Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw i.s.m. Fletcher Hotels

Werk & School (BBL)

Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw in restaurants of hotels ben jij verantwoordelijk voor een onvergetelijke gastervaring. Je verwelkomt gasten, geef je advies over het menu en de bijbehorende wijnen. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor collega's.

Ben jij gastvrij en droom je van een baan bij de grootste hotelketen van Nederland en wil je meteen salaris verdienen? Dan is dit dé opleiding voor jou!

Jouw opleiding bij Fletcher

Je gaat direct aan de slag als leerling-medewerker bij het veelzijdige Fletcher Hotel-Restaurant Wings in Rotterdam. Fletcher Hotels heeft ruim 110 hotels verspreid over ons hele land en is daarmee dé grootste hotelketen van Nederland. Fletcher Hotels groeit snel en biedt vele (carrière)mogelijkheden. Je kunt je op elk moment in het schooljaar starten met de opleiding. Samen met jou kijken we naar een startmoment. 

Geen studiekosten voor jou en direct salaris

Deze opleiding is volledig kosteloos voor jou! Fletcher Hotels neemt namelijk de kosten voor het lesmateriaal en jouw studie voor hun rekening. Daarnaast biedt Fletcher jou gegarandeerd een baan aan na het behalen van je diploma, waardoor je bij de start van je opleiding al verzekerd bent van een mooie carrière.

Sollicitatieprocedure 

Nadat je je hebt aangemeld, kijken we eerst of de opleiding bij je past. Je gaat daarom eerst op sollicitatiegesprek bij Fletcher. Blijkt de opleiding toch niet helemaal iets voor jou te zijn? Geen zorgen, er is altijd een plek beschikbaar bij een andere werkgever, zodat je altijd aan de slag kunt!

Wat ga ik doen?

Je krijgt de unieke kans om het merendeel van je opleiding in de praktijk door te brengen, waar je gasten hartelijk ontvangt en hen professioneel advies geeft over ons uitgebreide menu. Door te oefenen in het bruisende restaurant van Fletcher, ontwikkel je snel de vaardigheden die nodig zijn om uit te blinken in dit vak.

Bij Fletcher leer je veel meer dan alleen gastvrijheid. Natuurlijk doe je ervaring op in het welkom heten van gasten, het opnemen van bestellingen en het serveren van gerechten. Maar er komt nog zoveel meer kijken bij uitstekend gastheerschap. Je leert over diverse bereidingswijzen van gerechten, zodat je gasten optimaal kunt adviseren bij hun keuzes, inclusief de perfecte wijncombinaties. Bovendien ontwikkel je leidinggevende vaardigheden om een team aan te sturen, leer je de administratie bijhouden, voorraadbeheer en het correct afsluiten van de kassa.

Jouw theoretische vakken volg je op school op het Benthemplein. Kies voor deze opleiding en zet de eerste stap naar een bloeiende carrière in de horeca!

Werken en leren

Dit is een bbl-opleiding en dit houdt in dat je het grootste gedeelte van de week werkt in het bruisende Fletcher Hotel Restaurant Wings Rotterdam. Je doet zo veel praktijkervaring. Daarnaast kom je één dag per week naar school, waar je de nodige theoretische kennis opdoet om jouw kennis naar een hoger niveau te tillen

Locaties

Locatie Benthemplein

Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station. 

Locatie Fletcher 

Een groot deel van jouw lessen volg je bij Fletcher Hotel Restaurant WIngs Rotterdam. Dit bruisende en moderne hotel beschikt onder andere tot 137 hotelkamers, een sfeervol à la carte restaurant en 42 event- en vergaderzalen. Het hotel biedt een inspirerende leeromgeving, een prachtig uitzicht op het vliegveld van Rotterdam, een gezellige sportsbar en een grote hanger waarin regelmatig evenementen plaatsvinden.

Aan het werk

Na het behalen van jouw diploma ben je al verzekerd van een baan bij Fletcher.

Jij bent hét gezicht van het restaurant en vaak het eerste aanspreekpunt voor de gasten. Voordat de gasten arriveren zorg jij ervoor dat alles klaar staat voor een warm ontvangst. Je checkt of de tafels mooi opgedekt zijn, het aperitief klaar staat en je bekijkt nog snel wat het menu van de dag is zodat jij je gasten goed kan informeren.  

Wanneer de gasten arriveren, begeleid jij ze naar hun tafel en zorg jij ervoor dat ze aan niets ontbreekt. Je geeft ook advies bij het kiezen van menu’s en wat ze er het beste bij kunnen drinken. Daarbij houd je rekening met bijzondere wensen, zoals een glutenvrij of lactosevrij dieet. Soms voer je aan tafel ook bijzondere werkzaamheden uit: je flambeert bijvoorbeeld flensjes of je fileert een vis. Je houdt je gasten goed in de gaten en je checkt of alles nog naar wens is. Het is belangrijk voor jou dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft.

Je bent ook het eerst aanspreekpunt voor jouw collega's en geeft vaak leiding aan een team. Omdat je veel samenwerkt met collega's in de bediening en in de keuken, is het belangrijk dat je een teamplayer bent.

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Veelgestelde vragen

Marco Hugens

Adviseur Plaatsing & Voorlichting

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Adviseur Plaatsing & Voorlichting
Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Horeca
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan