Zoeken
Menu
StudieMatch

Leidinggevende bediening

Werken & leren (BBL)

brasserie in t oude noorden
bedienend personeel
uitserveren van gerechten
werken in de bediening

In het kort

Als leidinggevende bediening zorg jij ervoor dat het gasten aan niks ontbreekt en ze met een tevreden gevoel het restaurant verlaten. Je geeft hierbij leiding aan het team van het bediendend personeel. Ben je ambitieus en wil je leidinggeven in de horeca? Dit is de opleiding voor jou!

Over jouw opleiding

Tijdens je opleiding leer je alles over leidinggeven en hoe je ervoor zorgt dat de werkzaamheden in het restaurant soepeltjes verlopen.

Theorielessen

Je krijgt les in onder andere commercieel handelen en financieel management. Tijdens de lessen werk je mee aan het afdelingsplan en de personeelsplanning, begrotingen en budgetten en bijvoorbeeld het begeleiden, beoordelen en werven van medewerkers. 

Praktijklessen

Je volgt de praktijklessen in één van onze restaurants die wij op locatie hebben. Deze restaurants worden gerund door onze eigen studenten. Hier leer je naast leidinggeven ook hoe je gasten ontvangt en gerechten serveert. 

Planning en organisatie

Je houdt je straks bezig met verschillende werkzaamheden in het restaurant. Zoals het aanvullen van de wijnvoorraad en het opstellen van de nieuwe menukaart. Maar je zorgt er ook voor dat het restaurant aan de¬†veiligheids- en hygi√ęne eisen voldoet. Daarom leer je hoe je moet co√∂rdineren en prioriteiten stellen¬†zodat alles soepel verloopt.

Wat ga ik doen?

Afhankelijk van je vooropleiding duurt deze opleiding twee tot drie jaar. Je leert alles over het leidinggeven aan medewerkers in een restauran.Bij deze opleiding staan gastvrijheid en leidinggeven centraal. Dit leer je bij je leerwerkbedrijf en in ons restaurant op school. Onze school heeft twee eigen restaurants waar jij veel gaat oefenen met gasten. Verder leer je hoe je moet communiceren met gasten en het opnemen van bestellingen.

De opleiding bestaat uit een combinatie van trainingen, workshops en hoorcolleges, maar ook de nieuwste trends en hygi√ęne- en veiligheidseisen komen aan bod. Je leert dit allemaal zowel theoretisch als in de praktijk. Niet te vergeten zijn de managementvakken, ook belangrijk als leidinggevende! Zo volg je vakken als personeelsplanningen en afdelingsplannen maken.

Stage lopen

De bbl-variant van deze opleiding houdt in dat je 1 dag naar school gaat en de rest van de dagen werkt bij een leerwerkbedrijf. Je regelt zelf dat je voor aanvang van de opleiding een werkplek hebt.

Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Zadkine werkt intensief samen met veel bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Dit zijn bedrijven waar jij jouw bbl-traject kan lopen of workshops volgt. 

Voor een overzicht van erkende leerbedrijven kijk je op www.s-bb.nl. 

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een supermooi restaurant en een hippe brasserie. Daar ontvang jij je gasten en leer je hoe je moet leidinggeven. Ook hebben we twee moderne keukens met de nieuwste apparaten, waar je fijn kunt werken.

Aan het werk

Na het behalen van je diploma kan je aan het werk bij verschillende restaurants of hotels. Maar ook aan de slag bij congresgebouwen of cateringbedrijven. Je bent mede verantwoordelijk voor het personeel. Je stuurt ze aan en coacht ze zodat ook zij hun gasten optimaal kunnen bedienen.

Werken in de horeca is geen baan van 9 tot 5! Het is heel afwisselend werk, waarbij je gasten in het middelpunt staan. Je vindt het leuk om een goede sfeer te maken voor je gasten. Je bent enthousiast, flexibel, lost problemen graag op en je kunt goed leidinggeven. 

Werken als leidinggevende bediening betekent druk bezig zijn en met verschillende mensen werken. Het kan ook zijn dat je op verschillende dagdelen aan het werk bent. Maar die variatie in jouw job, daar hou jij juist van!

Gediplomeerden met werk

Deze opleiding
100%
Landelijk gemiddelde
90%

Kans op een leerbaan

Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Bekijk hier alle cijfers van deze opleiding. Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervolgopleidingen

Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een HBO opleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

Praktische informatie

Heb je vragen over de opleiding of wil je je aanmelden? Hieronder vind je alle informatie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op met onze contactpersoon onderaan deze webpagina.

Kom langs

Jouw eigen mening is het belangrijkst. Kom daarom eens langs om sfeer te proeven of loop een dagje mee als student. 

Esther van Riet

Contactpersoon Zadkine

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mij.