StudieMatch
Zoeken
Menu

Assistent dienstverlening in een sportomgeving

School & Stage (BOL)

Assistent dienstverlening in een sportomgeving
Assistent dienstverlening in een sportomgeving

In het kort

Vind jij stilzitten ook zo lastig? Houd je van sport- en spelactiviteiten? Lees dan vooral verder, want dan is deze mbo-1 opleiding wellicht helemaal jouw ding. Oh ja, je moet wel behulpzaam zijn én het leuk vinden om met alle soorten mensen - oud, jong, aardig en onaardig - om te gaan. 

Over jouw opleiding

De opleiding Assistent dienstverlening in een sportomgeving leidt op tot assisterende werkzaamheden binnen de sport op mbo niveau 1. Wat wij hebben gemerkt, is dat een deel van onze oud studenten een heel andere opleiding als vervolg kiest. Het meest belangrijke dat je bij onze opleiding leert, is: ontwikkelen. Bij ons ontdek je waar jij het beste past en waar je passie / kracht ligt. 

Uiteraard betekent het dat je naast jezelf ontdekken zeker de basisvaardigheden leert. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om met alle soorten mensen te werken. Denk aan kinderen, ouderen, mensen met een beperking en jongeren. Daarnaast moet je sporten natuurlijk wel leuk vinden. Je hoeft daar niet super goed in te zijn, maar een sportieve houding wordt wel van je verwacht. 

Dus: heb je plezier in sport & bewegen (binnen en buiten), vind je het leuk om met mensen om te gaan én wil je ontdekken wat nou echt bij jou past? Dan is deze entreeopleiding echt iets voor jou. 

Wat ga ik doen?

Tijdens deze mbo niveau 1 opleiding krijg je theorie- en praktijkvakken. Bij ons zijn de theoretische lessen in thema's verwerkt. Per thema wordt een item behandeld dat bij onze studenten past. Wat je in ieder geval krijgt, zijn Nederlands, Engels, rekenen, burgerschap en keuzedelen. Daarnaast krijg je het vak dienstverlening, dat aandacht besteed aan zorg, facilitair en welzijn & sport. Wat onwijs tof en leerzaam is, is dat je werkt aan projecten. Hierin komen de thema's en theorie terug die je hebt geleerd. 

Tijdens de praktijklessen leer je onder andere:

 • diverse binnen- en buitensporten;
 • gezondheid & vitaliteit;
 • veiligheid rondom sport(letsel);
 • hygiëne.

Wat wij het meest belangrijk vinden, is dat jij centraal staat. Het gaat om jouw doel en de successen die jij behaalt! Dat is de basis voor jouw vervolgstap naar werk of een vervolgopleiding.

Assistent dienstverlening in een sportomgeving bij Zadkine Startcollege

Stage lopen

Na ongeveer tien weken kijken wij samen of je toe bent aan stagelopen. Met jouw loopbaanbegeleider (lb) zoek je zelf naar een stageplek. Misschien weet je zelf een tof bedrijf en anders hebben wij veel leerbedrijven in ons bestand. Zo werken wij op onze locatie Capelle aan den IJssel met o.a. Sportief Capelle, Welzijn Capelle en Noes Fiolet Studio's.

Een praktijkonderdeel is dat jij activiteiten organiseert voor verschillende doelgroepen. Denk aan basisschool kinderen, ouderen en jong volwassenen. Het hangt van jouw stageplek af of alle praktijkonderdelen wel of niet meetellen met je stage-uren.

Tijdens je werk buiten draag je trainingspakken met ons logo. Dit krijg je in bruikleen en dien je schoon, netjes en heel weer in te leveren bij je diploma-uitreiking. Je tekent hiervoor een overeenkomst en dient voor start van je opleiding een borg van € 75,-- te betalen.  

Tijdens je stage pas je toe wat je op school leert en omgekeerd. 

Locaties

De opleiding Assistent dienstverlening in een sportomgeving wordt op de locaties Capelle aan den IJssel en Spijkenisse van Zadkine Startcollege gegeven. Kom naar één van onze open dagen of het zomerevent, zodat je de sfeer zelf proeft. Misschien heb je al genoeg aan onderstaande informatie: 

Over locatie Capelle aan den IJssel 

 • Goed bereikbaar met ov 
 • Dichtbij winkelcentrum De Terp; handig voor de snelle boodschap 
 • Gezellige kantine waar af en toe de horecastudenten de lunch verzorgen (tegen betaling) 
 • Je energie kun je kwijt door lekker een potje te tafeltennissen in de kantine
 • Kleinschalig van opzet met een relaxte sfeer 

Over locatie Spijkenisse

 • Bus stopt voor de deur
 • Dichtbij winkelcentrum Plateau
 • Kleinschalig en toch niet te klein, omdat we het pand delen met Zadkine Gezondheidszorg, Welzijn & Sport
 • Loungegedeelte met ruime kantine

Aan het werk

Als je bent geslaagd, dan weet je in ieder geval waar jouw passie ligt. Afhankelijk van je leeftijd en je vaardigheden kun je in veel branches zoals dienstverlening, zorg of facilitair aan de slag als assistent. Ook als je iets anders wilt, dan kan dat!

Vervolgopleidingen

Als je bent geslaagd, dan stroom je in ieder geval door naar niveau 2 en soms zelfs hoger. Dat hangt van jou zelf af! Het mooie is dat je met dit diploma voor iedere vervolgopleiding op niveau 2 kunt aanmelden. Bij een aantal opleidingen kun je naast bol ook kiezen voor een bbl opleiding. Dat betekent dat je meer werkt en minder dagen op school per week bent. Let wel op, want bij een bbl opleiding vervalt je studiefinanciering!

Veelgestelde vragen

Kom langs

Het beste is afgaan op je gevoel! Kom sfeer proeven en kennismaken met onze docenten en studenten tijdens een open dag of op ons zomerevent. Je ziet dan gelijk welke beroepsopleidingen wij hebben én wat jij er aan hebt. Tot snel! 

Jolanda Goijaerts

Docent en intakecoördinator Zadkine Startcollege

Heb je vragen of wil je meer informatie over een beroepsopleiding bij Zadkine Startcollege? Bel gerust naar Jolanda!

Jolanda Goijaerts, docent en intakecoördinator Zadkine Startcollege