Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Alvast mbo

Gezakt voor je vmbo-tl examen, maar hoef je nog slechts één of twee vakken met een voldoende af te sluiten? Meld je dan aan voor Alvast mbo. Zo kun je toch aan je mbo-opleiding beginnen en tegelijkertijd je vmbo-tl-diploma halen. Je hoeft dan geen jaar over te doen.

Hoe werkt Alvast mbo?
Alvast mbo
Studeren en je vmbo-diploma halen

Studeren en je vmbo-diploma halen

Met Alvast mbo kun je ‘s avonds je vmbo-tl diploma halen bij het volwassenenonderwijs (VAVO). Overdag begin jij gewoon met je mbo-opleiding. Als je je vmbo-tl diploma haalt én goede cijfers haalt op het mbo, dan stroom je meteen door in het tweede jaar van je mbo-opleiding op niveau 3 of 4.

Alvast mbo is een samenwerking tussen Zadkine, Albeda en VAVO Rijnmond College.

Studiekeuzecentrum

Dé plek voor al jouw vragen over studiekeuze

Hulp nodig bij aanmelding? Of bij het maken van een studiekeuze? Whatsapp, bel, mail ons of kom langs. We zijn telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Een studiekeuzegesprek kan op alle werkdagen worden ingepland. 

Geen Alvast mbo?

Kan of wil je Alvast mbo niet volgen? Het belangrijkste is om alsnog een vmbo-diploma te behalen. Bijvoorbeeld door het jaar opnieuw te volgen. Lukt dat niet, dan is er een alternatief. Volg een mbo-opleiding op niveau 1 bij het Startcollege. Deze entreeopleiding duurt 1 jaar. Hierna kun jij werken als assistent of kun je doorstromen naar niveau 2.

Lees meer over alle entreeopleidingen op het Startcollege en kijk wat bij jou past.

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan