Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“Werken in de horeca is een feestje!”

Het werken in de horeca vindt Sophie (18) een feestje. Sinds haar dertiende werkt ze al in horeca en heeft ze de nodige ervaring opgedaan in de bediening, maar de bar is echt haar “plekkie”. Momenteel zit ze in het eerste jaar van de 010 Bar Academy bij Zadkine. Bijzonder aan deze opleiding is dat het de enige mbo opleiding in Nederland is waar studenten opgeleid worden tot barista’s en bartenders.

Verdiepen in verschillende soorten dranken

“Ik heb hiervoor de opleiding Zelfstandig Werkend Gastvrouw gedaan en had al tijdens de opleiding kennis gemaakt met dranken, maar ik wilde me hier meer in verdiepen. Ik kwam toen deze opleiding tegen en ik heb daar geen moment spijt van gehad. Je leert hier alles over de verschillende sterke dranken maar ook over de koffie(bonen), thee of sappen.

Les krijgen op unieke locatie

De lessen worden gegeven bij de Stadshaven Brouwerij in Rotterdam, een ontzettend leuke en levendige locatie. De opleiding is per schooljaar opgedeeld in zes blokken en per blok behandelen we een bepaalde drankensoort. We werken veel samen met bedrijven zoals Botanero, Bacardi en Giraffe Koffie die op school of op locatie koffieworkshops, tequillaproeverijen en cocktaillessen verzorgen. Naast de praktijkgerichte vakken krijg je ook vakken als ondernemend gedrag, commerciële vaardigheden en vitaliteit. Natuurlijk krijgen we ook theorielessen zoals Nederlands, Engels, Spaans, rekenen en burgerschap en gaan we op stage.

Meedoen met wedstrijden

Het is een leuke maar ook een pittige opleiding die dus niet alleen bestaat niet alleen uit het maken en het proeven van drankjes. Je leert ook over gastvrijheid, smaakbeleving en welk drankje goed past bij een gerecht. Op basis van wat iemand lekker vind, maak ik een cocktail die helemaal bij die persoon past. Volgend schooljaar mag ik meedoen aan de wedstrijd AEHT. Dit is een internationale wedstrijd voor hotelscholen. Vanuit school word ik hier goed op voorbereid en volg ik een aparte koffiecursus.

Ook de sfeer in klas is heel goed en de docenten vind ik echt fantastisch. Ze hebben echt verstand van het vak en kennen ook veel horecazaken in Rotterdam. Dus als je een stageplek zoekt, dan weten ze precies welk bedrijf bij jou past. Ze denken altijd mee over hoe je jezelf kunt blijven verbeteren.

Wat ik na het behalen van mijn diploma wil gaan doen, weet ik nog niet. De horecabranche is heel breed. Maar waarschijnlijk ben ik dan nog niet klaar met leren en stroom ik door naar het hbo.”

Ontdek Zadkine

Match

010 bar Academy Zelfstandig werkend bartender

Wil jij werken als barista, sommelier of bartender? Dat komt goed uit, want horecabedrijven zoeken barprofessionals op mbo 3-niveau. Mensen met vakkennis én praktijkervaring.

Samen met Rotterdamse horecaondernemers zoals Ahoy en producenten van bekende drankmerken zoals Bacardi, Brouwerij Noordt, Giraffe Coffee en de Kuyper, leren we je alle ins en outs van het vak. Ontdek het nieuwe gastvrij en meld je aan. 

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan