

 • Prachtige nieuwe praktijklokalen voor Uiterlijke verzorging 
 • Lees meer: onze studenten houden hun ervaringen bij op het Zadkine blog.

   

   

 • Kennismaken met...

  Kelsey

  ‘Mijn drijfveer: mensen mooi maken!’

  Mbo Allround schoonheidsspecialistKelsey van der Waal (19) kan geen mens meer aankijken zónder op zijn/haar huid te letten. Beroepsdeformatie noem je zoiets en het ontstaat vooral bij mensen die helemaal opgaan in hun opleiding of beroep. Als enthousiaste, (bijna) afgestudeerde allround schoonheidsspecialist is er voor haar geen ontsnappen aan.

  Drie jaar heeft ze over haar studie gedaan. Precies de tijd die er staat voor de niveau 4-opleiding tot Allround schoonheidsspecialist. En met elk nieuw studiejaar en iedere nieuwe stageperiode groeide het besef dat een baan in de uiterlijke verzorging echt haar ding is. Een roeping bijna, als je haar zo vol lof hoort praten over het vak. “Mijn drijfveer: mensen mooi maken en zelfverzekerder over hun uiterlijk. Uiteindelijk het liefst in mijn eigen salon aan huis.”

  Tijdens het ondernemingsplan dat ze in zowel het tweede als derde leerjaar moest schrijven, heeft ze precies geleerd hoe dat moet en waar je allemaal op moet letten. Kelsey: “Geen gemakkelijke opdracht, maar wel cruciaal wanneer je ooit voor jezelf wilt beginnen. Zo leer je onder andere bepalen hoe je je onderscheidt van de concurrentie, wie je doelgroep is en hoe je deze het best kunt bedienen.”

  Daarnaast heeft ze vooral veel vakinhoudelijke kennis opgedaan. Over massages bijvoorbeeld, “dat veel meer is dan een beetje kneden”. Maar ook hoe je verschillende huidtypes het beste kunt behandelen en met welke producten.

  Moeilijk? “Mwoah, valt mee”, zegt ze. “Voordat je in het eggie aan de slag gaat, train je bepaalde handelingen eerst in een veilige omgeving. Want je gaat natuurlijk niet iemands acné met naalden behandelen als je dat nog nooit onder begeleiding hebt geoefend.”

  Wel zijn de studenten vaak elkaars proefkonijn. Zo heeft ook Kelsey al een aantal keren massages gegeven aan en ontvangen van klasgenoten. Wel zo handig, want daardoor weet ze nu precies hoe ze de klanten bij haar oude stageadres en inmiddels huidige werkgever Crystal Sun & Beauty moet verwennen.
 • bol - niveau 4
  • Start:augustus
  • Crebonummer:23159
  • Duur:3 jaar
  Cookies

  Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.