Zoeken
Menu
StudieMatch

Luchtvaartdienstverlener

School & stage (BOL)

leerling stewardess zadkine
leerling zadkine stewardess
opleiding luchtvaartdienstverlener zadkine
Stewardess

In het kort

Door een gastvrije ontvangst op een luchthaven of in het vliegtuig kijken jouw passagiers positief terug op hun reis. Jij creëert een toffe herinnering voor jouw gasten! Houd jij van een levendige omgeving en een internationale vibe? Lees dan verder.

Over jouw opleiding

Veiligheid is erg belangrijk in de luchtvaartwereld. Daarom geven we veel aandacht aan dit onderwerp. We oefenen bijvoorbeeld met rollenspellen en leren je alle veiligheidsregels. Het is handig als jij mensen goed kan inschatten en dat je flexibel bent, zodat je goed kunt reageren op een onverwachte gebeurtenis. Wij beschikken over onze eigen Zadkine vliegtuig waar je veel kan oefenen. 

Create new memories

Houd je zelf ook van reizen? En vind je het leuk om mensen met verschillende nationaliteiten en culturele achtergronden te ontmoeten? Dan ben je hier op je plek. Je leert om iedereen vriendelijk en gastvrij te helpen op de luchthaven en in het vliegtuig. En zo maak jij mooie herinneringen voor je passagiers/gasten én voor jezelf.

Internationale werkomgeving

Als steward(ess) ontmoet je mensen uit verschillende landen. Handig dus als jij veel talen spreekt. Tijdens deze opleiding krijg je naast Nederlands ook Engels, Duits, Frans en Spaans.

Wat ga ik doen?

Je krijgt tijdens je opleiding twee keer de kans om stage te lopen en dus echt mee te maken wat het beroep inhoudt. Via de lessen op school kun je je hier goed op voorbereiden. Naast de verplichte vakken mag je zelf nog een keuze maken in de vakken die je wilt volgen. Deze keuzedelen kun je online volgen, zodat je dit op je eigen tijdstip kunt doen. Aan het begin van de opleiding laten we je zien uit welke onderwerpen je kunt kiezen.

Stage lopen

Je eerste stage loop je bij een hotel in Nederland. Tijdens je tweede stage doe je ervaring op bij luchtvaartmaatschappijen en afhandelaars zoals KLM, Menzies, Cityjet en Aviapartner op Rotterdam The Hague Airport of Amsterdam Airport Schiphol. Of je kunt stage lopen bij een hotel in het buitenland.

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Super cool: wij hebben een échte vliegtuigcabine op onze locatie staan. In deze cabine krijg je les en kun je goed oefenen. Locatie Benthemplein ligt in Rotterdam Centrum, vlakbij het Hofplein en Centraal Station. De locatie is goed bereikbaar met tram, trein bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende Coolsingel. Als je binnenkomt ervaar je meteen het praktijkgerichte karakter van onze opleidingen.

Aan het werk

Als je je diploma hebt gehaald, kun je aan het werk als grondsteward(ess) of als cabinesteward(ess).

Grondsteward/grondstewardess

Je werkt op de luchthaven en je helpt bijvoorbeeld passagiers bij het inchecken of je begeleidt passagiers die extra ondersteuning nodig hebben.

Cabinesteward/cabinestewardess

Je werkt in een vliegtuig. Je controleert bijvoorbeeld of alle materialen in de cabine en de keuken aanwezig zijn en je verzorgt en informeert de passagiers tijdens de vlucht.

Doorstroom naar hbo

Deze opleiding
18%
Landelijk gemiddelde
15%

Studenten met diploma aan het werk

Deze opleiding
94%
Landelijk gemiddelde
86%
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Na deze opleiding is het mogelijk om door te stromen naar het hbo maar er zijn niet veel hbo-opleidingen die goed aansluiten op de opleiding Dienstverlening in de luchtvaart. Eigenlijk is de opleiding zo gemaakt dat je direct na het behalen van je diploma kan gaan werken bij een luchtvaartmaatschappij, een afhandelingsbedrijf of een luchthaven.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). Je hebt meer kans om geplaatst te worden als je je vroeg in het jaar aanmeldt. Maar we kijken ook naar de uitslag van de verplichte intake-activiteiten (lees hier meer over onder het kopje inschrijfprocedure).

Voor schooljaar 2020/2021 zijn er 60 plaatsen beschikbaar. Tot 1 april 2021 is minimaal 50% van de opleidingsplaatsen gereserveerd voor schoolverlaters uit het voortgezet onderwijs. Wil je deze opleiding volgen? Meld je dan snel aan. 

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Remco Nefs

Studieloopbaanbegeleider Zadkine Travel en Leisure

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Remco Nefs.