StudieMatch
Zoeken
Menu

Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw i.s.m. Fletcher Hotels

Werk & School (BBL)

In het kort

Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw in restaurants of hotels ben jij verantwoordelijk voor een onvergetelijke gastervaring. Je verwelkomt gasten, geeft advies bij menukeuzes en regelt administratieve zaken. Daarnaast fungeer je als aanspreekpunt voor collega's. Ben jij gastvrij en droom je van een baan bij de grootste hotelketen van Nederland? Dan is dit dé opleiding voor jou!

Jouw opleiding bij Fletcher

Dankzij deze samenwerking ga jij direct aan de slag als leerling-medewerker bij het veelzijdige Fletcher Hotel-Restaurant Wings in Rotterdam. Fletcher Hotels heeft ruim 110 hotels verspreid over ons hele land en is daarmee dé grootste hotelketen van Nederland. Fletcher Hotels groeit snel en biedt vele (carrière)mogelijkheden. 

En het beste nieuws? Onze opleidingen in samenwerking met Fletcher Hotels zijn volledig kosteloos voor jou! Fletcher Hotels neemt de kosten voor het lesmateriaal en jouw studie voor haar rekening. Daarnaast biedt Fletcher jou gegarandeerd een baan aan na het behalen van je diploma, waardoor je bij de start van je opleiding al verzekerd bent van een mooie carrière.

Laat je uitstekende studieprestaties zien? Dan bestaat de mogelijkheid om de opleiding sneller af te ronden. Heb je meer tijd nodig? Dan kan het langer duren voordat je de opleiding voltooit. Als je een opleiding hebt afgerond bieden we ook een versnelde instap naar een hogere opleiding, zodat je bij het Zadkine & Fletcher leerhotel altijd kunt doorgroeien in functie én opleidingsniveau. Je moet dan wel voldoen aan de juiste eisen voor de AVO-vakken (Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap).

Wat ga ik doen?

Je krijgt de unieke kans om het merendeel van je opleiding in de praktijk door te brengen, waar je gasten hartelijk ontvangt en hen professioneel advies geeft over ons uitgebreide menu. Door te oefenen in het bruisende restaurant van Fletcher, ontwikkel je snel de vaardigheden die nodig zijn om uit te blinken in dit vak.

Bij Fletcher leer je veel meer dan alleen gastvrijheid. Natuurlijk doe je ervaring op in het welkom heten van gasten, het opnemen van bestellingen en het serveren van gerechten. Maar er komt nog zoveel meer kijken bij uitstekend gastheerschap. Je leert over diverse bereidingswijzen van gerechten, zodat je gasten optimaal kunt adviseren bij hun keuzes, inclusief de perfecte wijncombinaties. Bovendien ontwikkel je leidinggevende vaardigheden om een team aan te sturen, leer je de administratie bijhouden, voorraadbeheer en het correct afsluiten van de kassa.

Jouw theoretische vakken volg je op school op het Benthemplein. Kies voor deze opleiding en zet de eerste stap naar een bloeiende carrière in de horeca!

Werken en leren

Dit is een bbl-opleiding en dit houdt in dat je het grootste gedeelte van de week werkt in het bruisende Fletcher Hotel Restaurant Wings Rotterdam. Je doet zo veel praktijkervaring. Daarnaast kom je één dag per week naar school, waar je de nodige theoretische kennis opdoet om jouw kennis naar een hoger niveau te tillen

Locaties

Locatie Bemthemplein

Op het Benthemplein in Rotterdam hebben we een supermooi restaurant, hippe brasserie en prachtige en ruime keukens. Deze moderne keukens beschikken over de nieuwste apparaten en jij mag hier jouw creativiteit loslaten en je bezighouden met je passie; koken! Onze school is heel makkelijk bereikbaar met het OV en ligt op slechts een paar minuten loopafstand van het Centraal Station. 

Locatie Fletcher 

Een groot deel van jouw lessen volg je bij Fletcher Hotel Restaurant WIngs Rotterdam. Dit bruisende en moderne hotel beschikt onder andere tot 137 hotelkamers, een sfeervol à la carte restaurant en 42 event- en vergaderzalen. Het hotel biedt een inspirerende leeromgeving, een prachtig uitzicht op het vliegveld van Rotterdam, een gezellige sportsbar en een grote hanger waarin regelmatig evenementen plaatsvinden.

Aan het werk

Na het behalen van jouw diploma ben je al verzekerd van een baan bij Fletcher.

Jij bent hét gezicht van het restaurant en vaak het eerste aanspreekpunt voor de gasten. Voordat de gasten arriveren zorg jij ervoor dat alles klaar staat voor een warm ontvangst. Je checkt of de tafels mooi opgedekt zijn, het aperitief klaar staat en je bekijkt nog snel wat het menu van de dag is zodat jij je gasten goed kan informeren.  

Wanneer de gasten arriveren, begeleid jij ze naar hun tafel en zorg jij ervoor dat ze aan niets ontbreekt. Je geeft ook advies bij het kiezen van menu’s en wat ze er het beste bij kunnen drinken. Daarbij houd je rekening met bijzondere wensen, zoals een glutenvrij of lactosevrij dieet. Soms voer je aan tafel ook bijzondere werkzaamheden uit: je flambeert bijvoorbeeld flensjes of je fileert een vis. Je houdt je gasten goed in de gaten en je checkt of alles nog naar wens is. Het is belangrijk voor jou dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft.

Je bent ook het eerst aanspreekpunt voor jouw collega's en geeft vaak leiding aan een team. Omdat je veel samenwerkt met collega's in de bediening en in de keuken, is het belangrijk dat je een teamplayer bent.

Vervolgopleiding

Wil je verder leren? Bij Fletcher kun je ook doorstromen naar een hoger niveau. Ook hierin bieden Zadkine en Fletcher jou veel kansen. 

Veelgestelde vragen

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student.

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.