StudieMatch
Zoeken
Menu

Handhaver, Toezicht en Veiligheid

School & Stage (BOL)

Student Handhaver Toezicht en Veiligheid poseert in uniform.
Studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid doen praktijkoefening.
Studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid lopen rond op Campus in uniform.
Twee studenten HTV in school

In het kort

Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je grijpt in als mensen dat niet doen. Bijvoorbeeld als iemand fout parkeert, herrie maakt op straat of vernielingen pleegt. Zelf blijf je rustig, maar je zorgt ook dat de ander rustig blijft. Kies je voor het keuzedeel Politie? Dan vergroot je je kansen op een carrière bij de politie.

Ben je enthousiast, meld je dan vooral aan. 

Let op! Onze opleiding zit voor komend schooljaar helaas vol. Wel kun je je vanaf september 2023 aanmelden voor het schooljaar 2024/2025.

Over jouw opleiding

Om straks bij Handhaving of Politie te werken is het belangrijk dat je goed met allerlei mensen omgaat. Tijdens deze opleiding leer je daar alles over. Bijvoorbeeld hoe je het beste praat met iemand die iets strafbaars doet. Je leert hoe je rustig blijft en wat je doet om iemand anders ook rustig te houden. En hoe je snel in de gaten krijgt wat er precies aan hand is. Je besteedt ook veel aandacht aan sport, want het is belangrijk om fit te zijn.

Je leert het ook door het echt te doen. Daarom loop je per schooljaar negen weken stage bij een afdeling Handhaving van een gemeente. De straat op, om in te grijpen als iemand te veel herrie maakt of de auto op de stoep parkeert.

Wat ga ik doen?

De vakken die je volgt, staan allemaal in het teken van het behalen van je HTV-diploma, je BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) -certificaat en de verbetering van je kansen bij een sollicitatie bij Handhaving of Politie.

Stage lopen

Het echte werk ontdek je tijdens je stage. Zo loop je in je eerste en tweede schooljaar negen weken stage bij Handhaving.

Door onze goede samenwerkingen met de politie en verschillende gemeenten, is jouw stageplek gegarandeerd!

Locatie

De Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet (2014). Hier is een prachtige sporthal - met dojo en klimwand-, waar we vaak gebruik van maken. We sporten ook vaak buiten, of marcheren rondom ons gebouw. Buiten kun je praktijkoefeningen doen in de Praktijkstraat, bijvoorbeeld bij onze eigen bushalte. Onze bereikbaarheid is top. We hebben genoeg plaats om de auto te parkeren (gratis) en je fiets kan in de overdekte fietsenstalling. Kom je met het openbaar vervoer? Metrostation Zalmplaat ligt vlak naast de campus. 

Aan het werk

Als je klaar bent met deze opleiding kun je op verschillende plekken aan het werk. Bijvoorbeeld als handhaver of als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) bij een gemeente, bij de RET of bij Staatsbosbeheer. Andere studenten gaan aan de slag bij de douane op Rotterdam Airport of Schiphol. Omdat we veel samenwerken met gemeenten en bedrijven in de regio Rotterdam, is de overstap naar werk gemakkelijker.

Je werkt op verschillende plekken (bijvoorbeeld in het centrum van de stad, woonwijken of bij grote feesten). Het zijn plaatsen waar veel mensen zijn. Je loopt rond in je uniform en houdt in de gaten of alles goed verloopt. Als mensen zich niet aan de regels houden, grijp je in. Je helpt ook mensen, bijvoorbeeld door ze de weg te wijzen of bij het oversteken.

carriere bij de politie

Wil je bij de politie aan de slag? We werken in deze opleiding nauw samen met de politie.

Studenttevredenheid

Deze opleiding
7.4
Landelijk gemiddelde
7.1

Percentage geslaagde studenten

Deze opleiding
82%
Landelijk gemiddelde
73%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Je behaalt je mbo niveau 3 diploma. Stroom hiermee door naar een niveau 4 opleiding om jezelf verder te ontwikkelen!

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Beperkt aantal plaatsen

Wil je deze opleiding volgen? Wees er snel bij, want voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (dit heet Numerus Fixus). In het eerste studiejaar kunnen maximaal 54 studenten de opleiding starten.

Hoe sneller je je dus aanmeldt, hoe groter de kans op een plek. We wijzen de plekken namelijk toe op volgorde van aanmelding.

Is het maximum aantal studenten bereikt, dan is er de mogelijkheid dat je op een wachtlijst komt. Je maakt nog kans, maar je kunt ook verder kijken naar andere opleidingen binnen Zadkine.

Alle toelatingseisen

Kom langs

Wil je sfeer proeven op onze locatie en kennismaken met studenten & docenten? Kom dan bij ons langs. Kies een van onderstaande mogelijkheden. Je bent van harte welkom!

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie