Zoeken
Menu
StudieMatch

Handhaver toezicht en veiligheid

School & stage (BOL)

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

In het kort

Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je grijpt in als mensen dat niet doen. Bijvoorbeeld als iemand fout parkeert, herrie maakt op straat of vernielingen pleegt. Zelf blijf je rustig, maar je zorgt ook dat de ander rustig blijft. Kies je voor het keuzedeel Politie? Dan kom je met je diploma in aanmerking voor een niveau 4 functie bij de Politie!

Je kunt je hiervoor niet (meer) aanmelden

Over jouw opleiding

Om straks bij Handhaving of Politie te kunnen werken is het belangrijk dat je goed met allerlei mensen kunt omgaan. Tijdens deze opleiding leren we je daar alles over. Bijvoorbeeld hoe je het beste kunt praten met iemand die iets strafbaars doet. Je leert hoe je rustig blijft en wat je kunt doen om iemand anders ook rustig te houden. En hoe je snel in de gaten kunt krijgen wat er precies aan hand is. Je besteed ook veel aandacht aan sport, want het is belangrijk om fit te zijn.

Je leert het ook door het echt te doen. Daarom loop je per schooljaar negen weken stage bij een afdeling Handhaving van een gemeente. De straat op, om in te grijpen als iemand te veel herrie maakt of de auto op de stoep parkeert.

Kies je voor het keuzedeel Politie? Dan duurt de opleiding drie jaar en loop je in het tweede en derde jaar stage bij de Politie. Je volgt hierna de sollicitatieprocedure bij de Politieacademie. Als je aangenomen wordt, dan verkort je je opleiding aan de Politieacademie!

Wat ga ik doen?

De vakken die je volgt, staan allemaal in het teken van het behalen van je HTV-diploma, je BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) -certificaat en de verbetering van je kansen bij een sollicitatie bij Handhaving of Politie.

Stage lopen

Het echte werk ontdek je tijdens je stage. Zo loop je in je eerste en tweede schooljaar negen weken stage bij Handhaving. Kies je voor de richting Politie? Dan duurt je opleiding 3 jaar en loop je in het tweede en derde jaar ook stage bij de politie.

Door onze goede samenwerkingen met Politie en verschillende Gemeenten, is jouw stageplek gegarandeerd!

Locatie

De moderne gebouwen aan het Campusplein (opgeleverd in 2014) zijn van alle gemakken voorzien om te kunnen leren, wonen, sporten en werken. Op het Campusplein bevindt zich de mooie Veiligheidsacademie. Deze is uitstekend bereikbaar, ongeveer 2 minuten lopen vanaf metrostation Zalmplaat. In de directe omgeving van de school is voldoende openbare parkeerruimte beschikbaar. Er is een overdekte fietsenstalling aanwezig.

Aan het werk

Bij Zadkine werken we veel samen met gemeenten en bedrijven in de regio Rotterdam. Als je klaar bent met deze opleiding kun je op verschillende plekken aan het werk. Bijvoorbeeld als handhaver of als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) bij een gemeente, bij de RET of bij Staatsbosbeheer. Andere studenten gaan aan de slag bij de douane op Rotterdam Airport of Schiphol.

Je werkt op verschillende plekken (bijvoorbeeld in het centrum van de stad, woonwijken of bij grote feesten). Het zijn plaatsen waar veel mensen zijn. Je loopt rond in je uniform en houdt in de gaten of alles goed verloopt. Als mensen zich niet aan de regels houden, grijp je in. Je helpt ook mensen, bijvoorbeeld door ze de weg te wijzen of bij het oversteken.

carriere bij de politie

Wil je bij de politie aan de slag? We werken in deze opleiding nauw samen met de politie.

Studenttevredenheid

Deze opleiding
7,9
Landelijk gemiddelde
7,5

startsalaris

Deze opleiding
€ 10,01
Landelijk gemiddelde
€ 10,01
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via de contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Wil je sfeer proeven op onze locatie en kennismaken met studenten & docenten? Kom dan bij ons langs. Kies een van onderstaande mogelijkheden. Je bent van harte welkom!

Veiligheidsacademie

Receptie

Heb je vragen over een opleiding? Neem dan gerust contact op!

contact met Zadkine Veiligheidsacademie