Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Masterclass parelsknopen

Cursus of training

In het kort

De techniek van het parel knopen komt elke (aankomende) juwelier en goudsmid wel tegen bij het uitoefenen van zijn of haar beroep. Het is een tijdrovende klus en vraagt om nauwkeurig en netjes werken. Deze masterclass parelsknopen behandelt alle ins en outs van het professionele rijgen en knopen van parels en andere kralen.

Heb je personeel die je het knoopwerk laat doen, maar missen zij nog de bredere kennis die hiervoor nodig is? Of wil je zelf de puntjes op de i zetten?

Schrijf je dan snel in voor deze eendaagse masterclass.

Over de masterclass

Als eerste worden alle technieken en informatie over het parels knopen besproken. Daarna ga je aan de slag met de diverse manieren en technieken die je in de praktijk nodig hebt. Van het klassieke knoopwerk op zijde tot en met op staaldraad en elastiek. Alle technieken worden behandeld inclusief het probleem oplossen, kralen doorboren, noodreparaties, (eenvoudige) reparaties aan sluitingen en nog veel meer. Verder is er de gelegenheid tot het stellen van vragen en daar gaan we, indien nodig, ook mee aan de slag. Deze masterclass is ontwikkeld door Lisette Reijns.

Het programma

  • Knopen
  • Gebruik van de naald
  • Parels inlakken
  • Met ijzerdraad werken
  • Met elastiek werken
  • Praktijkvoorbeelden

Daarnaast worden er diverse technieken behandeld zoals het gebruik van aparte sluitingen bijvoorbeeld bajonet, steeksluiting en schroefsluiting, naast de verschillende manieren van afhechten. Na het volgen van deze masterclass ontvang je een officieel certificaat.

Locatie en cursusdata

Locatie: Schoonhoven
Duur: 1 les
Lesdatum 2024-2025: 22 november 2024
Lestijd: vrijdag van 9.15 uur tot 16.15 uur

Dit kun je na deze masterclass

Het op de juiste wijze aannemen van een parelsnoerreparatie. Zelfstandig een parel of ander snoer knopen met de diverse aanzettechnieken. Het op de juiste wijze uitboren van een parel, het verschil tussen de diverse rijggarens. Hoe je verschillende gaten in een snoer goed kunt knopen. Een elastieken armband maken die niet los gaat. Je herkent de diverse sluitingen, inlak- en knijpballen en andere fournituren en deze toepassen in je knoopwerk.

Wat kost deze masterclass?

Cursusprijs 2024-2025 1 les van 6 uur: € 150,00

Lunch: € 15,-

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Vakschool Schoonhoven
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan