StudieMatch
Zoeken
Menu

Assistent Dienstverlening Uiterlijke Verzorging

School & Stage (BOL)

dienstverlening in beauty & fashion bij Zadkine Startcollege
dienstverlening en uiterlijke verzorging bij Zadkine Startcollege

In het kort

Onze opleiding Assistent dienstverlening en uiterlijke verzorging geeft je een mooie basis. Zeker als je richting het kappersvak wilt, dan zit je met deze opleiding goed. Uiteraard ook voor andere beroepen in de uiterlijke verzorging.

Voor iedereen die op mbo niveau 1 wil starten om door te gaan in de uiterlijke verzorging: meld je aan!

Over jouw opleiding

Ben je altijd met het uiterlijk bezig en werk je graag met je handen? Dan is Assistent dienstverlening en uiterlijke verzorging zeker iets voor jou.

We bieden je gezellige praktijklessen aan. Daar ga je met huid en haar werken. Met een muziekje aan ga je aan de slag op oefenhoofden en op elkaar. Daarnaast leer je de theorie van alles wat met dienstverlening en uiterlijke verzorging te maken heeft.

Wat ga ik doen?

Tijdens de opleiding krijg je theorie- en praktijklessen. Daarnaast krijg je de basisvakken Nederlands, rekenen, burgerschap en keuzedelen. Onderwerpen tijdens deze lessen zijn bijvoorbeeld de gezondheidszorg, gezonde voeding, lichaamsverzorging, EHBO en veilig werken.

Tijdens de praktijk werk je vaak op een oefenhoofd. Denk hierbij aan permanenten, watergolven en föhnen. En ja, je gaat ook lekker op elkaar oefenen met haren stijlen, tangen en vlechten.

Stage lopen

Bij de opleiding loop je stage. Dat kan bij bedrijven zoals kapsalons, zonnebankstudio’s en sauna’s. Zolang het maar te maken heeft met uiterlijke verzorging.

Je zoekt zelf een stageplek. Dit kan via onze app Hiretime of je zoekt daar buiten. Tijdens de stage pas je toe wat je tijdens de entreeopleiding Assistent dienstverlening en uiterlijke verzorging hebt geleerd. 

Locatie

De entreeopleiding Assistent dienstverlening en uiterlijke verzorging wordt op locatie Capelle aan den IJssel van Zadkine Startcollege gegeven.

Belangrijk dat je een goed gevoel hebt! Handig dus als je naar één van onze open dagen of het zomerevent komt, omdat je zo de sfeer zelf proeft. Misschien heb je al genoeg aan onderstaande informatie:

Over locatie Capelle aan den IJssel

  • Goed bereikbaar met ov
  • Dichtbij winkelcentrum De Terp; handig voor de snelle boodschap
  • Eigen koffiecorner met warme drank, snack of een broodje
  • Kleinschalig van opzet met een relaxte sfeer

Aan het werk

Als je bent geslaagd, dan heb je je diploma mbo niveau 1! Je kunt dan werken als assistent in bijvoorbeeld een kapsalon of beautysalon. Of … je stroomt door naar een volgend niveau.

Vervolgopleidingen

Binnen één schooljaar heb jij je mbo niveau 1 diploma. Je kunt dan binnen Zadkine doorstromen naar niveau 2 de opleiding kapper en soms zelfs naar niveau 3 kapper of schoonheidsverzorging.

Assistent dienstverlening Zadkine
Assistent dienstverlening Zadkine

Veelgestelde vragen

Kom langs

Het beste is afgaan op je gevoel! Kom sfeer proeven en kennismaken met onze docenten en studenten tijdens een open dag of op ons zomerevent. Je ziet dan gelijk welke beroepsopleidingen wij hebben én wat jij er aan hebt. Tot snel!

Jolanda van Ruijven

Docent Zadkine Startcollege

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Jolanda!

Jolanda van Ruijven, docent Zadkine Startcollege