Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Branche-erkende opleiding Uurwerkhersteller kleinwerk

Cursus of training

Over jouw cursus

Tijdens de opleiding Uurwerkhersteller word je uitgedaagd in fijne techniek. In vier jaar tijd, waarvan je de eerste drie jaar op school volgt en in het vierde jaar bij een stagebedrijf werkt, leer je alles over uurwerken. Je leert opdrachten aannemen en welke prijs je daarvoor berekent. Jij vertelt jouw klant straks van alles over stijl, herkomst en de waarde van het uurwerk.

De cursus bereidt jou voor om in het vakgebied aan het werk te gaan. Technische kennis, oog voor detail en fijne handvaardigheid zijn een voorwaarden om een goed uurwerkhersteller te zijn. De eerste twee jaar van de opleiding staan in het teken van vakvaardigheid aanleren. Dat betekent: veel oefenen. Daarna ga je zelfstandig praktijkopdrachten uitvoeren. Je bereidt het examen, de zogenoemde Proeve van Bekwaamheid, voor.

In het 4e jaar sluit je de opleiding af met 40 werkdagen in een branche erkend leerbedrijf. Je bouwt hierin ook meteen een netwerk op. Na de stage behaal je het Certificaat ‘Repareren van horloges’.

Tijdens deze branche-erkende opleiding leer je over fijnmechanische bewerkingen van het uurwerk.
Tijdens deze branche-erkende opleiding leer je over fijnmechanische bewerkingen van het uurwerk.

Het programma

Deze opleiding duurt 4 jaar. De eerste twee jaar van deze opleiding zijn vooral praktijkgericht. Je volgt lessen Praktijk horloges, Technologie, Gangen en regelorganen en Elektrische uurwerken. In het derde jaar voer je zelfstandig opdrachten uit. De Proeve van Bekwaamheid wordt voorbereid en gemaakt. Deze vormt de afsluiting van het schoolgedeelte.

Je ontwikkelt veel vaardigheid en krijgt inzicht. Ook krijg je vakken als materiaalkennis, raderwerken en slagwerken en vaktekenen 2D en 3D. Je leert over fijnmechanische bewerkingen, maar ook over de herkomst, geschiedenis en stijl van horloges.

Het vierde jaar bestaat uit 40 werkdagen stage, ook wel Beroeps Praktijk Vorming genoemd. Dit achter de rug en geslaagd? Dan behaal je het branche erkende Certificaat ‘Repareren van horloges’. Je hebt aangetoond om als uurwerkhersteller aan de slag te kunnen gaan.

Locatie en cursusdata

Locatie: Schoonhoven
Duur: 4 jaar
Startdatum 2024-2025: maandag 9 september 2024 VOL! Na inschrijving wordt u op een wachtlijst geplaatst.
Lestijden: maandag van 14.00 tot 22.00 uur
Ook thuis werk je aan je opleiding: ongeveer twee dagen per week besteed je aan de theorie en praktijk.

Wat kost deze cursus?

Kosten opleiding 2024-2025: € 3.650,00 per jaar
Kosten gereedschap: ongeveer € 1.400,00
Vanzelfsprekend heb je als uurwerkhersteller gereedschap nodig. Een groot deel hiervan is een investering op lange termijn.

Ellen Leeuwenburgh

Aanspreekpunt Cursus & Training

Ellen houdt zich bezig met alle aanvragen & informatievoorziening rondom Cursus & Training

Ellen Leeuwenburgh Cursus & Training
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Vakschool Schoonhoven
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan