StudieMatch
Zoeken
Menu

Beveiliger 2 Gemeente Rotterdam

Werk & School (BBL)

In het kort

Jouw werkgever Gemeente Rotterdam zorgt samen met Zadkine Veiligheidsacademie dat jij je verder ontwikkelt. Je leert risico's te signaleren en calamiteiten te voorkomen. Daarnaast ben je behulpzaam en zorg je ervoor dat je tijdig ingrijpt wanneer zaken dreigen te escaleren. Meld je nu aan om je Beveiliger 2 diploma te behalen!

Belangrijk te weten:

  1. Op het aanmeldformulier staat locatie Campusplein 16 te Hoogvliet vermeld. In de praktijk worden de lessen alleen fysiek op de locatie van gemeente Rotterdam gegeven.
  2. De opleiding start op woensdag 28 september 2022 en niet zoals staat vermeld bij het aanmelden 1 augustus 2022.

Over jouw opleiding

Je bent werkzaam in de beveiligingsbranche en ontwikkelt je met deze opleiding verder. In 52 weken behaal je jouw diploma Beveiliger, niveau 2.

Je volgt de lessen op locatie bij gemeente Rotterdam. Vanuit het opleidingsteam is een coördinerend docent als vakdocent bij het opleidingstraject betrokken. Deze docent speelt een belangrijke rol in de begeleiding gedurende jouw studie.

Tijdens de opleiding werk je bij je werkgever Gemeente Rotterdam. Dit noemen we Beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens de BPV voer je diverse opdrachten uit. Je wordt daarin begeleid door een praktijkopleider van je werkgever.

Wat je gaat doen ...

Tijdens de opleiding ben je bezig met drie kerntaken:

  • je signaleert risico’s en neemt preventieve maatregelen;
  • je treedt repressief op;
  • je voert dienstverlenende taken uit.

De examens en het onderwijs richten zich op de kerntaken en werkprocessen en kennis, vaardigheden en (beroeps)houding die je nodig hebt om de werkprocessen te kunnen uitvoeren.

Het programma

We combineren traditionele fysieke lessen met het studeren in een digitale omgeving. 

De wet bepaalt hoeveel begeleide lesuren je moet volgen en hoeveel uren je stage loopt. Voor de opleiding Beveiliger - Gemeente Rotterdam is dat:

200 uur begeleide onderwijstijd

In deze tijd volg je lessen en neem je deel aan praktijkgerichte projecten, opdrachten, presentaties en simulaties.

650 uur Beroepsgerichte Praktijk Vorming (BPV)

Tijdens de BPV, de praktijkstage, leer je de praktijk kennen door te werken en opdrachten uit te voeren in een erkend leerbedrijf. Dit is bij je eigen werkgever.

Jouw locatie

De fysieke lessen vinden plaats op een locatie van gemeente Rotterdam. Je hoort van jouw werkgever de locatiegegevens.

Examinering

Je doet op verschillende momenten tijdens de opleiding examens.

Bij de examinering laat je zien dat je de kerntaken vakbekwaam kunt uitvoeren. Ook toon je jouw algemene ontwikkeling aan door examinering in de vakken Nederlands, rekenen en de keuzedelen.

Veiligheidsacademie Maatwerk

Adviseur Maatwerk

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met de Veiligheidsacademie.