Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Junior Hairstylist (Kapper)

School & Stage (BOL)

Student Kapper mbo Zadkine
Knippen in de kapsalon mbo opleiding
Student bezig met kapsel mbo
Student bezig met kapsel mbo
Student Kapper

In het kort

Sta je te popelen om je eerste stappen te zetten in de kapperswereld? Met de opleiding Junior Hairstylist beheers jij na afloop de basis van het vak. Je weet als geen ander waar een professioneel salon aan moet voldoen. Van de klant een warm welkom geven tot ervoor zorgen dat de salon er spik en span uitziet. Klaar voor de volgende klant! Collega’s kunnen altijd bij jou terecht voor wat extra hulp. Je weet hoe je ze het beste kan assisteren en -zodra je meer ervaring hebt- mag je vaak ook behandelingen uitvoeren. In deze 1-jarige opleiding maak je kennis met verschillende vaardigheden, zoals knippen, kleuren en föhnen.

Verspreid over het jaar nemen we je mee in verschillende modules. Daardoor heb je veel variatie én kun je bij het succesvol afronden doorstromen naar de vervolgopleiding Hairstylist dame of Hairstylist heer. Ook is het mogelijk deze opleiding te volgen i.s.m. PVNL. Dan word je vooral getraind in een van hun salons, terwijl je daarnaast naar school gaat.

Over jouw opleiding

In 1 jaar leer jij alles over de basis van het kappersvak. Je volgt verschillende modules tijdens de opleiding, o.a. de klant ontvangen en de behandeling afronden, kleuren, knippen en föhnen.

De meeste tijd breng je door op school. Dat kan op de Campus in Hoogvliet zijn, maar ook in het centrum van Rotterdam. Beide locaties zijn goed te bereizen met het OV, modern en hebben mooie praktijklokalen en salons. Hier volg je theorie- en praktijklessen. Als jij in februari wil starten met jouw opleiding, dan bieden we dat exclusief nog aan op de Campus in Hoogvliet.

Je oefent in de salon op school met echte modellen. Bereid je familie en vrienden maar vast voor. Maar je krijgt ook klanten die je niet kent. Dat is spannend, maar zo bereid je jezelf echt goed voor op de praktijk. In de salon oefen je niet alleen de verschillende technieken, je geeft ook advies en je leert producten te verkopen.

Niveau 2 in 1 jaar, dat is snel!

Wil jij zo snel mogelijk je diploma behalen? Je kunt de opleiding Junior Hairstylist (Kapper) in 1 jaar behalen. Lukt dat niet, dan blijf je iets langer bij ons.

Wat ga ik doen?

Naast het aanleren van de behandelingen leer je nog veel meer. Zo leer je omgaan met klanten en je leert met welke producten hairstylisten werken. Ook wordt er ingezoomd op jouw social skills.

Stage lopen

Wekelijks ga je 5 dagen naar school en loop je één of meerdere periodes stage in dit eerste jaar. Wanneer je daadwerkelijk stageloopt, ben je 1 dag aan het werk bij je stageadres en ben je 4 dagen op school. Op je stageplaats voer je opdrachten uit die je van ons krijgt. Ook neem je, in overleg met het bedrijf, regelmatig zelf modellen mee naar stage én naar school. Dan kun je veel oefenen en goed laten zien wat je al kan. 

Het zoeken van een stageplaats doe je zelf, maar natuurlijk helpen we je hierbij. We leggen uit wat werknemersvaardigheden zijn, wat er van je verwacht wordt op stage en wat jij mag verwachten. We bieden verschillende vacatures aan en helpen je met je sollicitatiebrief.

Ben je nieuwsgierig geworden naar waar je stage kan lopen? Kijk dan op stagemarkt.nl. Hier vind je alle erkende leerbedrijven voor jouw opleiding.

Locaties

Kom je ook lekker studeren op de Campus in Hoogvliet? Dit is een kleinere locatie waar je studenten én docenten snel leert kennen. De locatie is heel modern, heeft een eigen salon en zit op twee minuten lopen vanaf metro Zalmplaat.

Of toch maar studeren in het centrum van Rotterdam? Deze pas verbouwde locatie is ook goed bereikbaar. Je kunt er van alles eten en doen. De sfeer op school is heel goed.

Op beide locaties kun je de opleiding Junior Hairstylist starten in september. Wil jij jouw opleiding starten in februari? Dat bieden we exclusief aan op de Campus in Hoogvliet.

Aan het werk

Daar sta je dan na 1 jaar. Een diploma als Junior Hairstylist op zak. Dit kun jij verwachten na je diploma.  

Het zal niet heel moeilijk zijn voor jou om werk te vinden. Je draait mee in een salon en werkt nauw samen met je collega’s. Onder begeleiding ben je dan ook bezig met knippen, kleuren en föhnen. En je zorgt ervoor dat de klant binnenkomt én wegloopt met de beste ervaring. Je weet precies hoe je jouw klanten in de watten legt!

Kans op werk

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Wil je verder in de haarverzorging? De vervolgopleiding Hairstylist voor dame of heer sluit goed aan op deze opleiding. Je kunt ook extra cursussen volgen die jij leuk vindt, zoals:

  • Visagie
  • Bruidskapsels
  • Nagelstyling

Ook interesse in het verzorgen van het gezicht en lichaam van klanten? Neem dan hier een kijkje bij de opleiding Schoonheidsspecialist (niveau 3).

Match

Hairstylist dame (kopjaar)

Wat zal ik doen met mijn haar? En kun jij me helpen voor de grote dag? Mensen vragen jou ook om raad voor die hele bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist dame kun jij straks zowel dames als heren adviseren en knippen. Heb jij het diploma Kapper op niveau 2 al op zak? En wil je doorstuderen? Meld je dan aan voor dit kopjaar. Je kunt dan het diploma van Hairstylist in één extra jaar halen. Jij wordt een echte specialist in dameskapsels. Bij dit kopjaar sta je drie of vier dagen in een salon en ga je één of twee dagen naar school. Op deze manier kun je werken en leren combineren. 

Match

Hairstylist heer (kopjaar)

Wat zal ik doen met mijn haar? Kun jij een hip, strak kapsel met matching baard verzorgen? Mensen vragen jou om raad voor bijzondere kapsels of technieken. Als Hairstylist heer kun jij straks zowel dames als heren adviseren en knippen. Heb jij het diploma Kapper op niveau 2 al op zak? En wil je doorstuderen? Meld je dan aan voor dit kopjaar. Je kunt dan het diploma van Hairstylist in één extra jaar halen. Jij wordt een echte specialist in herenkapsels. Bij dit kopjaar sta je drie of vier dagen in een salon en ga je één of twee dagen naar school. Op deze manier kun je werken en leren combineren. 

Match

Schoonheidsspecialist

Jij laat mensen stralen. Je werkt in een salon en helpt mensen met de verzorging van hun gezicht of lichaam. Je brengt bijvoorbeeld crèmes aan. Of je helpt klanten te relaxen door een massage te geven. Je werkt elke dag met veel verschillende mensen. En de klant is koning. We leren je ook hoe je zelf een salon begint.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de studiekosten? Hoe schrijf ik me in? Wat als ik niet aan de opleidingseisen voldoe? Je hebt vast veel vragen.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Angelique Wuyster

Docent Haarverzorging

Voor al jouw vragen over de opleidingen Haarverzorging

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Beauty & Fashion
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan