Zoeken
Menu
StudieMatch

Introductieworkshop Goudsmeden

Cursus of training
Introductieworkshop Goudsmed in Schoonhoven
Docenten Goudsmeden Femke Toele en Wendy van Buren
Kom kijken of Goudsmeden iets voor jou is
Goudsmid en docent Femke Toele

In het kort

Denk jij erover te starten met de opleiding of cursus tot goudsmid? Of lijkt je leuk om ‘gewoon voor een dagje’ achter de werkbank van een goudsmid te kruipen? Tussen alle gereedschappen in een van de praktijklokalen van Vakschool Schoonhoven is het aanlokkelijk om zelf aan de slag te gaan. In deze workshop ontdek je of jij van deze hobby of interesse méér wilt maken. 

Tijdens de workshop maak je kennis met de basistechnieken van het goudsmeden. In een dagdeel maak je een zilveren hanger met edelsteen. Je gaat niet met lege handen naar huis!

Over jouw cursus

Zadkine Vakschool Schoonhoven biedt jou de mogelijkheid om te ontdekken of het vak van goudsmid bij je past. Een vak waarin jij je creativiteit kwijt kan! Deze workshop is jouw eerste kennismaking met zagen, boren, vijlen, monteren, afwerken en het plaatsen van een edelsteen. Je ontdekt welke techniek komt kijken bij het vervaardigen van een sieraad. Ook leer je verschillende gereedschappen kennen en weet je waar ze voor gebruikt worden.

Je zit in een groep, begeleid door een vakdocent, met geïnteresseerden voor zowel de cursus, de branche erkende opleiding Goudsmeden als de mbo-voltijd opleiding. Terwijl jij werkt aan je sieraad, wordt er veel informatie over de opleiding en cursus verstrekt .

Het programma

Deze workshop duurt 3 uur. Je kunt je individueel inschrijven, maar ook met een groepje. De workshop wordt begeleid door een van de vakdocenten van Zadkine Vakschool Schoonhoven. Je zal zien: het enthousiasme werkt aanstekelijk! Meld je aan!

Locatie en cursusdata

De workshop kan een aantal keer per jaar gevolgd worden in Schoonhoven. In schooljaar 2020/2021 kan dat op de vrijdagochtend 11 december 2020, 5 februari 2021, 26 maart 2021 of 18 juni 2021. De workshop start om 9.00 en duurt tot 12.15 uur.

Dit kun jij na deze cursus

Na het afronden van deze introductieworkshop ga jij naar huis met een zelf vervaardigd zilveren hanger met edelsteen. En je hebt ontdekt of je wilt starten met goudsmeden. Je hebt veel informatie en uitleg gekregen. Misschien schrijf je je zelfs direct in voor onze Branche Erkende Opleiding tot goudsmid. Misschien past een dagdeel cursus je beter? Of ga je voor de voltijd mbo-opleiding als vervolg op voortgezet onderwijs? Alles is mogelijk! Je bent van harte welkom! En natuurlijk biedt Zadkine Vakschool Schoonhoven ook dáárna weer vele cursussen om je te specialiseren.

Dit vinden cursisten

Reviews volgen

Wat kost deze cursus?

Deze workshop kost € 65 en dat is inclusief materiaal. Je maakt gebruik van het gereedschap dat op de locatie aanwezig is.

Ellen Leeuwenburgh

Aanspreekpunt Cursus & Training

Ellen houdt zich bezig met alle aanvragen & informatievoorziening rondom Cursus & Training

Ellen Leeuwenburgh Cursus & Training