Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

“De combinatie van werken en leren trok mij enorm aan”

Luc (23) zit in het laatste jaar van de bbl-opleiding Leidinggevende Bediening bij het Zadkine Horeca College. Juist de combinatie van werken en leren trok hem enorm aan.

“Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik het zelf heel relaxed vind dat ik maar één dag naar school hoef en de andere dagen lekker kan werken en thuis verder kan studeren.

Luc is gastheer in opleiding bij Zadkine
Gastheer in opleiding aan tafel met gast
Luc volgt de mbo-opleiding tot gastheer bij Zadkine

Tijdens de lessen is er ook veel tijd voor gezelligheid

Ik vind de opleiding superleuk. Maandag heb je meestal een paar uurtjes les en heb je vakken zoals Engels, Duits, Maatschappijleer, etc. En daarna hebben wij meestal wijnkennis of bierkennis. Tijdens deze lessen leer je echt heel veel, maar het zijn ook gezellige lessen en waar altijd veel gelachen wordt. En het leuke is dat de docenten gewoon gezellig meedoen. Dit maakt het voor het hele leerproces een stuk gemoedelijker!

Sparren over verschillende wijnen en de gerechten

Wijnkennis is mijn favoriete vak. Lekker sparren met elkaar over wat je bij een soort wijn kan eten, het verhaal achter de streek, en het stukje cultuur erachter!

Ik volg een bbl-opleiding en dat betekent dat je in dienst bent bij een bedrijf waar je een arbeidscontract hebt. Gedurende mijn opleiding werkte ik bij één leerwerkbedrijf, namelijk Café Sjiek Schiedam. Het voordeel van werken bij één bedrijf is dat je zo je eigen ontwikkeling makkelijker kan volgen.

Werken bij een sterrenrestaurant

Ik weet nog niet helemaal wat ik wil gaan doen nadat ik mijn diploma gehaald heb. Ik blijf in ieder geval nog wel even in de horeca! Ik vind het vak ontzettend leuk en ik denk dat ik uiteindelijk wel bij een sterrenzaak in Rotterdam als sommelier aan de slag wil!”

Ontdek Zadkine

Match

Leidinggevende bediening

Als leidinggevende bediening zorg jij ervoor dat het gasten aan niks ontbreekt en ze met een tevreden gevoel het restaurant verlaten. Je geeft hierbij leiding aan het team van het bedienend personeel. Ben je gastvrij, zit het leidinggeven in je bloed en droom je van een baan in de horeca? Dan is dit is de opleiding voor jou!

150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan