Opleidingen
Studiekeuze
Aanmelden
Menu
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan

Horeca ondernemer voor Havisten

School & Stage (BOL)

manager in gesprek
bartender
medewerkers in de horeca
manager in horeca

In het kort

Wil jij graag je eigen brasserie, café of bar runnen? En heb je jouw havo-diploma? Leer in twee jaar hoe je winst maakt met jouw bedrijf. Maar ook hoe je jouw gasten tevreden houdt en je medewerkers gemotiveerd. Benieuwd naar het nieuwe gastvrij?

Over jouw opleiding

In twee jaar leer jij hoe je een succesvolle ondernemer wordt bij kleinere bedrijven in de horeca. Hierbij kan je denken aan je eigen (koffie)bar, restaurant of café. Je geeft niet alleen leiding. Je werkt ook actief mee op de werkvloer. 

Hoe geef je leiding?

Enthousiaste medewerkers, winst maken en kosten besparen zijn belangrijk voor een goedlopend bedrijf. Onze lessen als sales, marketing en andere managementvakken, bereiden jou hier goed op voor. Allemaal vakken die jou klaarstomen tot een ondernemer die zijn of haar vak verstaat. Als horecaondernemer geef je leiding aan een team en daarom krijg je ook managementvakken. 

Veel oefenen in onze eigen brasserie en restaurant

In de horeca draait alles om de sfeer en om een topervaring. Jij zorgt ervoor dat je gasten ontspannen genieten van hun lunch of diner. Je kunt meteen oefenen in de praktijk. Zadkine heeft een superhippe brasserie en modern restaurant op locatie waar je ervaring opdoet in koken, serveren en leidinggeven. 

Kom met eigen ideeën

Er worden steeds nieuwe trends bedacht op het gebied van eten. Deze laatste trends kom je ook tegen in onze lessen. Of het nu gaat om duurzaamheid, of pop-up restaurants. Je wordt ook aangemoedigd om zelf nieuwe ideeën te bedenken. 

Wat ga ik doen?

Je leert alles over het opzetten van een horecabedrijf, hoe je omgaat met gasten en leiding geeft aan het personeel. Maar je krijg ook productkennis, je leert verschillende talen en krijg je les in financieel management. Organiseren, controleren, delegeren, evalueren, innoveren én jouw social skills staan tijdens de opleiding centraal. 

Hoe ga jij je onderscheiden als horecaondernemer Uiteindelijk ga je je ondernemersplan presenteren en kan je aan de slag in je eigen (eet-)cafe, brasserie of bar. De opleiding duurt normaal gesproken drie jaar. Met jouw havo-diploma kun je in het tweede leerjaar instromen. Je moet dan alleen de vakken burgerschap en bedrijfsadministratie inhalen.

Stage lopen

Tijdens deze opleiding ga je veel oefenen en leren in de praktijk. In je eerste studiejaar loop je één dag per week stage en in het tweede jaar loop je een stage van drie maanden. 

Op www.s-bb.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op stagemarkt kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

Locatie

Je volgt de opleiding op locatie Benthemplein. Dit ligt in hartje Rotterdam, vlakbij het Hofplein en Rotterdam Centraal. De locatie is goed te bereiken met tram, bus en metro. Lopend ben je binnen 5 minuten op de bekende winkelstraat Coolsingel.  

Op het Benthemplein hebben we een super mooi restaurant en een hippe brasserie. Daar ontvang jij je gasten en leer je meteen wat maximaal genieten is. 

Aan het werk

Met je diploma op zak kun je een eigen bedrijf starten. Dit kan van alles zijn; een gezellig, eetcafé, een hippe koffiebar of een foodtruck, jij maakt de keuze. Je gaat aan de slag in de keuken, in de bediening en achter de bar. 

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Vervolgopleidingen

Na je diploma nog verder leren? Dat kan! Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding. Hiermee heb je meer kans op een goede baan.  

De Hogere Hotelschool sluit goed aan op deze opleiding. Maar er zijn ook veel studenten die kiezen voor een vervolgstudie richting toerisme of commerciële economie.

Veelgestelde vragen

Kom langs

Benieuwd hoe de lessen eruit zien? Wie de docenten zijn en hoe de sfeer is op school? Meld je dan aan voor één van onze meeloopdagen. 

Marco Hugens

Studieloopbaan - Intake coördinator / Voorlichter

Wil je meer weten over deze opleiding? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Deze opleiding wordt verzorgd door: Zadkine college Horeca
150+
Opleidingen op vier niveaus
15+
Goed bereikbare locaties
Goede
begeleiding
Grote
kans op een baan