Manager Ondernemer Bar

In het kort
Wil jij graag je eigen brasserie, café of bar runnen? En heb jij het in je om een succesvolle ondernemer te worden. Bekijk dan zeker deze opleiding.
En heb je de Havo afgerond? Dan duurt deze opleiding maar twee jaar.
Echt alles wat je wilt weten over de opleiding
Over jouw opleiding
Je kunt meteen al oefenen in de praktijk. Zadkine heeft een hippe brasserie op locatie die gerund wordt door onze studenten. Ook jij gaat hier veel oefenen met leidinggeven, serveren en het ontvangen van gasten.
Je werkt aan verschillende praktijkopdrachten. Dit doe je alleen of in kleine groepen met begeleiding van docenten met relevante praktijkervaring. Je leert je (strategieën en ideeën) aanpassen en ontwikkelt vaardigheden als leidinggeven, samenwerken en presenteren.
Tevreden gasten zijn belangrijk. Tevreden en gemotiveerde medewerkers ook. Hoe zorg je ervoor dat zij bijdragen aan het succes van jouw bedrijf? Tijdens je opleiding oefen je veel met leidinggeven zodat jij straks op een positieve manier jouw team aanstuurt.
Verhalen van studenten
Wat ga ik doen?
Je leert alles over het opzetten van een klein horecabedrijf, zoals leidinggeven, ondernemerschap en personeelsmanagement. Ook krijg je praktische vakken als koken en serveren. In de horeca heb je vaak te maken met mensen uit andere landen en daarom leer je ook verschillende talen en hoe je omgaat met gasten.
Naast praktijlessen krijg je ook les in bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, marketing, recht en personeel & organisatie. Tijdens je opleiding volg je meerdere stages en doe je ervaring op bij erkende leerbedrijven.
Uiteindelijk presenteer je jouw ondernemersplan en kan je aan de slag in je eigen (eet-)cafe, brasserie of bar.
- Koken
- Serveren
- Sociale hygiëne
- Ondernemen
- Leidinggeven
- Bedrijfsadministratie
- Marketing
- Economie
- Bedrijfsadministratie
- Nederlands
- Engels
- Duits of Spaans
- Rekenen
- Burgerschap
- Werken in het buitenland
- Organisatie van interne evenementen
- Wijnkennis
- Voorbereiding hbo
- Zakelijk Engels
- Bierkennis
Stage lopen
Tijdens deze opleiding ga je veel oefenen en leren in de praktijk. In je eerste studiejaar loop je één dag per week stage en in het tweede jaar loop je een stage van drie maanden.
Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.
Locatie
Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.
Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant en een hippe brasserie waar jij alles leert over werken met een team, leidinggeven en het ontvangen van gasten.
Jouw toekomst
Als horecaondernemer werk je met name in de kleinere bedrijven in de horeca. Hierbij kan je denken aan een hippe koffiebar, een (grand) café of restaurant. Je geeft leiding en je werkt mee op de werkvloer. Hierdoor heb je veel contact met je gasten.
Als ondernemer en eigenaar ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Jij bepaalt het beleid, zoals de uitstraling van het bedrijf, de openingstijden en welk gerecht er op de menukaart komt. Je doet de inkoop waarbij je de kosten en uitgaven goed in de gaten houdt.
Studenttevredenheid
Percentage geslaagde studenten
Vervolgopleidingen
Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding.
De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor een vervolgstudie richting toerisme of commerciële economie.
Veelgestelde vragen
Houd rekening met deze toelatingseisen:
- Meld je op tijd aan: voor 1 april. Anders kun jij misschien niet starten bij de opleiding van jouw keuze.
- Bekijk of jij de juiste vooropleiding hebt gevolgd.
- Volg de verplichte intake-activiteit. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intake-activiteit.
Lees hier alles over aanmelding en toelating.
Je kunt met de beroepsopleiding Meewerkend Horeca Ondernemer beginnen als je in het bezit bent van een van onderstaande bewijzen of diploma's:
- Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
- Een mavo-diploma
- Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
- Een havo-diploma (je kunt dan instromen in het tweede leerjaar)
- Een diploma mbo niveau 2
Daarnaast beschik je over voldoende communicatieve vaardigheden en een sterke motivatie. Je bent representatief en goed in rekenen.
Het lesgeld is vastgesteld op €1239,- (schooljaar 2022/2023).
Je betaalt lesgeld als je:
- Op 1 augustus 18 jaar of ouder bent
- Een bol-opleiding volgt op het mbo
- Een voltijdopleiding volgt in het volwassenenonderwijs (vavo)
Je betaalt het lesgeld aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (IB Groep/DUO). De IB Groep/DUO stuurt je in december bericht over de betaling van het lesgeld.
Wil je deze opleiding volgen? Leuk. Aanmelden doe je zo.
- Klik op de knop ‘meld je aan’ op deze pagina.
- Vul het aanmeldingsformulier in.
- Via de e-mail ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek.
- Samen bekijken we of de opleiding bij je past. Ook vragen we je om mee te doen aan intake-activiteiten.
- Na de intake-activiteiten krijg je een studiekeuzeadvies.
- Past de opleiding bij jou, dan schrijf je je definitief in. Je start in februari of augustus.
Kom langs
Benieuwd hoe de lessen eruit zien? Wie de docenten zijn en hoe de sfeer is op school? Meld je dan aan voor één van onze meeloopdagen.
Marco Hugens
Studieloopbaan - Intake coördinator / VoorlichterWil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.
